Review ECO COSMETICS shampoo’s + conditioner

Ik steek niet onder stoelen of banken, dat ik anno 2021 erg blij ben met de conditie van mijn haar ( op mijn bijna 52 ste ) en dan met name met de verzorgingsproducten die ik heb gevonden om mijn haar in deze optimale conditie te houden. KLIK HIER om daar alles over te lezen. Natuurlijk zorgt niet alleen goede en juiste verzorgingsproducten voor optimaal, gezond en mooi haar, ook wat je in je mond propt en je algehele levensstijl zijn daar onlosmakelijk aan verbonden. KLIK HIER om daar meer over te lezen, en ook hoe ik mijn haar verzorg.

Mijn rots in de branding is nog altijd mijn “ baobab team” van African Organics. Ik krijg regelmatig pers-pakketten thuisgestuurd, waarin ik shampoo’s + conditioners vind, maar nooit heeft maar één shampoo en / of conditioner mijn team van de troon gestoten. Onlangs werd ik opnieuw uitgedaagd, dit keer met de shampoo’s + conditioner van ECO COSMETICS. Een merk, die ik eigenlijk nét zo hoog heb zitten als African Organics, dus ik was zeker nieuwsgierig. Ik gebruik dagelijks de stylingsproducten van Eco Cosmetics ( KLIK HIER ) met heel veel tevredenheid. Hoe gaan de shampoo’s + conditioner mij bevallen? 🙄

ECO COSMETICS

Eco Cosmetics dus. Dit is een fabrikant uit Duitsland, wat wordt geïmporteerd door een bedrijf uit Alkmaar voor de gehele Benelux. Eco Cosmetica werkt meest puur, natuurlijk en biologisch, met zoveel mogelijk respect voor mens, dier en milieu. Het schenkt aandacht aan zowel de ingrediënten als verpakking. Het bedrijf is in 1993 opgericht en maakte destijds enkel pure etherische oliën van biologische komaf voor de aromatherapie. Inmiddels zijn ze flink uitgebreid.  De meeste producten zijn veganistisch. Eco Cosmetics is aangesloten bij ECOCERT en de VEGAN SOCIETY. Een merk, die zijn zaakjes op orde heeft en daarom één van de betere, betrouwbare merken op de markt.. Eco Cosmetics heeft drie verschillende soorten shampoo in het assortiment en een conditioner, die bij al deze soorten gebruikt kunnen worden.  Ik noem ze:
een VOLUMISING shampoo  ( volume shampoo) 
– een REPAIR  shampoo ( herstel-shampoo)
– een MOISTURISING shampoo ( vochtinbrengende shampoo)
– een CONDITIONER  ( haar-spoeling ) 
De conditioner is geschikt voor elk haartype, wat het weer eens meer dan ooit de complete onzin duidelijk maakt, dat bij elke shampoo-soort een bijpassende conditioner zou moeten worden gebruikt. Dit is pure marketing en dat heeft Eco Cosmetics ook goed begrepen. Het heeft daarom maar één conditioner in het assortiment, goed voor alle shampoo’s. De conditioner, ook wel haar of crémespoeling, heeft voornamelijk een glanzende en verzorgende werking. Het is verrijkt met krachtpatsers uit de natuur als joboba en groene thee. Joboba staat bekend om zijn vochtinbrengende werking en zijn voedende werking. Naast joboba en groene thee is de conditioner verrijkt met tarwe-proteine , en vitamine E. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, waarvan 96% uit biologische planten afkomstig is ( 10% van de totale ingrediënten ) De conditioner heeft een erg aangename, maar niet overheersende geur, en smeert prettig uit in het haar. Het laat zich zeer snel verdelen en opnemen. Ik heb de conditioner na alle drie shampoo-testen gebruikt. Op de juiste manier. KLIK HIER om te lezen hoe je conditioner moet gebruiken. Ik vind de werking fantastisch. Mijn haar werd niet verzwaard, en werd ook niet TE zacht en/ of statisch en onhandelbaar. Ik vond de geur echt heel fijn, meestal hebben conditioners zo’n heftige aanwezige geur, dat is hier totaal niet het geval.
De volume shampoo is bedoeld voor mensen met :
– dun en vlassig haar
– fijn haar
– haar dat snel statisch is
– mensen met een gevoelige hoofdhuid
– futloos en glad haar
– glansloos haar
– gepermanent haar
De shampoo is geschikt voor elk haartype. 100% van de totale ingrediënten zijn van natuurlijke komaf, en 95% van de kruiden-ingrediënten zijn van biologische komaf. Zo’n 11% van de ingrediënten is afkomstig uit de biologische landbouw. De shampoo is op basis van lindeboom extract, granaatappel-extract, kiwi-extract en limoen. Het bevat geen “ nasty’s” als SLS, SLES, Ftalaten, siliconen  enzovoort.
De geur van deze shampoo is echt fantastisch. Heerlijk fris. De shampoo is in het bijzonder geschikt voor mijn dunne en vlassige haar. Het geeft glans, volume, vitaliteit,  en het verzorgt mijn hoofdhuid. Ik heb deze shampoo dan ook als eerste getest, in combinatie met de conditioner. Deze ervaring was meer dan prettig. Ik kampte nog met mijn corona kapsel en daardoor was mijn haar behoorlijk dood aan de punten, waardoor het slapper werd en minder fijn ging “ zitten”. Ik was daarom extra nieuwsgierig of deze volume shampoo mijn haar een beetje op kon “ boosten” en dat was erg verrassend. 😃 De elasticiteit keerde voor een groot deel terug waardoor mijn haar ook wat volumineuzer werd. Daarnaast was in zeer onder de indruk van de GLANS! Omdat ik mijn haar niet iedere dag was, maar 1 of 2 x per week, is het voor mij belangrijk, dat een shampoo + conditioner hun werk goed doen. Ik ben echt enthousiast!
De volgende shampoo die ik testte was de REPAIR shampoo, ook wel de herstellende shampoo. Deze past ook meest bij mijn haar en haartype. Deze shampoo is bijzonder geschikt voor:
droog tot zeer droog haar
– geverfd haar
– beschadigd haar door hete apparaten
– gepermanent haar
– gespleten haarpunten
– droog, dor, en dof haar
– gevoelige en pijnlijke hoofdhuid
– afgebroken haar
– haar wat snel klit
– vochtarm haar
Deze shampoo is vooral voedend, herstellend en legt een beschermend laagje over de haarschacht, zonder het haar te verzwaren. Het is geschikt voor ieder haartype.  Het bevat net als de conditioner joboba olie, maar ook bosbes, granaatappel-extract, mirthe-exttract en ginkgo. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, waarvan 97% van de kruiden-ingrediënten van biologische komaf ( 12% van de totale ingrediënten ) Ik ben al nét zo onder de indruk van deze variant shampoo. Wat het bij mijn haar vooral deed, was enorm veel glans geven en mijn haar zijn natuurijke kleur teruggeven. Mijn dode corona-punten voelden zelfs na de wasbeurt zeer zacht en soepel aan, het werkt zeer vochtinbrengend. IMPRESSED! 😵 Ook de geur is zalig, qua geur hebben deze shampoo’s mij al compleet ingepakt!
De laatste test was voor de vochtinbrengende shampoo. Deze shampoo is bedoeld om het haar meer soepelheid en glans te geven. Het is in het bijzonder geschikt voor:
– droog tot zeer droog haar
– dof haar
– pluizig haar
– stug haar
– stroef haar
– snel klittend haar
– dik haar
De shampoo is op basis van olijfblad en malve extracten samengesteld. Het is geschikt voor elk haartype.  Daarnaast is het verrijkt met granaatappel-extract, fijn zeezout en tarwe-proteïnen. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, waarvan 99% van biologische komaf ( 12% van de totale ingrediënten) . De geur is echt verrukkelijk te noemen, zeer licht mild en zoet/ fris. Alhoewel ik deze shampoo voor mijn haar minder gwxvjikt acht, heb ik het getest, en eerlijk? Dat viel wat tegen. Ik was er al een beetje bang voor, dat het mijn haar boterzacht zou maken en dat gebeurde ook. Mijn haar is vermoedelijk iets té fijn voor deze shampoo. Qua verzorgende effect doet het echter wel wat je ervan mag en kunt verwachten. Mijn haar kreeg veel glans, en ja…het was een beetje té soepel….🥴 Als je erg stug en dik haar hebt, is deze vast ideaal.

Wat vind ik?

Om te beginnen ben ik blij verrast en onder de indruk van ALLE shampoo’s. Mijn zeer fijne haar reageert best op ” verkeerde” shampoo’s, in de zin van verkeerde haartypen, of waar het voor is bedoeld. Mijn haar is volgens kenners niet vochtarm, maar zeer fijn en daarom zeer snel statisch. Mijn haar is vorig jaar ook gemeten op elasticiteit en mijn haar was meer dan bovengemiddeld elastisch. Daarom vond ik het uiteindelijke resultaat met de moisturising shampoo verrassend, ondanks dat het inderdaad wel IETS TE zacht werd. Verder liet het mijn haar mooi glanzen toen het was opgedroogd.

Mijn top-team is toch wel de volumeshampoo met de conditioner. Dit werkt voor mijn haar echt heel erg goed. Mijn futloze corona-kapsel kreeg echt een boost, en de krul viel ook mooi terug. De repair komt overigens heel erg dicht in de buurt van de volume shampoo, qua werking. Voor mijn haar was de volumeshampoo nét even iets fijner, maar erg veel scheelt het niet. De repair gaf mijn haar meer herstellende effecten. Mijn dode corona haar-punten voelden echt heel erg fijn aan. RESUMEREND kan ik zeggen dat de volumeshampoo op nummer één staat, op de voet gevoeld door de repairshampoo. De moisterising shampoo is voor mijn fijne haar minder geschikt, maar zeker geen onaardige shampoo. De  conditioner is gewoon super. Een heerlijke allrounder.

 

Heeft het mijn BAOBAB TEAM van de troon gestoten? Nee, dat niet. Ik blijf verliefd op dat team, maar eerlijk, dit nieuwe volume team van ECO COSMETICS staat er zeker trots naast. Ik ga zeker afwisselend met deze teams werken. Mijn haar wordt er blij van, mijn hoofdhuid wordt er blij van en dus wordt ik er ook erg blij van!

Waar te koop?

Eén van de doorslaggevende redenen waarom ik deze shampoo’s + conditioner wilde testen, is de heerlijk laag gehouden verkoopprijs. Dat is echt een verademing t.o.v andere natuurlijke shampoo’s en conditioners. Zeker met deze kwaliteit zijn de verkoopprijzen bijzonder te noemen. Ik heb ze dan ook binnen gebracht bij Puur & Fit.

De volumising shampoo bevat 200 ml en kost € 6,95 KLIK HIER om te bestellen

De repair shampoo bevat 200 ml en kost € 6,95 KLIK HIER om te bestellen

De moisterising shampoo bevat 200 ml en kost € 6,95 KLIK HIER om te bestellen

De conditioner bevat 125 ml en kost € 5,90 KLIK HIER om te bestellen

 

3 Reacties op “Review ECO COSMETICS shampoo’s + conditioner

  1. Ha Monique. Ik mis nog de mousse en de haarspray. Mijn favorieten! Nemen jullie die ook op in jullie assortiment?

  2. Ik heb de conditioners van dit merk ook geprobeerd, want het is een goed merk en de prijs/kwaliteitverhouding is echt top. Helaas bevatten ze proteīnen en daar wordt mijn krullende, laag poreuze haar niet blij van. Dat is iets om op te letten dus, ik hoopte anders omdat de proteïne wat lager in de ingrediëntenlijst staat. Ik gaf ze aan een vriendin wiens haar er wel heel blij van werd.

  3. Hoi Monique, bedankt weer voor je uitgebreide bericht betreft shampoo enz. Ik ben er erg blij mee en ga de eco lijn proberen. Overgang en trage schildklier zijn een regelrechte aanslag op mijn haar geweest.
    Maar ik heb nog een dringende vraag…welke haarborstels zijn nu eigenlijk goed om te gebruiken????

    Groetjes,
    Jesse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *