Hoe verzorg ik mijn haar?

Ik krijg ontzettend veel vragen over mijn haar, en hoe ik deze verzorg. Velen zijn onder de indruk van de conditie van mijn haar op mijn bijna 52 ste jaar, en daar kan ik uiteraard alleen maar megatrots op zijn.😊 Er wordt mij veel gevraagd welke producten ik gebruik, en alhoewel ik deze met liefde wil uitlichten, is het echter niet zo zwart-wit. Het is slechts een deel van de grote cirkel, het heeft veel meer voeten in de aarde om een gezonde bos haren te onderhouden. In dit artikel wil ik dit allemaal gaan uitlichten, zodat ik iedereen die ernaar vraagt meteen naar dit artikel kan door verwijzen. Met enkel goede verzorgingsproducten ben je er namelijk nog lang niet.

EEN CIRKEL VAN VERSCHILLENDE FACTOREN

We beginnen met het belangrijkste deel: onze voeding. Voeding heeft niet alleen een zeer grote invloed op onze fysieke gezondheid, het heeft ook een zeer grote invloed op ons haar. Je staat er wellicht niet zo bij stil, maar ALLES wat we in onze monden stoppen heeft een directe invloed op ons haar, en de haargroei. Daarnaast heeft het een megagrote invloed op onze hoofdhuid. Wat we eten heeft directe impact. Als we bijvoorbeeld onvoldoende vitaminen en mineralen eten of daar tekorten van oplopen, zul je dat meestal als eerste gaan merken aan de conditie van je haar . Het zal dof worden, en op ten duur zelfs spontaan afbreken.
De meest belangrijkste boodschap is dan ook: zorg voor een gezond, uitgebalanceerd en evenwichtig voedingspatroon. Ik weet dat ik slaapverwekkend klink, maar het is echt heel erg belangrijk, wil je graag mooi en gezond haar hebben. Er zijn talloze voedingsmiddelen, die bekend staan om hun prettige bijdrage voor gezond haar. Ik noem er een aantal:
– zalm
– groene groenten / bladgroenten
– peulvruchten als linzen en kikkererwten
– eieren
– noten
– volkoren graansoorten
– magere naturel zuivelproducten als kwark en yoghurt
Al deze voedingsmiddelen worden genoemd vanwege de aantallen aan zogenoemde “ HAAR-VITAMINEN”. Dit zijn specifieke vitaminen en mineralen die een grote rol spelen bij je haargezondheid. Wil je hier meer over lezen? KLIK DAN HIER. In dit artikel lees je ook wat de andere mogelijke factoren kunnen zijn, waardoor jouw haar niet zo gezond is, zoals erfelijke factoren, stress, medicijngebruik, en het gebruik van stylingproducten / stijl-apparaten

STYLING

Over styling gesproken……Om je haar in een bepaald model te stylen, of het in een bepaalde hoek te zetten, zijn er producten nodig. Meest bekend is de GEL. Dit zorgt ervoor dat je haar ieder gewenst model verkrijgt, door het te verstevigen. Zoals je vast kunt begrijpen, lukt dat niet met alleen wat water. Daar zijn wat “ nasty’s” voor nodig en deze kunnen je haar flink beschadigen. Al deze synthetische producten kunnen je haar volledig ruïneren. Zeker, als we daarnaast ons haar blootstellen aan hete stijl-apparaten als een föhn en een krultang. Als je dit eens in de zoveel tijd eens doet, bijvoorbeeld als je eens uit gaat, dan zal je haar het wel overleven, het wordt echter een ander verhaal als je iedere morgen je haar stylt met al deze producten. Veel mensen onderschatten het effect. Gelukkig kan het anders. Er zijn tegenwoordig steeds meer natuurlijke styling-producten verkrijgbaar die op zijn minst veel minder synthetische meuk bevatten. Zeker als je iedere dag een styling-product gebruikt kan dit aanzienlijk schelen. Mijn grote voorkeur gaat uit naar de styling-producten van het merk ECO COSMETICS. Waarom? KLIK HIER om dat te lezen.

STRESS

Wat zeker geen goede invloed heeft op ons haar is stress. Nu weet ik, dat het een Utopia is om te denken dat we stress kunnen mijden, maar je kunt het wel enigszins in de hand proberen te houden. Probeer een goede balans te vinden in in- en ontspanning.

HOE VERZORG IK MIJN HAAR?

Goed.
Dus zo min mogelijk stress, goed en gezond eten, en de juiste styling gebruiken dus. Als je daarin de juiste balans en producten hebt gevonden, dan ben je er nog steeds niet. 😞 Want ook de MANIER WAAROP je je haar verzorgt en behandelt is een belangrijke schakel in het geheel. Je kunt nog de allerbeste natuurlijke verzorgingsproducten aanschaffen, als je deze op een verkeerde manier gebruikt spoel je veel geld weg zonder dat het daadwerkelijk iets voor je haar en hoofdhuid doet. Ik zie en lees hoe veel mensen hun producten verkeerd gebruiken, en dat is echt zonde. Vaak wordt een conditioner bijvoorbeeld binnen 30 seconden na het inbrengen weer uitgespoeld. Of worden de producten niet GOED uitgespoeld. Of er wordt teveel gebruikt. Dit kan zorgen voor zeer teleurstellende resultaten. Wat ik standaard adviseer is om eerst te kijken naar je haarconditie. Afhankelijk daarop kun jij je eigen behandelplan samenstellen. Zo kun jij veel baat hebben door het 2-3 x per week te wassen / te behandelen terwijl een ander met 1 x per week prima afkan. Ook seizoenen hebben een grote invloed op de frequenties , in de zomermaanden kan je haar bijvoorbeeld droger zijn en meer voeding ( conditioner / serum / olie ) nodig hebben. In de herfst en winterperiode kan je haar behoorlijk statisch worden, waardoor een extra behandeling ook geen overbodige luxe is. Kortom: hang je nooit op aan één zijdige adviezen, dus ook niet aan die van mij.  Dit geldt zeker voor de producten. Mijn haar is het jouwe niet, het jouwe het mijne niet. Wel kun je richtlijnig adviezen opvolgen , waar jouw haartype / problemen het beste bij passen. Heb je net als ik dun, vlassig, droog , beschadigd en kwetsbaar haar? Dan zijn mijn adviezen wellicht een goede richtlijn voor jou.
Hoe was je je haar nu het beste? Daar zijn heel wat meningen over verdeeld, op internet vind je honderden tips / adviezen om je haar zo goed mogelijk te wassen. Wat voor mij in elk geval het beste werkt, is mijn haar met lauwwarm water wassen en uitspoelen. Hoe doe ik het?
– gebruik voor lang haar ongeveer een eetlepel shampoo. Heb je kort haar? Gebruik dan ongeveer een halve eetlepel. 
– Maak je haar vochtig. Verdeel vervolgens de shampoo over je haar, begin bij de punten, knijp de shampoo goed in en door je haren
– Begin met de vingertoppen lichtjes over je gehele hoofdhuid te masseren, masseer de shampoo goed in onder de nek, en achter de oren, dit zijn plekken die nogal eens worden overgeslagen.  
– Spoel zorgvuldig en langdurig uit, zorg ervoor dat er geen restjes shampoo meer in de haren aanwezig zijn. 
– Wikkel het haar in een droge zachte handdoek en laat dit ongeveer een minuut zitten.
– Haal de wikkel uit je haar, en knijp met de handdoek het haar extra droog. 
Nu dat je haar is gewassen en handdoek droog is, kun je verder gaan met de conditioner.
– Gebruik ongeveer anderhalve eetlepel voor lang haar, en een eetlepel voor kort haar.
– Buig voorover en kam alle haren naar voren.
– Begin de conditioner in de punten aan te brengen middels knijp-bewegingen.
– Werk zo naar boven , verdeel de conditioner goed over de rest van je haren. Kam je haren steeds met je vingers door. 
– Voor lang-harigen: draai je haar naar een punt en leg deze op het hoofd. Je kunt het haar ook in een schone droge handdoek wikkelen. 
– En nu komt het belangrijkste punt: LAAT DE CONDITIONER TENMINSTE 15 MINUTEN ZITTEN
– Spoel de conditioner met lauwwarm water zorgvuldig uit. Kam MET DE VINGERS je haar door, gebruik geen kam of borstel
– Laat je haar liefst aan de lucht drogen.
Behandel jij je haren s’morgens? Dan kun je na je conditioner -behandeling een beetje natuurlijke styling gebruiken, en aan de lucht laten drogen. Probeer te minderen met stijl-apparaten, dit is echt heel erg slecht voor je haar een je hoofdhuid.

MIJN HAARVERZORGING-TEAM

Er wordt erg veel gevraagd naar mijn specifieke haarverzorgingsproducten. En daar heb ik inmiddels al heel erg veel mensen net zo gelukkig mee gemaakt als ik mezelf daar erg blij mee maak. Maar toch wil ik, voordat ik ze aan jullie voorstel, benadrukken dat het mogelijk is dat het voor jouw haar niets doet. Zoeken naar de juiste producten is lastig, moeilijk en best complex, dat heb ik zelf ook ondervonden. Ik hoop dat mijn keuzes voor jou ook de allerbeste keuzes zijn, maar dat is een kwestie van uitproberen….
Mijn toppers op gebied van shampoo + conditioner zijn de BAOBAB varianten van het merk AFRICAN ORGANICS. Je kunt er alles over lezen door HIER TE KLIKKEN. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een shampoo + conditioner. Ik heb afgelopen jaren ontiegelijk veel geprobeerd. Van stikduur tot goedkoop, van hoogstaande merkren tot onbekende merken. Ik heb in mijn wanhoop ooit eens bijna € 60 euro betaald voor een fles shampoo. INSANE, maar het toont hoe desperado ik was. 🙁 Het frustrerende was nog wel dat de shampoo mijn hoofdhuid er zowat af fikte. Een dure les.
Ik ben daarom echt dubbel gelukkig dat ik eindelijk mijn shampoo + conditioner heb gevonden. En dat ook nog eens tegen leuke prijzen. Inmiddels heb ik heel veel mensen deze shampoo’s + conditioners aangeraden en zijn er erg veel mensen net zo blij als ik. Goed hoeft niet duur te zijn, simpel niet on-natuurlijk. Dat bewijst deze waanzinnige lijn van African Organics en nee, ik wordt niet betaald of gesponsored, ik ben gewoonweg waanzinnig enthousiast. Je kunt dit BAOBAB TEAM en de andere teams bestellen via DEZE BESTELLINK
Dit serum heb ik nog maar nét ontdekt en toegevoegd aan mijn haarverzorging. Deze hair repair Cream van het merk EARTH LINE heeft mij verbluft. Nog nooit eerder ben ik zo’n natuurlijk haarserum tegengekomen die DIRECT werkt. KLIK HIER om er alles over te lezen.
Je kunt het serum bestellen via DEZE BESTELLINK
Ik gebruik niets meer of minder dan een styling gel om mijn haar wat in model en bedwang te brengen. Meer gebruik ik dus niet wat echt AANZIENLIJK scheelt. Ook gebruik ik geen stijl-apparaten, sterker nog, ik heb nog nooit van mijn leven een föhn gekocht. En een krultang? Die heb ik alleen eens gebruikt in mijn tiener jaren op mijn kamertje. Geloof mij, dit maakt een wereld van verschil voor de conditie van je haar.
De styling van ECO COS,METICS is meukvrij. KLIK HIER om er alles over te lezen, en KLIK HIER als je de styling gel wilt bestellen.
Als mijn haar daar behoefte aan heeft, bijvoorbeeld tijdens zeer warme zomerse dagen, gebruik ik de Hair treatment oil van hetzelfde merk als de shampoo + conditioner AFRICAN ORGANICS. Wil je daar meer over lezen? KLIK HIER. Wil je deze olie bestellen? KLIK DAN HIER
TOT SLOT WAT ALGEMENE TIPS:
* gebruik zo min mogelijk / geen synthetische producten
* stop met roken
* eet en drink goed, gezond en volwaardig
* hou rust en regelmaat, vermijd stress
* toupeer je haar niet / zo min mogelijk
* laat je haar aan de lucht droger en laat het zoveel mogelijk met rust
* kam je haren liefst met je vingers
* kleur / verf je haar niet / niet te vaak
* bescherm je haar tegen de zon, draag een hoedje als je buiten bent
* bind je haar niet te strak in
* gebruik nooit teveel haarverzorgingsproducten per beurt, gebruik alles met mate

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *