Review African Organics MARULA hair treatment olie

Ik ben zelden ECHT BLIJ met bepaalde producten. Nee, anders formuleren: ik kom maar bar weinig producten tegen, waar ik oprecht heel erg gelukkig van kan worden. ALS het dan eens voorkomt, dan ben ik aan het overlopen van enthousiasme en zou ik de hele wereld ( okay okay….op zijn minst al mijn fans en volgers ) dat product willen geven. Ik heb deze level van enthousiasme niet vaak, en gebeurt het , dan moet een product wel héél er bijzonder zijn in zijn soort. Ik had dit gevoel onlangs, toen ik mijn grote natuurlijke shampoo + conditioner test hield. Voordat ik aan deze test begin, was ik honkvast aan een shampoo + conditioner van GREEN PEOPLE. Niets mis mee, maar ik begon op ten duur te merkren dat “ de rek” er een beetje uit ging na een aantal jaren honkvast te zijn geweest. Mijn haar begon wat droger te worden, en begon steeds meer vervelender te zitten. Ik denk zeker dat dit ook met mijn leeftijd ( 50) te maken heeft gehad, maar hoe dan ook, de test kwam wat dat betreft als geroepen. Ik kon zo mooi even uitdokteren welke shampoo + conditioner mij beter zou plezieren. Ik kwam in aanraking met AFRICAN ORGANICS. En dat was liefde op het eerste gezicht. Ik wist meteen: DIT IS EM! 😁

We zijn  nu drie maanden verder sinds de test , en ik ben nog steeds blij , zelfs alleen maar blijer met mijn BAOBAB TEAM. Ik weet niet hoe AFRICAN ORGANICS het voor elkaar heeft weten te boksen, maar deze shampoo + conditioner weet mijn haar tot in de puntjes te verzorgen, te herstellen, te laten glimmen als een t..t, en het onwijs veel volume te geven. Hoe blij kun je zijn? 😊

DROOGTE

We leven op dit moment ( Juni 2020) in een rare en chaotische tijd. Niet alleen in tijd, maar ook in een “ soort van” klimaat-drama, de droogte, die nu al maanden voort duurt in Nederland. Dit merken we niet alleen aan de natuur, ook onze huid en haren krijgen hier een fikse opdonder van. Ook kunnen we last hebben van een droge mond, droge ogen en een prikkende neus.
Ondanks mijn Baobab team is mijn haar zo nu en dan ook weer wat droger dan ik zou willen. Zeker met warmere dagen merk ik dat mijn haar droger neigt, met name de punten. Ik draag daarom veel hoedjes waarin ik mijn haar verstop, maar met 30 * C voelt zo’n hoedje snel aan als een hete frituurpan op je hoofd. 🥴 Ik kreeg vorige week een erg leuke verrassing van Rosa, mijn kers-verse werkgever, zij kwam dol enthousiast met een tube aan zwengelen, en riep “ KIJK EENS! “ Rosa heb ik net zo enthousiast gemaakt voor AO ( = afkorting van African Organics ) dat zij trots is op haar assortiment in www.puurenfit.nl.  We zijn één van de weinige webwinkels die dit unieke merk verkopen. En nu kwam ze aan rennen met een wel heel bijzonder product uit de stal van AO: een hair treatment Oil! Ik ben er meteen op gedoken!

AFRICAN ORGANICS MARULA HAIR TREATMENT OIL

Want kwam dat als geroepen of niet!😀 Ik werd op de voorhand al blij. Laten we bij het begin beginnen. Wat is het? Het gaat om een 100% natuurlijk olieblend die is ontwikkeld voor droog, beschadigd, geverfd, gepermanent haar, maar ook om bijvoorbeeld weerbarstige krullen-bollen ( oooh, wat kan ik daar jaloers op zijn! ) in bedwang te houden. Het werkt als een extra boost voor je haar, of om je haar te ondersteunen. Zeker nu, in deze droge periode kan deze olie een heerlijke boost aan je haar geven. Het bestaat uit:
– pure biologische joboba olie
– pure biologische marula olie
– pure biologiche mongogo olie
– pure biologische sinaasappelschilletjes
– PCA GLYCERYL OLEATE, een ester van pyroglutaminezuur, deze natuurlijke  stof bindt zich aan de schubbenlaag en de lipidelaag van de haren waardoor deze zich vernieuwen. Het is een natuurlijke conditioner
– pure frankincense essentiële olie
– vitamine E
– pure biologische zonnebloem olie
– pure peitgrain olie, een olie uit de takken / bladeren/ en onrijpe vruchten van de bittere sinaasappel.
Een zeer bijzondere blend dus. Wat ik wel een beetje misleidend vind is dat de blend in basis niet van het genoemde Marula olie is gemaakt maar uit joboba olie, maar deze olie is ook net zo goed. Ik had liever gezien dat ze dit “ JOBOBA HAIR TREATMENT OIL” hadden genoemd. Maar dat is slechts een klein detail, want de blend zelf is uiteraard bijzonder te noemen. Het zijn allen oliën, die een zeer gunstige werking heeft op ons haar en hoofdhuid. Door ze samen te brengen krijgt deze olieblend een enorme herstellende en verzorgende uitwerking op het haar. Ook de hoofdhuid wordt gestimuleerd.
De olie wordt voornamelijk gezien als een vervanger voor de chemische siliconen in tal van haarverzorgingsproducten, beter bekend als dimethicone. Dimethicone is een olie gebaseerd op siliconen. Het gaat om een chemische stof. Het komt niet alleen in cosmetica / verzorgingsproducten voor, maar ook in voeding ( E900 ) Het heeft een vochtinbrengende werking op de huid, en het hydrateert en beschermt de huid en haren tegen uitdrogen.
Er is geen wettelijk maximum vastgesteld door de EU, zij laten dit aan de fabrikant over om dat te bepalen. De fabrikant moet dus onderbouwen, of het gebruikte percentage veilig is. Betreft voeding is er wel een veilige dagelijkse inname vastgesteld: 1,5 mg per kg/ lichaamsgewicht.
Er zijn verschillende soorten, maar dimethicon is een zware vloeibare siliconensoort die niet vervliegt. Dit zorgt er o.a voor dat het de huid kan afsluiten  ( als een soort gaasje op de huid ) waardoor er puisten kunnen ontstaan. Ook kun je er huidirritaties van krijgen, wat bij mij het geval is. Dimethicon werkt zelfs zo verstikkend op het haar dat het een uitstekend middel is tegen hoofdluis. Het legt een ondoordringbare laag op het haar waardoor luizen en neten verstikken. Net als minerale oliën zijn siliconen slecht voor het milieu. Ze zijn gemaakt van aardolie en zeer slecht afbreekbaar. Het komt o.a veel voor in shampoo’s en verzorgende reiniging voor de huid, zoals make up doekjes. In haarverzorgingsproducten zorgen siliconen ervoor dat het natuurlijke volume van je haar verdwijnt en dat stoffen die ons haar juist wel goed kunnen verzorgen , niet goed in het haar kan doordringen. Daarnaast kan het de natuurlijke talgproductie op de hoofdhuid verstoren waardoor de hoofdhuid zowel trekkerig als vettig kan worden / kan aanvoelen.
Er zijn vele bijwerkingen bekend. Naast jeuk en schilfers op de hoofdhuid, kan het haaruitval geven en irritaties op de huid en de ogen. De stof kan ook allergische reacties geven. ( bron : bijwerkingscentrum LAREB )
De Marula hair treatment olie is zeer hydraterend en vocht inbrengend. Dit geeft het haar extra bescherming tegen uitdrogen. Nu dat we zo’n droge periode meemaken, merk ik dit voornamelijk in mijn haarpunten. Toen we met zijn allen even niet naar de kapper mochten, groeide ook mijn haar als kool en merkte ik dat vooral mijn haarpunten behoorlijk droog waren geworden. Inmiddels heb ik goddank weer een knipbeurt gehad, maar merk ik dat mijn haarpunten door de droge lucht nog steeds wat droog kunnen aanvoelen. Ik was daarom super ongeduldig om deze olie te gaan testen. Je kunt de olie op verschillende manieren gebruiken:
– als een leave in-conditioner
– als een haar -behandeling die je later uitspoelt
– als een extra ondersteuning tussendoor, bijvoorbeeld een “ pompje” in je droge delen knijpen
– als een olie om warrig en wispelturig haar onder controle te houden
Als een leave in conditioner is het belangrijk, dat je nooit teveel olie gebruikt. Dit kan het haar verzwaren en wat vettig maken. Je kunt de olie als leave-in-conditioner op zowel droog als vochtig ( handdoek droog )  haar inbrengen. Gebruik voor kort haar één pompje, voor lang haar twee pompjes. Wrijf de olie uit tussen je handen en verdeel gelijkmatig over je haar, knijp in de haarpunten. Föhn je haar liefst NIET, maar laat aan de lucht drogen. Kam je haar met je vingers regelmatig even door.
Wil je je haar een echte behandeling geven? Was dan eerst je haar zorgvuldig met één van de drie teams. Voor kort haar gebruik je een pompje olie, die je goed over je haar verdeelt. Voor lang haar gebruik je twee pompjes. Laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Spoel dan met lauwwarm water zorgvuldig uit.
Je kunt de olie ook ( droog)  gebruiken als je haar wat droog en stug aanvoelt. Gebruik per keer nooit meer dan één pompje, knijp dit goed in de aangedane ( droge) delen van je haar. Je zult meteen merken, dat je haar weer soepel wordt en een mooie glans krijgt. Heb je een jaloersmakende weelderige bos krullen? Ook deze kun je met een pompje olie in bedwang houden.
De olie maakt je haar zeer soepel, zacht en geeft je haar een prachtige glans. Natuurlijk heeft de conditie van je haar invloed. Als je haar niet gezond is, kan een olie mogelijk ondersteuning bieden, maar verwacht niet dat het een wonder-olie is die alle haarproblemen in één keer kan weg toveren. In mijn ARTIKEL kun je lezen waarom ook je voeding naast een goede verzorging erg belangrijk is. Ik geloof niet in wondermiddelen, en dat moet jij ook niet doen. Verzorgingsproducten kunnen klachten verzachten en zelfs aardig herstellen, maar het gaat om een samenspel van gezonde voeding, gezonde leefstijl en de juiste verzorging vinden die voor jouw huid en haar geschikt is. Dat kan een enorme zoektocht zijn, daar kan ik over mee praten.
Nog een leuk bijkomend detail:…de olie is ook geweldig voor de huid! Ik gebruik het inmiddels ook voor de drogere delen op mijn lichaam, nadat ik het in mijn haarpunten heb geknepen. Mijn huid wordt er soepel en zacht van 😄 Zelfs een restant ( wat achterblijft in mijn handen nadat ik de olie in mijn punten heb geknepen ) van deze olie is ruim voldoende om mijn handen en armen in te smeren. Da’s toch in deze droge periode mooi meegenomen, nietwaar?

HOE WERKT DE OLIE VOOR MIJN HAAR?

Ik gebruik de olie nu enkele dagen. Ik gebruik iedere dag twee pompjes, die ik met droog haar in mijn haarpunten knijp. Het resultaat vind ik verbluffend. Al direct nadat ik de olie inbreng merk ik dat mijn haar meer gaat glanzen, soepel en zacht aanvoelt en heel goed valt. Ik kan er niets anders van maken: ook deze olie van AO stelt mij NIET teleur, integendeel. Ik vind vooral de geur verrukkelijk, de verse sinaasappel schilletjes zijn zeer aanwezig. Mijn haar geurt er uren nadat ik de olie in mijn punten heb geknepen, nog steeds naar deze hemelse geur. Mijn huid overigens ook 😁 Volgens mij kun je deze olie ook perfect gebruiken als body olie. Het trekt megasnel in en laat geen vette laag achter.
De tube ( overigens 100% milieuvriendelijk) vind ik ook een geweldige uitvinding. Geen geknoei, de handige doseer-pomp werkt hygiënisch en goed afgepast zodat ik nooit kan uitschieten. Het is ook een kleine tube wat erg handig is om mee te nemen in je tas. Het is zuinig in gebruik ( afhankelijk van jouw gebruiks-frequentie ) en daarom ook duurzaam. De prijs……het is even een investering. Een tube van 50 ml kost € 21.00. Maar OOOH, wat is het de investering waard ( tenminste wel voor mij) Mijn beschadigde, vlassige, wispelturige en steeds dunner wordende haar krijgt door de olie een geweldige boost.
Ik heb, om het effect wat beter te laten zien, een ventilator bij mijn gezicht gehouden zodat mijn haar alle kanten opvloog en ook de onderliggende haardelen bloot legt. Zo kun je beter zien, hoe goed de olie mijn haar hydrateert en laat glanzen. Mijn haar valt ook mega mooi, Ik hoef er enkel nog een klein erwtje haargel in te knijpen en mijn haar zit goed voor de rest van de dag.

ZIJN ER NADELEN?

Mijn overlopen van enthousiasme zegt je vast genoeg, zijn er dan echt geen nadelen? Ik ben daar altijd zeer kritisch naar op zoek. Maar …..ik kan niets vinden, alles klopt weer zo goed aan deze olie! De werking, het respecteren van mens dier en milieu en de pure , 100% natuurlijke ingrediënten. Het HOEFT allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Als enig nadeel kan ik de prijs benoemen, maar ik heb het er dubbel en dwars zelf wel voor over.

WAAR KAN IK DE OLIE KOPEN / BESTELLEN?

Ik ontving de olie via www.puurenfit.nl  waar ik zelf achter de schermen werkzaam ben. Een heerlijke privilege omdat ik zo als eerste in aanraking kom met de nieuwste producten. Ik schrijf dit review echter 100`% onafhankelijk, zonder enige bron van inkomsten , ook niet via eventuele kortingsacties. Ik kocht de olie tegen een kleine vergoeding. . Mijn review is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en mijn research. 
Wil je de olie bestellen? KLIK DAN HIER. De olie kost € 21.00 en bevat 50 ml.

4 Reacties op “Review African Organics MARULA hair treatment olie

  1. Onlangs heb ik de Boabab serie gekocht incl twee tubes serum.
    Welk product werkt beter om mijn dunne en in slechte conditie haar, te behandelen?!

    • Hai! Je het gelukkig al de juiste shampoo + conditioner, dus ik zou zeker even doorgaan me dit team. Als ondersteuning zou je zeker deze olie nog kunnen gebruiken. Zoals je kunt lezen geeft het je haar wat meer ondersteuning bij herstel. Succes!

  2. Het kan nooit vocht inbrengend zijn, vochthoudend wel…..Groot verschil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *