Zwaar onder de indruk van nieuwe hair repair Cream van Earth Line!

Het klinkt wat gek, maar sinds mijn vijftigste ben ik pas ECHT gelukkig met mijn haar. Ja….natuurlijk wordt het hier en daar ( op mijn hoofd) wat dunner, maar mijn haar is nog nooit eerder in zo’n top-conditie geweest. Ik heb dit te danken aan verschillende factoren, waarvan de verzorging een grote rol speelt. Ik heb best lang moeten zoeken naar de juiste producten voor mijn wispelturige, dunne, vlassige , steile haren. Ik heb dan ook echt ontzettend veel geprobeerd, om tot mijn huidige top-team te komen. Ik maak er geen geheim van dat ik dolblij ben met de shampoo + conditioner van AFRICAN ORGANICS. Verder gebruik ik sinds 2017/18 een serum van Green People, wat mijn haar tussendoor een boost geeft. Of ik moet meer zeggen GAF, want sinds afgelopen zomer merkte ik op dat dit serum minder goed werkte. Het doet niet meer zo goed wat het voor mijn haar deed, en dat was het even een fijne opkikker geven. Om de éen of andere reden is de werking verminderd. Ik heb dit aan mijn kapster ( zeer professioneel iemand, heeft al veel prijzen gewonnen ) voorgelegd en zij bevestigde mijn vermoeden dat een product na een tijd minder goed kan werken. Dit heeft met veel factoren te maken, maar de meest belangrijkste is de leeftijd. Wat logisch is, omdat we hormonaal veranderen. Dat is ook waarom zwangeren bijvoorbeeld tijdens hun zwangerschap een dikke bos haar produceren en na de zwangerschap last hebben van haaruitval. Allemaal gemene trucjes van de hormonen. De hormonen hebben onwijs veel invloed op de staat en conditie van je huid en haren. Mijn kapster vertelde dat het vrij normaal is dat je haar een product wat jarenlang goed zijn werk deed, opeens minder goed kan werken. Dit was zeker bij mij het geval. Ik ben sinds deze ontdekking gaan zoeken naar een goede vervanging. Maar dat werd opnieuw weer zo’n enorme zoektocht dat ik het eigenlijk een beetje liet varen. Dan maar GEEN serum. Ik maakte mijn oude  tube op en liet het daarbij.

En dan kom je op een gegeven moment toch weer tot de conclusie dat je het gaat missen.🙁 Net toen ik dacht “ ik probeer gewoon mijn oude serum nog één keertje! “ kreeg ik een heel bijzonder product van Roy van THE GREEN CHAPTER thuisgestuurd. Hij had mij eerder al dol-enthousiast verteld over een nieuw product voor zijn prachtige verzorgingslijn EARTH LINE, maar WAT dat was, dat hield hij nog even geheim. En dus maakte ik een sprongetje van blijdschap toen ik zag, dat dit nieuwe product een HAAR SERUM bleek! 😀 Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Een review.

WAT IS HET?

Officieel heet het spik-splinternieuwe serum HAIR REPAIR CREAM wat zoiets als een leave-in-conditioner betekent. Het valt een beetje onder alle drie de categorieën ( een serum, een repair, een leave-in-conditioner) waardoor je een echte multitasken in huis haalt.  Je kunt dit serum ook een beetje beschouwen als een multi-vitamine voor je haar, want er zitten enorm veel natuurlijke vitaminen in. Het is op basis van maar liefst VIJFTIEN gecertificeerde / natuurlijke/ biologische ingrediënten samengesteld wat het meteen tot een vrij UNIEK serum maakt. De samenstelling is zeer nauwkeurig en met de grootste zorg samengesteld. Roy vertelde mij, dat ze er ontzettend lang over hebben gedaan om de perfecte samenstelling te verkrijgen die het haar werkelijk voedt en verzorgt op natuurlijke basis. De samenstelling heeft een basis van essentiele lipiden, vitaminen en antioxidanten. Daarnaast bevat het een synergetische samenstelling van pure biologische en plantaardige oliën, en actieve plantaardige ingrediënten als kruiden. De hoofd ingrediënten zijn o.a zuivere kokosolie, macadamia olie, aloê Vera poeder, en castorolie, allen bekend om hun weldadige werking op de haren en de hoofdhuid. Daarnaast vinden we:
– shea butter
– olijfolie
– wonder (boom ) olie
– duindoorn olie
– kamille extract
– theeplant extract
– grote kliswortel-extract
– plantaardige ceramiden NG ( lipiden )
– eucalyptus blad-olie
– rozemarijn olie
– zonnebloem olie
– joboba olie
– lavendel extract

Aardig imposant rijtje. Zo’n 99,87% is afkomstig uit natuurlijke bron, wat eigenlijk zo goed als ALLES is. Bepaalde ingrediënten die bijvoorbeeld nodig zijn om iets maakbaar en geconserveerd te jouden bestaan simpelweg niet in natuurlijke en / of biologische vorm.De 0,13% zit in de conserveermiddelen. Royal Green gebruikt Potassium Sorbate (=kaliumzout van sorbinezuur afkomstig van bessen en ander fruit) en Sodium Benzoate (=natriumzout van benzoëzuur afkomstig van abrikozen, bepaalde bonen, cacao, veenbessen en paddenstoelen) zodat  de producten gegarandeerd 30 maanden houdbaar zijn. Deze grondstoffen worden van de 100% afgehaald en is een onderdeel hoe Cosmos en BDIH keurmerken werken. Ze keuren de formulering uiteraard goed want anders zou RG het Cosmos/BDIH logo niet op het product mogen zetten. Het geeft aan dat  RG gewoon natuurlijke stoffen gebruikt en gecertificeerd natuurlijk zijn. Conserveren  is een apart ding voor de keurmerken qua berekenen percentage.

Het is daarom niet alleen megabijzonder maar vooral super-knap dat EARTH LINE het voor elkaar heeft gebokst om maar een spoor onnatuurlijk te laten, wat helemaal niets voorstelt in het eindproduct. EARTH LINE gebruikt in geen enkel geval synthetische componenten, en werkt als één van de weinigen andere natuurlijke merken vrijwel altijd 100% gecertificeerd wat de consument het volste vertrouwen geeft dat er niet met vage ingrediënten wordt gewerkt. Bovendien houdt deze lijn rekening met het milieu en werkt milieu vriendelijk.

VOOR WELK HAAR GESCHIKT?

Alhoewel deze hair repair Cream geschikt is voor alle haartypen, is het uitzonderlijk geschikt voor:
– mensen met hoofdhuidproblemen. Het heeft een herstellende en verzachtende werking op bijvoorbeeld een geïrriteerde, schilferige hoofdhuid
– mensen met droog tot gortdroog haar
– mensen met gespleten haarpunten
– mensen met dof en futloos haar
– mensen met pluizig haar
– mensen met dun en vlassig haar
– mensen met kroezig en moeilijk doorkambaar haar
– mensen met statisch haar
– mensen met beschadigd haar door bijvoorbeeld hete apparaten ( föhn, krultangen ) en chemische behandelingen als verf en permanent
Het werkt vrijwel DIRECT. Dat betekent dus dat je direct resultaat ziet. Dit kan erg handig zijn als je haar tijdens een erg warmer zomerse dag droog aanvoelt. Je kunt het dagelijks gebruiken, en op vele manieren. Wil je je haar bijvoorbeeld erg intensief verzorgen? Dan kun je 2 x per dag wat van de crème in droog haar knijpen. Je hoeft het NIET uit te spoelen. Erg veel is niet nodig, een “ erwtje” volstaat om over je haar te verdelen. Als je haar echt gort en gortdroog is, kun je uiteraard iets meer gebruiken.
Je kunt het ook gebruiken als een extra behandeling. Breng ongeveer anderhalve eetlepel voor lang haar aan na een wasbeurt op handdoekdroog haar en laat dit 15 minuten intrekken, liefst ingewikkeld in een handdoek. Spoel daarna onder lauw warm water uit. Je kunt de creme overigens op zowel nat als droog haar gebruiken.

MIJN ERVARING

Ik stond meteen te popelen om het te gaan testen. Ik heb de crème op droog haar gebruikt. Wat meteen zeer aangenaam is, is de VERRUKKELIJKE GEUR! 😃 Daar wordt je al meteen blij van. En de geur blijft erg goed hangen in je haar.
Ik heb een erwtje gebruikt. Dit heb ik in mijn haarpunten geknepen, de rest over mijn haar uitgesmeerd. Al meteen werd mijn haar superzacht en begon het extra te glanzen. Wel vind ik de textuur iets te vloeibaar, wat jammer is omdat het zo te snel uit de tube komt. Let dus goed op wanneer je het gebruikt, hou de tube wat rechter en knijp zeer lichtjes en voorzichtig.
Ik ben echt VERBLUFT. Serieus verbluft, dat het zo’n direct resultaat geeft. Met mijn vorige serum duurde dat altijd best even, ongeveer drie uurtjes, voordat ik begon te merken dat mijn haren zachter aanvoelden een meer glans kregen. Deze crème geeft DIRECT resultaat. De glans is ronduit INSANE te noemen. Ik heb een foto gemaakt in daglicht en onder een fotolamp om de glans goed te laten zien:
…IN DAGLICHT GEFOTOGRAFEERD
…ONDER EEN FOTOLAMP GEFOTOGRAFEERD
Zoals je ziet geeft het een ENORME GLANS en valt mijn haar echt heel goed. Het is met mijn vingers zo door te kammen en mijn krullen worden sterk omhoog gehaald. Wauw. Echt wauw! Ook de volgende morgen zat mijn haar nog steeds onwijs goed en rook het nog steeds ontzettend lekker! Dit biedt bijvoorbeeld meteen perspectieven om je haar wat op te frissen en het lekker te laten geuren als je dat fijn vindt. Mijn haar voelt zijdezacht aan, en heeft een gezonde look.

MINPUNTEN?

Er is wat mij betreft één minpunt en dat is de textuur. Dat is vrij vloeibaar waardoor de dop ook snel vies en knoeierig wordt. Maar verder? Ik ben verbluft. Ik heb mijn nieuwe serum in elk geval gevonden en dat ook nog eens per toeval! Ik heb er niet al te lang naar hoeven zoeken. Wat een bizar mooi en goed bedacht product, hier wordt ik nu echt spontaan gelukkig van. Wat een pareltje. Ik ben echt heel erg enthousiast.

HOEVEEL KOST HET EN WAAR KAN IK BESTELLEN?

Je kunt vast raden dat ik meteen heb gezorgd dat dit product bij www.puurenfit.nl verkrijgbaar is! Sterker nog, wij hebben DE PRIMEUR want deze Irene is nog maar net gelanceerd! De tube bevat 75 ml en kost € 14,95. KLIK HIER om direct te bestellen.
NOTIFICATIE: dit product is zelf aangeschaft.  Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid of enige vorm van inkomsten, ook niet uit eventuele kortingsacties. Dit review is op eigen initiatief en ervaringen geschreven en is 100% on-afhankelijk. 

9 Reacties op “Zwaar onder de indruk van nieuwe hair repair Cream van Earth Line!

 1. Interessant, bedankt.
  Eerder was je enthousiast over de AFRICAN ORGANICS MARULA HAIR TREATMENT OLIE en ik overwoog om deze ook eens te proberen.
  Blijkbaar heb je daar geen baat meer bij?

  • dat zeg ik nergens toch? Ik gebruik de olie ook nog altijd met heel veel plezier en tevredenheid. Als ik iets ontdek, hoeft dat niet te betekenen, dat ik meteen alles wat ik eerder heb beoordeeld, enthousiast over ben, afzweer 😉 Lekker gebruiken dus! Hou het dit weekend in de gaten, want we gaan een leuke korting geven!

 2. Lijkt mij een heerlijk serum. Ik heb blond sluik haar, en vaak zijn serums op olie/butter basis te vet voor mijn haar, en gaat het hangen en slierten. Hoe is dat met dit serum?
  Is het de volgende dag vetter, en is dat juist wat de glans geeft?
  Ik hoop van niet……

  • Totaal niet! Dat is juist het unieke. Het verzwaart niet en ook de volgende dag zit je haar nog perfect en glanst het als een….ja die ja 😉 Wat mij betreft een knoepers van een aanrader! Succes!

   • Ik heb natuurlijk geen contact met firma’s, maar zou je eens kunnen vragen waarom een tube nu weer in een doosje gedaan moet worden? Doosje is totaal overbodig lijkt me.

 3. Misschien de tube eerst goed doorschudde voor gebruik?
  Dan is de textuur misschien niet zo knoeierig meer?
  Ik heb ook het serum van green people geprobeerd deze vond ik van het begin al niet zo goed werken voor mijn krullend haar.
  Bedankt weer voor de informatie.
  Groet Ans

 4. Hoi Monique dankjewel voor je tips, heel fijn! Mijn voedingsdeskundige adviseert mij om met alle producten die je gebruikt (voeding, verzorgingsproducten, voedingssupplementen etc) af te wisselen, omdat het minder effect heeft als je lichaam er teveel aan gewend raakt. Het zou best kunnen dat Earthline na een tijdje ook niet meer goed werkt, en dan zou je weer kunnen overstappen naar je oude middeltjes die goed werkten!

 5. aangestoken door je enthousiasme helaas een tube gekocht voor mijn dochter van 8 jaar, ze is een echte krullebol, maar nadat ik dit gebruikt heb is er weinig krul over en ze meurt naar schimmel
  toen ik de tube opende rook het al mega sterk.

  wellicht door het haartype dat ze heeft, want dat is bij iedereen natuurlijk anders.

  • ” meurt ” naar schimmel …vind ik een beetje te heftige uitspraak. Waarschijnlijk ben je geen echt natuurlijke geuren gewend. En hoeveel gebruik je ? Als zelfs krullen verdwijnen gebruik je echt teveel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *