Puur Natuur groente, een boek vol inspiratie!

EET MEER GROENTE! 

Het lijkt overal te worden geadviseerd. En terecht. Want groente heeft meer dan ooit onomstotelijk bewezen dat het consumeren van veel verse groente een enorm gunstig effect heeft op de gezondheid. Als ik naar mezelf kijk, leef ik zo’n beetje al jaren op verse groente. Ik eet zeker twee kilo per dag. Echt waar. Geen grap. Ik eet royaal veel groente zullen we maar zeggen. Omdat ik het ontzettend lekker vind, maar ook omdat ik er zeer goed op functioneer. Voor mij werkt groente. Meer dan bijvoorbeeld fruit, omdat ik zeer snel reageer op fruitsuikers / suikers. Ik krijg daar dan geen energie van, integendeel. Ik krijg wel bakken vol energie van groenten.
Groenten zijn gezond, dat weet iedereen. We hebben de vele vitaminen, mineralen en vezels in groenten hard nodig. Iedere dag weer. Groente kun je ongelimiteerd eten. Groente vult, Kortom: de kreet “ eet meer groente! “ is terecht. Alles leuk en aardig, maar heel veel mensen lijken toch de grootste moeite te hebben om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Ook ontbreekt het hen vaak aan inspiratie en wordt gedacht, dat groente alleen als diner gegeten moet worden. Om deze grote groep mensen te ondersteunen heb ik een prachtig boek geschreven: PUUR NATUUR GROENTE
IMG_2307

WAT IS PUUR NATUUR GROENTE VOOR BOEK?

Puur Natuur Groente laat met informatie, tips en heerlijke recepten zien hoe je makkelijk groente kunt opnemen in je eetpatroon en hoe belangrijk dit is. Het boek bevat verrassende groenterecepten, zoals bloemkoolsushi, groentemuffins, bloemkooltosti, bieten-kaneelbroodjes, banaan-groentepannenkoeken en spinaziebroodjes. Ontdek hoe je de lekkerste groentesmoothies maakt en hoe je groente verwerkt in je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes
Het voorwoord bevat beknopte, nuttige informatie over groente. Zo lees je bijvoorbeeld waarom er zoveel verschillende kleuren groente zijn, en wat voor functies al deze kleuren hebben. En heb jij je ooit afgevraagd waarom al die groenteconserven zo anders en vaak lekkerder smaken dan verse groente? Je leest hoe je deze groenteconserven gemakkelijk gezond zelf na kunt maken.
Het boek telt vele recepten, niet alleen voor diner, maar ook voor andere hoofdmaaltijden en tussendoor-momenten. Want laat ik het misverstand meteen uit de weg helpen: groente kan altijd en overal. Als ontbijt, als lunch, als tussendoor, als avondsnack…..het mag en het kan.Het boek leert je in eenvoudige stappen, om iedere dag meer groente te eten. Ook als je het stiekem helemaal niet lekker vind. Met wat simpele trucs krijg je toch groente binnen zonder dat je het met lange tanden naar binnen moet werken. Dit maakt groente eten leuker.
Het boek zet geen belerend vingertje op. Het verplicht jou niet om meer groente te gaan eten, maar het motiveert je om de keuze te maken om meer groente te gaan eten. Ik vertel beknopt over de grote voordelen voor de gezindheid, zodat het geen saaie lesstof wordt, maar je toch de kern begrijpt. De heerlijke recepten geven je bergen inspiratie om iedere dag verse groente in je menu te brengen.
Groente is leuk, groente is lekker, groente is veelzijdig en een ontzettend belangrijke schakel voor de gezondheid. Laat je inspireren door dit boek en ontdek hoe heerlijk verse groente is!

Overzichtelijk

Het boek is opgedeeld in hoofdstukken. In ieder hoofdstuk wordt een onderwerp besproken. Zo zijn er afzonderlijke hoofdstukken die gaan over meer groente eten bij je ontbijt, meer groente eten bij je lunch, en hoe je je diner kunt verrijken met meer groente. Je leert dus op ieder moment van de dag je voeding meer te verrijken met groente. Daarnaast vind je ook veel recepten om heerlijke snacks te maken van groente, en lees je waarom de kleuren van groente een zeer belangrijke rol spelen voor je gezondheid.

Ook zijn er heel veel lekkere recepten aanwezig om zelf pot en groenteconserven ” na te maken”.  Veel mensen vinden deze groenten uit pot en blik lekkerder dan vers, dit komt voornamelijk door vele toevoegingen als suiker, vetten en smaakversterkers. Ik bedacht recepten die erg dichtbij ‘ the real thing” komen maar 100% meukvrij zijn gebleven, bijvoorbeeld witte bonen in tomatensaus, rode kool, en bruine bonen.

Het boek bevat prachtige foto’s en heeft een zeer goede kwaliteit dik papier. Het bladert dus prettig door, en is fijn in gebruik. De cover heeft een zeer stevig en glanzende omslag, wat het in de keuken ook prettiger maakt. Het boek is niet te gespannen gebonden waardoor de bladzijden goed open blijven liggen.

Kortom: als jij om welke reden dan ook graag wat meer groente per dag zou willen eten, dan is dit boek je lifesaver. Je leert meteen waarom groente zo gezond en noodzakelijk is om iedere dag voldoende te eten. Je leert hoe het op zeer eenvoudige manieren is in te voeren in jouw leven, of dat nu een druk bestaan is of wat minder druk.

OVERAL VERKRIJGBAAR!

Je kunt het boek overal kopen, en bestellen via internet.   Je kunt het boek ook bestellen bij je plaatselijke boekhandel.Uiteraard ook te bestellen bij Puur & Fit, KLIK HIER! 

ISBN: 9789492847034

Prijs: € 20,95
Aantal pagina’s: circa 176
Verschijningsvorm: Paperback
Afmeting: 17 x 24 cm

 

6 Reacties op “Puur Natuur groente, een boek vol inspiratie!

 1. hallo Monique

  ik vernam onlangs van iemand dat de meeste rijst van plastic schijnt te zijn…..behalve wilde rijst, die had het vandaan by hidden facts on health & nutrion.
  is dat wat om eens uit te zoeken???? kom er niet goed achter.
  lijkt me een interessant onderwerp
  als het zo is…moet toch niet gekker worden….

  groetjes Ineke

  • Dat is onzin. Laat deze onzin lekker aan je voorbij gaan. Warme groet!

  • Kan misschien wel plasticachtig smaken dat heb ook wel eens met bepaalde soorten rijst zoals Lassie, maar nee van plastic is echt een fabeltje.

 2. vraag over de bereidingswijze van de recepten. hoop op simpele,kortdurende bereidingen.
  hoe groot is het percentage van dit soort recepten in je boek?

 3. Hoi Monique,
  Ik ben ook bijna veganistische en ik hou ook niet van het slikken van tabletjes
  Mijn ijzer is wel eens aan de lage kant maar ik verstik om het te slikken. De vitamine B12 slik ik ook niet. Moet ik ze allebei toch gaan slikken af kan ik het ze echt uit mijn voeding halen?
  Groetjes Arlinda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *