Pompoen stukjes uit de oven

Pompoen….wie krijgt er genoeg van? Ik in elk geval niet. Mij kun je wakker maken voor pompoen. Wil je alles lezen over dit geweldige cadeautje van moeder natuur? KLIK HIER. Pompoen is niet alleen ontzettend lekker en gezond, het is extreem veelzijdig. We kunnen er alle kanten mee op. Van uitholen voor Halloween, tot soep en taart. Helaas komt de meesten niet veel verder dan soep. En dat is zo zonde. Want je kunt er zoveel meer mee!

En dan ook nog eens supersnel en gemakkelijk om klaar te maken. Velen zien ontzettend tegen op het ” slachten ” van zo’n pompoen en lopen ze daarom voorbij. Maar de grap is juist dat het een peulenschil is. KLIK HIER om te lezen hoe eenvoudig je een pompoen kunt snijden. Een van mijn grootste favoriete recept om met pompoen te maken zijn de verrukkelijke stukjes uit de oven. Eenvoudiger kan niet, maar daarom juist lekkerder dan wat dan ook! Ik maak deze stukjes veel om tussendoor te snacken. Ze zijn namelijk zowel warm als koud heerlijk. Je kunt iedere soort pompoen gebruiken. Ik heb in dit geval de groene kabocha pompoen gebruikt, maar je kunt ook de flespompoen ( bitternut) gebruiken, of de oranje pompoen ( hokiado ) Laat in ieder geval de schil er om zitten.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 190C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Snij een grote pompoen of twee kleintjes in stukjes. Verdeel de stukjes over de bakplaat. Besprenkel deze met wat sojasaus of tamarisaus, en bestrooi met een eetlepel ras el Hanout, een eetlepel Italiaanse kruiden, een theelepel kurkuma, een theelepel komijnpoeder en een eetlepel kerriepoeder. Bak de sokjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-40 minuten, blijf controleren en hussel de stukjes tussentijd even om zodat alle kanten goed worden gegaard.

Heerlijk als onderdeel van een hoofdmaaltijd, maar ook verrukkelijk als een gezonde snack. Zowel warm als koud!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *