Rescue olie

Zeker in de zomermaanden wordt onze huid nogal eens geprikkeld en raakt het sneller geïrriteerd. Niet zo gek, omdat we ons in de zomermaanden veel luchtiger kleden en er meer huid bloot komt te liggen. Niet alleen insecten kunnen dan vrijer spel krijgen, ook andere invloeden van buitenaf kunnen de huid prikkelen en irriteren. Meest voorkomende klachten zijn jeuk, roodheid, zwelling en ee vurig en branderig gevoel. Er bestaat zelfs zoiets als ZOMERJEUK. Daar heb ik een heel uitgebreid artikel over geschreven. KLIK HIER om deze te lezen. Iets wat we afgelopen jaren ook zijn gaan merken is de eiken processierups. KLIK HIER om daar alles over te lezen. Ik heb er ieder jaar helaas mee te maken. Ik woon in een bosrijke omgeving, en verderop aan het eind van mijn straat staan mooie gigantische eiken bomen. Het heeft weinig nodig om de brandhaartjes via wind te verplaatsen naar o.a mijn leefomgeving als mijn balkon. Ook via open ramen drinken de haartjes zich gemakkelijker binnen. Ik heb dan ook ieder jaar wel last van jeukerige blaasjes / rode vlekjes die vooral zeer irritant zijn qua jeuk. Het ene jaar heb ik er meer last van als het ander.

Zodra het weer zover is, maak ik mijn eigen bedachte rascue olie. Deze olie werkt bij mij steeds opnieuw mega-goed, niet allen tegen de jeuk van de processierups-ellende, maar ook voor tal van andere zomerse ongemakken zoals muggen beten en irritaties van de huid door invloeden van buitenaf. Ik gebruik deze olie overigens NOOIT als ik door de zon ben verbrand. Dit gebeurt mij goddank nooit omdat ik door mijn lichte zonne-allergie zeer goed oppas. Maar het is wel erg belangrijk om dit te vermelden. omdat ik in mijn recept sint janskruid olie gebruik. Ook wel bekend als “ sint Johns Wort oil” . Deze olie wordt enorm veel toegepast in de fytotherapie. Sint janskruid komt in Nederland erg veel voor op zanderige plaatsen. De plant bloeit in de zomermaanden rondom de naam-dag van Sint Jan op 24 Juni. Daar dankt deze plant zijn naam aan. Sint janskruid werkt zeer weldadig op onze spieren en wordt daarom veel gebruikt als massage olie. De olie werkt verwarmend bij koude spieren, koude handen en voeten. Het werkt tevens helend. En kan het worden toegepast bij wondjes, zweertjes, zonverbranding en lichte brand en schaafwondjes, insectenbeten en kan zeer gunstig werken bij klachten door reuma en andere uitstralende zenuwpijnen.  Het verzacht de pijn, en kalmeert. De olie is niet vettig en wordt direct in de huid opgenomen.

De kruiden / bloemblaadjes van de sint janskruid-plant wordt meestal getrokken in zuivere sojaolie. Sint janskruid olie maakt de huid gevoeliger voor de zon. Het wordt daarom afgeraden je huid in te smeren met sint janskruid olie voordat je de zon in gaat. Als je je meteen na het insmeren blootstelt aan de zon kan de huid sneller gaan verbranden. Je kunt deze olie bestellen, VIA DEZE LINK
WAAR GOED VOOR TE GEBRUIKEN?
* als verwarmende / herstellende massageolie
* bij wondjes, huidbeschadigingen 
* bij roodheid en irritaties
* bij insecten en kwallen beten
* bij  lichte verbranding
* als serum
* bij stijve, stramme, pijnlijke spieren en gewrichten
De andere ingrediënten die ik gebruik zijn pure vers aloê vera direct uit de plant, pure etherische lavendel olie en framboospit-olie.

Mijn absolute favoriet betreft natuurlijke verzorgende olie is de raspberry seed Olie ook wel frambooszaad olie. Net als andere oliën uit bessen gaat het om een zeer waardevolle olie. De kleine zaden ( ook wel noten genoemd ) van de framboos worden koud geperst, waar een geel-oranje olie overblijft, waarin enorm veel nuttige grondstoffen in blijven zitten. Door het hoge percentage linolzuur ( gemiddeld 43% ) en alpha-linoleenzuur  ( gemiddeld 20% ) is deze olie in het bijzonder uitermate geschikt voor de zeer kwetsbare, overgevoelige en rijpere huid. De olie bevat erg veel vitamine A en E, twee krachtpatsers om onze huid te voeden en te hydrateren. Het bevat tevens gemiddeld zo’n 15% oliezuur, gemiddeld 2% palmitinezuur en ongeveer 2% stearinezuur. Allen essentiële vetzuren.
Framboospit olie ruikt niet alleen erg aangenaam, ook werkt het extreem goed bij een gekwetste, geïrriteerde en gehavende huid. Het werkt gunstig bij ontstekingen en beschermt de huid tegen vochtverlies. Het werkt vooral erg verzachtend. De olie is droog, en niet vet. Je kunt deze olie bestellen, VIA DEZE LINK
WAAR GOED VOOR TE GEBRUIKEN?
* voor de zeer kwetsbare, snel geïrriteerde huid
* als serum voor het gezicht
* bij een rode, ontstekende huid
* bij een rijpere huid, bijvoorbeeld de rijpere hals en decolleté 
* als lichaam olie / massage olie
* bij een jeukende huid

Hoe maak je de rescue olie ?

De rescue olie heb je zo gemaakt, Het enige echte werk wat je moet doen is de aloe vera gel uit de steel schrappen. Voor de rest is het een kwestie van goed mengen. Wat heb je nodig ;

  • ongeveer twee volle eetlepels pure aloe vera gel *
  • 5 druppels etherische lavendel olie
  • 30 ml sint janskruid olie
  • 20 ml framboospit-olie

(* heb je geen verse aloe vera ? Dan kun je ook een meest 100% natuurlijke aloe vera gel gebruiken, bijvoorbeeld die van SUIT MATTERS )

  1. roer alle ingrediënten goed samen in een kommetje.
  2. giet over via een trechter in een glazen donker flesje met pompje
  3. bewaar in de koelkast op de bovenste plank. Goed schudden voor ieder gebruik

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *