Wat is zomerjeuk en wat kun je er tegen doen?

Het is geen grapje of fabeltje: er bestaat zoiets als ZOMERJEUK. In de spreekwoordelijke zin dat we in de zomermaanden meer last hebben van jeuk over ons gehele lichaam. Dit kan komen door de meerdere insecten in de zomermaanden, maar ook de zon en de temperaturen/ weer-schommelingen kunnen een grote bron van jeuk vormen. Ook kunnen bepaalde zomerse activiteiten, zoals zwemmen en fietsen en wandelen zorgen voor jeuk. Tot slot kunnen we ook jeuk krijgen door slechte hygiene tijdens warme dagen.

Ze zeggen wel eens dat jeuk erger is dan pijn en in sommige gevallen is dat zeker zo. Jeuk kan echt gekmakend zijn. Iedereen heeft wel eens een heftige jeukaanval ervaren en weet hoe erg vervelend het kan zijn. Het kan bovendien de huid enorm beschadigen door krabben of agressieve middelen om de jeuk te stillen. In dit artikel vertel ik alles over zomerse jeuk, welke meest voorkomen en hoe je er op een meukvrije manier wat aan kunt doen.

WAAROM ZOMERSE JEUK?

Laten we beginnen te vertellen, waarom het woord “ zomerjeuk” in het leven is geroepen. Jeuk is uiteraard iets van alle jaargetijden, we kunnen er dagelijks mee te maken hebben of krijgen, maar in bepaalde seizoenen zoals de lente en de zomer ervaren we veel meer jeuk en in veel meer verschillende vormen van jeuk.
We ervaren een sensatie van jeuk als onze huid op welke manier ook wordt geprikkeld en / of geïrriteerd. Via onze hersenen krijgen wij dan een seintje dat er op de bepaalde plek iets gaande is en we krijgen een drang om de jeuk te laten verdwijnen, meestal door wrijven of krabben. Vele studies hebben uitgewezen, dat jeuk erg complex is en een zeer gecompliceerd ontstaansechamische heeft. Waarschijnlijk voelen wij jeuk doordat specifieke jeuk-zenuwen in de huid worden geprikkeld. De uiteinden van deze zenuwen zijn gelegen op de grens van de opperhuid en de lederhuid. Er zijn steeds meer lichamelijke mediatoren ( eiwitten ) bekend die deze zenuw-uiteinden prikkelen, daar is histamine de meest bekende van. Deze stoffen kunnen vrijkomen tijdens ontstekingsprocessen van de huid. Daarom geeft een huidaandoening als eczeem ook jeuk, en omdat deze stoffen ook vrijkomen tijdens wondgenezing, kan de genezende wond ook gaan jeuken. Een jeukende , helende wond duidt dus op een daadwerkelijk genezingsproces.
In de dermatologie is er onderscheid gemaakt in jeuk:
PRUNITUS:
Hieronder vallen alle vormen van jeuk, die niet zichtbaar zijn op de huid
PRURIGO:
Hieronder vallen alle vormen van jeuk die bijvoorbeeld d.m.v huidaandoeningen zichtbaar zijn, zoals bulten.
Onder prunitus vallen weer twee vormen: uitgebreide prunitus en gelokaliseerde prunitus.
De uitgebreide prunitus is ondergebracht in een ezelsbruggetje : HUIDPASTA. Dit komt voort uit:
H VAN HOGDKIN EN ANDERE INWENDIGE KANKERSOORTEN ALS LEUKEMIE
U VAN UREMIE ( NIERZIEKTEN ) 
I VAN ICTERUS ( GEELZUCHT / LEVERZIEKTEN)
D VAN DIABETES
P VAN PSYCHOGEEN ( STRESS/ SPANNINGSJEUK )
A VAN ANAEMIE ( BLOEDARMOEDE, BLOEDZIEKTEN) 
S VAN SSENILITAS ( OUDERDOMSJEUK)
T VAN TTOXICODEMIE ( GENEESMIDDELEN REACTIES ) 
A VAN  ANCYLOSOMIASIS ( WORM EN PARASIET INFECTIES )
En dan hebben we ook nog de gelokaliseerde prunitus. Daaronder verstaan we:
– JEUK AAN DE ANUS / GENTIALEN / AAMBEIEN / VULVA
– BRACHIORADIALE JEUK, OOK WEL JEUK AAN DE ARMEN, MEESTAL ALS GEVOLG VAN AFWIJKINGEN AAN DE HALS/ WERVELKOLOM
Bovenstaande beslaat de meest voorkomende soorten jeuk in het dagelijks leven, maar zomerse jeuk kan naast al deze varianten van jeuk nog veel meer oorzaken hebben. Daarom wordt het ZOMERJEUK genoemd. Meest voorkomende vormen van aan de zomer gerelateerde jeuk:
– insecten / insectenbeten /insecten haartjes / kwallen beten
– pollen / zomerbladeren aan bomen en planten en struiken 
– bacteriën
– zwemmersjeuk
– jeuk door de zon / transpireren
– jeuk door de zomerse cosmeticaproducten als zonnebrandmiddelen 
– bedwantsen
– door in de buitenlucht opgelopen infecties
– jeuk door te strak zittende kleding als zwemkleding en strakke korte broeken en topjes en shirts
De onbetwiste nummer één zijn alle rondkruipende en rondvliegende insecten. Deze beestjes kunnen voor behoorlijk wat jeukerige ellende zorgen. We kunnen zelfs door naar insecten te kijken al jeuk krijgen. Muggen zijn de allergrootste bron van jeuk ergernis.  Ik denk dat ik je niet hoef uit te leggen hoe bloedverziekend irritant die jeuk kan zijn. 😠 Voor velen kan het zelfs gekmakend zijn. Onze eerste natuurlijke reactie bij jeuk is krabben. Maar dit moet je juist bij muggen bulten NIET DOEN  Ja, i know….makkelijker gezegd dan gedaan, maar echt, hoe meer je je kunt beheersen, hoe sneller de jeuk zal verdwijnen en je je eigen huid  niet irriteert en beschadigt. Als je gaat krabben, maak je de jeuk ERGER. Dit komt doordat het vrouwtje een slijmspoor achterlaten nadat ze heeft gestoken. Dit stofje zorgt voor een plaatselijke verdoving en verdund het bloed waardoor zij het het bloed makkelijker kan opzuigen. Onze huid is net als het antistollingsmiddel allergisch voor deze slijmsporen en zal direct in de tegenaanval gaan door een lichaamseigen tegengif te produceren om het te verjagen. Zodra jij gaat krabben en krabben en krabben, krab je uiteindelijk de bult kapot waardoor er meer slijmstof wordt verspreid en ons lichaam meer tegengif moet gaan aanmaken, wat uiteindelijk leidt tot meer jeuk en meer irritatie.
Hoe moeilijk dus ook: probeer NIET TE KRABBEN.
Helpt het bekende kruisje ( met je nagels in het buitje drukken ) tegen de jeuk? Ja, maar HEEL EVENTJES. Diverse pijn prikkels zorgen voor een zeer kortstondige verlichting, maar hooguit een minuutje. Het levert juist alleen maar meer schade op.
Wat je beter kunt doen is pure olie op de bult smeren. Daarmee bedoel ik pure, biologische zuivere oliën als kokosolie, olijfolie, moringa olie, amandel olie en joboba olie. Een olie wat echt direct kalmeert is lavendel olie en ook kamille olie. Ook wil een vers stukje aloe Vera gel uit de plant wel eens werken. Er zijn diverse “ jeuk weg” middelen verkrijgbaar, maar sla deze synthetische onzin over en gebruik gewoon een beetje zuivere pure olie. Het schijnt, dat de binnenkant van een bananenschil ook goed werkt, maar dat heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd.
Wat ook ieder jaar steeds hardnekkiger lijkt te worden in de zomermaanden is de eiken processierups. KLIK HIER om daar alles over te lezen en wat je  op de meukvrije manier kunt doen om de jeuk tegen te gaan die de haartjes van deze beestjes veroorzaken op onze huid.
Hooikoortspatiënten kunnen erover meepraten……🙁…..jeukerige huid, ogen, neus…..het kan behoorlijk gekmakend zijn. KLIK HIER om alles over hooikoorts te lezen en wat je er op de meukvrije manier tegen kunt doen. Hooikoorts wordt meest veroorzaakt door de rondvliegende pollen in de lucht. Deze pollen kunnen de huid ook irriteren waardoor er jeuk ontstaat. Omdat hooikoorts meest in het voorjaar en in de zomer voorkomt wordt het ook wel eens de zomerse ziekte genoemd. Ook planten, bloemen en bomen kunnen de huid irriteren en jeuk veroorzaken. Meestal gebeurt dit als je een boswandeling maakt. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor en ben je alleen de pisang als je een vrij overgevoelige en kwetsbare huid hebt.

BACTERIËEN

In de zomer zijn we veel meer buiten dan binnen en dat levert automatisch meer blootstelling aan bacteriën op. We kunnen daarom in de zomer meer jeuk ervaren op de huid dan in andere jaargetijden waar we meer binnen zitten. Ook kleden we ons bloter waardoor de huid meer wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf.  Onder warme en vochtige omstandigheden verdubbelen het aantal bacteriën zich razendsnel, per 20 minuten. Dit doet de infectiedruk enorm stijgen in de zomermaanden en zijn we meer vatbaar. Diverse studies hebben uitgewezen, dat er meer bloedvergiftigingen met de E.Coli bacterie in de zomermaanden voorkomt. In vrijwel de meeste gevallen zijn darmbacteriën de oorzaak, bijvoorbeeld een E.colibacterie, die in de darmen thuishoren, maar buiten de darm een risico vormen. Ze kunnen vanuit de darm en de anus via de huid in de urinebuis EN de blaas terechtkomen . Daar kunnen de bacteriën zich gaan nestelen en vermenigvuldigen. Wat uiteindelijk kan leiden tot ontstekingen . Ook kunnen in sommige gevallen nierstenen een blaasinfectie veroorzaken als deze de urinebuis blokkeren .
Vrijwel alle ontstekingen in de blaas worden veroorzaakt door een disbalans in de darmen. Soms door een lagere weerstand, of door bepaalde gewoonten. Als er teveel bacteriën in de darmen aanwezig zijn, komen deze  op verschillende manieren in de urinebuis en blaas terecht.  Dit vergroot de kans op ontstekingen. Als vrouwen bijvoorbeeld van achter naar voren afvegen, veegt dit de bacteriën naar de urinebuis toe. Ook een slechte persoonlijke hygiëne verhoogt het risico op een blaasontsteking. Vooral in de zomermaanden maken we vaker gebruik van openbare toiletten , ook dit kan een verhoogd risico geven. Er wordt vermoed, dat mede daardoor blaasontstekingen bij vrouwen in de zomermaanden wat vaker voorkomen. Ontstekingen kunnen zorgen voor jeuk.
Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ook buiten de deur voor goede en optimale hygiene, ook onderweg of op vakantie is dit ontzettend belangrijk. Een fikse blaasontsteking op je zonnige vakantieadres in het buitenland wil je immers niet, zorg daarom voor extra goede hygiëne. Wil je meer informatie over blaasontsteking?. KLIK HIER

ZWEMMEN IN DE ZOMER

Zwemmen hoort bij de vakantieperiode. Of je dit nu in een zwembad doet of in de zee , meer of plas, we plonsen tijdens hogere temperaturen graag in verkoelend water. Dat kan mogelijke gevolgen geven. We noemen dit ZWEMMERSJEUK. Dit ontpopt zich door een rode, bobbelige huiduitslag nadat je hebt gezwommen. Het komt meest voor als je in zoet natuurwater zwemt. De klachten worden veroorzaakt door kleine larfjes van platwormen, die zich in oppervlaktewateren bevinden. Voor het menselijk oog zijn deze onzichtbaar maar kunnen voor behoorlijk wat ellende zorgen. Deze larfjes gaan op de huid zitten. En zorgt voor huidirritaties. Deze uitslag brandt of jeukt heel erg, de huid verkrijgt rode vlekjes.  In de ergste gevallen kun je er fikse hoofdpijn van krijgen en zelfs koortsig worden.  Ook kun je gaan braken of misselijk worden. Gelukkig is het verder onschuldig en gaat het vanzelf weer over maar in je vakantie zit je daar natuurlijk niet op te wachten. De klachten kunnen aanhouden van 12 uur tot wel drie weken. Het is ook NIET besmettelijk.
Wat kun je het beste doen, als je zwemmersjeuk hebt? In elk geval niet meer gaan zwemmen in de desbetreffende wateren waar je dit hebt opgelopen. Wat mogelijk tegen de jeuk en het branderige gevoel kan helpen is een ijspakking tegen de huid aanleggen om te koelen. Ook schijnt een klein beetje azijn smeren op de aangedane plekken verlichting te kunnen geven. Ook bestaan er zogenoemde ANTI JELLYFISH zonnebrandmiddelen die naast een zonbescherming ook lijken te beschermen tegen platwormlarven. Deze middelen worden echter maar sporadisch in Europa verkocht, ze worden voornamelijk in Australië gebruikt.
Voorkomen is uiteraard beter dan genezen en daarom enkele tips:
inkopper: ga niet zwemmen in wateren waarvan bekend is dat mensen daar zwemmersjeuk hebben opgelopen. Soms staat dit zelfs aangegeven op borden. Je kunt tevens bij vrij veel gemeenten opvragen om wel natuurwater het gaat. 
– heb je in zoet oppervlaktewater / natuurwater gezwommen, spoel je dan goed af onder de douche en DROOG je goed af. 
Naast natuur-wateren als meren, plassen en de zee zwemmen we meest in zwembaden. In Nederland is de kwaliteit van het zwemwater in de meeste gevallen optimaal door regelmatige controles, maar in het buitenland, zeker bij hotels, is dit stukken minder tot zelfs niet verplicht. Naast dat zwembaden uiteraard veilig moeten zijn, mogen deze ook geen te hoge concentraties chloor bevatten. Is dit het geval, kun je al snel last krijgen van uitslag, jeuk, bulten, schilfers en rode vlekken. Ook is het funest voor je haar. Je kent vast wel de verhalen van mensen die terugkeerden van een zonnig vakantie-oord met groen haar…..Dit komt door teveel chloor in een zwembad. Het is geen ramp om één keertje in een zwembad met teveel chloor te zwemmen, je kunt er wel wat lichte klachten aan overhouden, maar het wordt wel problematischer als je iedere dag in zo’n chloor bad plonst.
Als je merkt, dat er teveel chloor in het zwembad van jouw hotel / accommodatie zit, staak het zwemmen dan en meld dit bij de balie. Zoek een ander zwembad in de buurt op die zich wel aan de regels houdt. Zwem liefst met een badmuts op ( ja i know…niet erg flatterend…) en spoel je na het zwemmen zorgvuldig af onder de douche.

JEUK DOOR ZON EN TRANSPIRATIE

Zon is heerlijk, maar….heeft ook keerzijden. We weten inmiddels allemaal wel, hoe ontzettend belangrijk het is geworden om ons goed en vooral REGELMATIG in te smeren. Ik heb afgelopen jaren al veel aandacht besteed aan dit onderwerp en ook hoe belangrijk het is om voor NATUURLIJKE zonnebrandmiddelen te kiezen. KLIK HIER voor meer informatie.
Hoe goed de zonnebrandmiddelen ook zijn, en noodzakelijk, het kan voor huidirritaties zorgen. De minste kans op huidirritaties loop je gelukkig al door enkel voor 100% natuurlijke zonnebrandmiddelen te kiezen, maar helaas ben je er dan nog niet. Want ook deze kunnen de huid irriteren in de volle zon. Gevolg: jeuk, uitslag en rode vlekken. Het komt gelukkig zelden voor, maar let daarom ook GOED op je zonnebrandmiddelen . En gebruik ze op de juiste manier.
Ook de zon zelf kan de huid behoorlijk jeukerig maken. Dit noemen we in de volksmond meestal ( een vorm van ) zonneallergie. Ik heb er zelf ook last van, zij het in een lichte vorm. De eerste symptomen van zonneallergie zijn blaasjes / vlekjes op de huid die gigantisch kunnen jeuken. Die jeuk wordt echt als één van de ergste vormen van jeuk beschouwd en daar kan ik mij iets bij voorstellen. Ik kan soms ook echt een enorme jeuk-aanval ervaren als ik nét even te lang in de zon zit, niet fijn.
Als jij dit ook ervaart als je ( langdurig) in de zon bent, heb je wellicht iets aan mijn eigen persoonlijke tips. Naast goed en regelmatig insmeren kun je het beste een hoedje dragen. Dit houdt voor mij veel warmte uit mijn lichaam. Ik zorg tevens dat ik mij niet TE LANG aan één stuk door in de zon bevind, ga altijd even naar binnen. Zoek geen schaduw op want ook daar bereikt de zon je gewoon. Ga echt even uit de zon, naar binnen, hoe vervelend dat soms ook is. Geloof mij, dat voorkomt een heleboel jeuk.
Ook zweten we in de zomermaanden veel meer dan gewoonlijk. Dat is normaal. Ik vond goede info van Hein Daanen, hoogleraar thermofysiologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij onderzoekt de effecten van temperatuursveranderingen op het lichaam. Hij vertelt o.a dat onder normale omstandigheden ons lichaam een temperatuur heeft van 37*C. In onze huid ligt de temperatuur op 32*C.  Zodra het warmer wordt om ons heen, verwijderen de bloedvaten in de huid, dit zorgt ervoor, dat we de warmte kwijt kunnen.
Dit veroorzaakt zweet. Het zweet op de huid verdampt tot gas om ons te verkoelen en ons op de juiste lichaamstemperatuur te houden, Een uur zweet levert zo’n liter zweet op.Het proces ( verdamping ) levert zo’n 650 Watt aan koeling op. Zweet wat van ons lijf afdruipt biedt geen verkoeling en gaat verloren.
Hoe jij de hitte verdraagt is persoonlijk. Maar de eerste hitte van de zomer komt in regel het hardste aan. Hitte verdragen is volgens Daanen een kwestie van acclimatiseren. Zodra de eerste hittedag van start gaat hebben we daar het meeste last van.. De volgende dag is dat al wat minder, omdat ons lichaam zich gaat aanpassen. Onze zweetklieren gaan anders werken, na een dag of tien kan het lichaam het vermogen tot zweet verdampen hebben verdubbeld.
Zodra het warmer wordt, is het eerste wat gebeurt , dat de huid opwarmt. De zenuwen sturen een signaal naar de hersenen om te laten weten dat het tijd is om de zweetklieren te activeren. De hersenen regelen meteen, dat het bloed sneller gaat stromen.
Zodra de lichaamstemperatuur stabiel is, stoppen we met zweten. Maar als de lucht erg vochtig is, wordt het een ander verhaal. Het zweet kan dan namelijk maar moeilijk verdampen van de huid. Dit levert een stijging op van de lichaamstemperatuur. Het is een normale reactie van ons lichaam, maar ik denk dat niemand transpireren als prettig ervaart. Ook kan de huid erdoor geïrriteerd raken, denk maar eens aan de tere huid onder je oksels. Die kunnen behoorlijk schraal gaan worden.
Maar ook kan de rest van je huid gaan jeuken door transpiratie. Je kunt, zodra je dit ervaart, het beste direct het zweet van de huid verwijderen en zorgen voor directe verkoeling.

BEDWANTSEN

BBRRRBB…🪳🪳🪳…alleen al om erover te schrijven bezorgt me jeuk……bedwantsen zijn net zo groot als een appel-pitje en daardoor niet zo heel er snel op te merken door het menselijk oog. Bedwantsen werden vroeger wandluizen genoemd omdat ze veel voorkwamen in wanden van woningen. Het zijn parasitaire insecten die tot de onderorde van wantsen behoren. Ze worden tegenwoordig bedwantsen genoemd omdat ze ( bbbrrbbb, griezel! ) meest voorkomen in bedden.
Ze kwamen eigenlijk nauwelijks tot niet voor in Nederland tot we graag begonnen te reizen. Door het toegenomen vliegverkeer nam ook de verspreiding van bedwantsen in Nederland toe. We nemen ze meest mee vanuit het buitenland, via hotels en andere vakantie accomodaties. Je sleept ze bijvoorbeeld mee in je koffer. Ze zijn een kei in het verstoppen van zichzelf in de meest kleinste naden en kieren en heb je echt een professionele reinigingsdienst nodig ( bijvoorbeeld RENTOKIL in Nederland ) om deze te verwijderen. Een dure grap, waar de meeste hotel eigenaren liever niet aan beginnen.
Bedwantsen bijten. En die beten geven, net als een muggen steek, een gigantische jeuk, omdat je lichaam reageert op het speeksel van de beestjes die wordt geïnjecteerd tijdens de beet. Het werkt hetzelfde als bij een muggen beet. Een bedwants-beet kun je meestal herkennen aan de “ drie op een rij” beten. Ook kan er een soort uitslag ontstaan omdat de bedwants opnieuw zal bijten als jij je bijvoorbeeld in je slaap omdraait of krabt.
Bedwantsen kom je niet alleen tegen in slecht onderhouden hotelkamers, maar ook in spik-en-span hotels, omdat ze kunnen worden meegenomen door iedere gast. Zodra jij het vermoeden hebt, dat je bent gebeten door een bedwants, meld dit dan DIRECT bij de receptie van je accommodatie. Hou koffers liefst van de grond en klop deze iedere dag goed uit. Kijk goed de naden en randen na, Doe dit extra grondig als je je koffer weer in gaat pakken om terug naar huis te keren. A;s je last hebt van bedwantsen, reinig dan ook al je kleding en spullen voordat je deze weer inpakt. Meestal krijg je van hoteleigenaren wel juiste voorzorgsmaatregelen maar dat is uiteraard niet overal zo.Wees daarom zelfredzaam.
Ben je gebeten, behandel de beten dan met een pure olie, net als bij een muggenbeet.

KLEDING

Alhoewel we in de zomermaanden / op warmere dagen juist zo min mogelijk om het lijf dragen, kunnen kledingstukken ( stoffen en materialen ) voor flink wat huidirritaties en jeuk zorgen. Zo kan nylon niet goed de transpiratie opnemen waardoor er jeukende bulten kunnen ontstaan ten gevolge van verstopte zweetklierafvoergangetjes in de huid. Maar ook kan een door de zon uitgedroogde huid voor jeuk zorgen als je kleding draagt op de huid. Het is daarom ook erg belangrijk om je huid tijdens de zomermaanden extra goed gehydrateerd te houden.
Draag sowieso nooit te strakke kleding op warme dagen. Je verstikt je huid letterlijk en figuurlijk waardoor je het niet alleen warmer kunt krijgen maar ook meer risico loopt op een geïrriteerde en jeukerige huid. Dit geldt ook voor hoedjes en petjes. Zorg ervoor dat de stoffen van je hoeden / petjes luchtdoorlatend zijn n van een luchtige stof.
Het is niet het meest flatterend, maar wijd zittende kleding is het beste om te dragen tijdens warmere ( hitte) dagen. Qua stoffen kun je het beste kiezen voor 100`% luchtig katoen, of linnen of een lichte wol-soort. Katoen ( liefst bio-katoen ) is de beste optie omdat dit de hitte niet opvangt en vasthoudt en het vocht laat wegtrekken. Mijd synthetische stoffen als polyester en viscose, deze stoffen laten geen tot nauwelijks lucht door en kan zorgen voor norm veel transpiratie wat de huid weer kan irriteren. Draag liefst loszittende katoenen hemdjes, en katoenen korte broeken. Je kunt een trucje uitvoeren om te bekijken hoe goed je kleding kan beschermen tegen de zon. In regel geldt dat hoe meer dichter geweven de stof, hoe beter het beschermt tegen de zon en de hitte ( in geval van de juiste stoffen ) Als je het kledingstuk tegen het licht houdt en het vrijwel geen licht doorlaat, heb je een goed beschermend kledingstuk, hoe meer licht het doorlaat , hoe meer je huid wordt blootgesteld aan de zon.
Kleuren spelen ook een rol bij je kledingkeuze voor de warmere dagen. Het klopt, dat lichte kleuren de straling van de zon weerkaatst en dat donkere kleuren deze juist absorberen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het heeft ook erg veel met de stof te maken. Warmte komt immers niet alleen van de zon, maar ook van wat we om ons lijf dragen.
Ook hier zijn wijde kledingstukken dragen de beste tip om én koel te blijven én de huid niet te irriteren. Natuurlijk staat een loei-strak truitje om je lijf waar je zo hard voor hebt getraind om zomerklaas te krijgen erg leuk en aantrekkelijk, maar het weegt uiteindelijk nooit op tegen de vele nadelen. En besides…..een leuk zwierend loszittend jurkje staat nét zo sexy en aantrekkelijk !!!

WAT TE DOEN TEGEN ZOMERJEUK?

Zoals je ziet zijn er vele oorzaken waarom we in de zomermaanden meer last ( kunnen) hebben van jeuk. Belangrijk is om de oorzaak te achterhalen. Daar kun je dan ook naar handelen. In vrijwel de meeste gevallen kun je jeuk stillen met 100% pure oliën ( KLIK HIER) en talkpoeder. Ik heb voor mijzelf een heerlijk en goed werkende balsem ontwikkeld die i ook heb gedeeld op PUUR & FIT, wil je naar het recept? KLIK DAN HIER. Deze balsem gebruik ik voor iedere vorm van zomerse jeuk, en werkt bij mij DIRECT.
Wat meest belangrijk is om meer ellende ( huidbeschadiging) te voorkomen is om te proberen niet te krabben. Ja, ik weet dat het gemakkelijker is gezegd dan gedaan, omdat het een natuurlijke reflex is. Maar probeer het. Ik smeer meestal de jeukende delen in met de aloe Vera gel van SUIT MATTERS, die verkoelt, verzacht en stilt de ergste jeuk. KLIK HIER om te bestellen.

IK WENS IEDEREEN EEN JEUKVRIJE ZOMER! 😃😎

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *