Puur Natuur groente, een boek vol inspiratie!

EET MEER GROENTE! 

Het lijkt overal te worden geadviseerd. En terecht. Want groente heeft meer dan ooit onomstotelijk bewezen dat het consumeren van veel verse groente een enorm gunstig effect heeft op de gezondheid. Als ik naar mezelf kijk, leef ik zo’n beetje al jaren op verse groente. Ik eet zeker twee kilo per dag. Echt waar. Geen grap. Ik eet royaal veel groente zullen we maar zeggen. Omdat ik het ontzettend lekker vind, maar ook omdat ik er zeer goed op functioneer. Voor mij werkt groente. Meer dan bijvoorbeeld fruit, omdat ik zeer snel reageer op fruitsuikers / suikers. Ik krijg daar dan geen energie van, integendeel. Ik krijg wel bakken vol energie van groenten.
Groenten zijn gezond, dat weet iedereen. We hebben de vele vitaminen, mineralen en vezels in groenten hard nodig. Iedere dag weer. Groente kun je ongelimiteerd eten. Groente vult, Kortom: de kreet “ eet meer groente! “ is terecht.
IMG_2307
Alles leuk en aardig, maar heel veel mensen lijken toch de grootste moeite te hebben om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Ook ontbreekt het hen vaak aan inspiratie en wordt gedacht, dat groente alleen als diner gegeten moet worden. Om deze grote groep mensen te ondersteunen heb ik een prachtig boek geschreven,.

DSC_0350

WAT IS PUUR NATUUR GROENTE VOOR BOEK?

Puur Natuur Groente laat met informatie, tips en heerlijke recepten zien hoe je makkelijk groente kunt opnemen in je eetpatroon en hoe belangrijk dit is. Het boek bevat verrassende groenterecepten, zoals bloemkoolsushi, groentemuffins, bloemkooltosti, bieten-kaneelbroodjes, banaan-groentepannenkoeken en spinaziebroodjes. Ontdek hoe je de lekkerste groentesmoothies maakt en hoe je groente verwerkt in je ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes
Het voorwoord bevat beknopte, nuttige informatie over groente. Zo lees je bijvoorbeeld waarom er zoveel verschillende kleuren groente zijn, en wat voor functies al deze kleuren hebben. En heb jij je ooit afgevraagd waarom al die groenteconserven zo anders en vaak lekkerder smaken dan verse groente? Je leest hoe je deze groenteconserven gemakkelijk gezond zelf na kunt maken.
IMG_4797
Het boek telt vele recepten, niet alleen voor diner, maar ook voor andere hoofdmaaltijden en tussendoor-momenten. Want laat ik het misverstand meteen uit de weg helpen: groente kan altijd en overal. Als ontbijt, als lunch, als tussendoor, als avondsnack…..het mag en het kan.
Het boek leert je in eenvoudige stappen, om iedere dag meer groente te eten. Ook als je het stiekem helemaal niet lekker vind. Met wat simpele trucs krijg je toch groente binnen zonder dat je het met lange tanden naar binnen moet werken. Dit maakt groente eten leuker.
Het boek zet geen belerend vingertje op. Het verplicht jou niet om meer groente te gaan eten, maar het motiveert je om de keuze te maken om meer groente te gaan eten. Ik vertel beknopt over de grote voordelen voor de gezindheid, zodat het geen saaie lesstof wordt, maar je toch de kern begrijpt. De heerlijke recepten geven je bergen inspiratie om iedere dag verse groente in je menu te brengen.
Groente is leuk, groente is lekker, groente is veelzijdig en een ontzettend belangrijke schakel voor de gezondheid. Laat je inspireren door dit boek en ontdek hoe heerlijk verse groente is!
DSC_0539

OVERAL VERKRIJGBAAR!

Je kunt het boek overal kopen, en bestellen via internet. Onder andere verkrijgbaar via PUUR MIEKE  ( klik hier om te bestellen)  Je kunt het boek ook bestellen bij je plaatselijke boekhandel.

ISBN: 9789492847034

Prijs: € 19,95
Aantal pagina’s: circa 176
Verschijningsvorm: Paperback
Afmeting: 17 x 24 cm

 

4 Reacties op “Puur Natuur groente, een boek vol inspiratie!

 1. hallo Monique

  ik vernam onlangs van iemand dat de meeste rijst van plastic schijnt te zijn…..behalve wilde rijst, die had het vandaan by hidden facts on health & nutrion.
  is dat wat om eens uit te zoeken???? kom er niet goed achter.
  lijkt me een interessant onderwerp
  als het zo is…moet toch niet gekker worden….

  groetjes Ineke

  • Dat is onzin. Laat deze onzin lekker aan je voorbij gaan. Warme groet!

 2. vraag over de bereidingswijze van de recepten. hoop op simpele,kortdurende bereidingen.
  hoe groot is het percentage van dit soort recepten in je boek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *