Rabarber toetje

Zodra de rabarber-tijd zich weer aanmeldt ( eind Maart) maak ik meestal meteen iets lekkers met rabarber.Ik ben er niet uitgesproken dol op, maar zeker aan het begin van het seizoen vind ik rabarber het lekkerste.Ik maak er naast compote en siroop ook vaak een toetje van.Dit is super-simpel om te maken en zowel warm als koud verrukkelijk.

Dit heb je nodig:

 • Verse rabarber ( reken per persoon twee stronken rabarber, voor dit recept heb ik vijf stronken gebruikt)
 • twee eetlepels stevia  sweet Xtra
 • twee eetlepele erythritol suiker
 • enkele druppels pure vanille extract

Om te garneren:

 • vanille bourbon en/of vers zacht fruit

Zo maak je het:

Was de rabarber zorgvuldig en snij in kleine stukjes.Verwijder eventuele slierten.Zet de rabarber samen met de suiker en vanille extract in een ( liefst gietijzeren) pan met een laagje water op middelhoog vuur met de deksel op de pan.Roer tussentijds even door.Zodra de rabarber kookt ( ongeveer 15 minuten) het vuur uitdraaien.Pureer met een staafmixer de massa tot een mousse.Laat kort afkoelen.

IMG_7146

Schenk in schaaltjes, en garneer met wat vanille bourbon en/of vers zacht fruit.

IMG_7148

 

 

2 Reacties op “Rabarber toetje

 1. Waar kan ik van deze recepten cal of kh in een recept vinden weet je dat misschien? Wij moeten erg oppassen met KH thuis ivm diabetes vandaar mijn vraag.

  • Hoi Eveline,

   Heb zelf ook diabetes.
   Buiten de garnering van het fruit is dit koolhydraat vrij denk ik ( 2 gram KH/100 gram rabarber is verwaarloosbaar) . Rabarber bevat dus amper KH en de suikers waar Monique mee werkt ook niet. Voor 1 normale koolhydraatportie (+/- 12 gram) zou je al 600 gram rabarber moeten eten 😉

   Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *