Review Human + kind family remedy cream ( in het bijzonder geschikt bij eczeem)

Afgelopen tijd heb ik erg veel crémes en zalven mogen testen. Dat is toch wel het mooie van mijn werk. Door mezelf als proefkonijn op te offeren, leer ik niet alleen veel meer over stoffen in cosmetica en verzorgingsproducten, ook leer ik beter naar mijn huid en lichaam luisteren. Mijn huid is, zoals velen inmiddels weten, geen makkelijke. Het is meer dan super-overgevoelig, reageert vrijwel direct op iets waar het niet tegen kan. En dan meteen heftig: roodheid, pijn, jeuk, rode vlekken, uitslag, branderig gevoel, in het ergste geval springt mijn huid kapot. 

Naast dat ik er persoonlijk hel veel profijt van heb, vind ik het mooiste, dat ik anderen ook een eindje op weg kan helpen. Ik weet namelijk ontzettend goed wat voor “ strugle” het kan zijn om de juiste crémes, zalven, make up en shampoo’s enzovoort te vinden. Mijn huid is al overgevoelig vanaf mijn babyjaren. Mijn moeder kon wanhopig worden van mijn kapotte rode billetjes, in de jaren 70 waren ze lang nog niet zover als nu. Ook lag mijn gezichtje continu onder vuur. Zodra ik een koutje te pakken had, lag mijn neusje open. En de bekende pot blauwe Nivea, die in deze jaren onwijs populair was, werd bij mij niet gesmeerd omdat ik dan helemaal onder de rode vlekken kwam te zitten.
Nee….ik kan wat dat betreft een boek vol schrijven. Daarom ben ik zeker afgelopen jaren een blijer mens geworden, omdat ik steeds weer wat nieuws ontdek waar ik voor de verandering eens géén last van heb, of krijg. Er gaat een wereld voor mij open op gebied van make up. Dit heb ik nooit echt kunne ( ver) dragen omdat mijn huid daar echt niets, maar dan ook echt NIETS van moest weten. En ondanks dat ik niet echt een make-up poppetje ben, vind ik , zeker nu de jaren zwaarder gaan wegen, het echt een verrijking om meukvrije make up te kunnen dragen. En ook de zoektochten naar de juiste crémes en zalven zal ik voort blijven zetten.
Ik krijg dagelijks veel aanbiedingen om tal van producten te testen. Ik ben daar echter ontzettend kritisch in. Ik ben geen persoon die alles lekker gratis laat toesturen, en al helemaal geen inkomsten verlang. In mijn ogen kun je dan geen transparant review schrijven. Voor mij is het waardevoller om iets te kunnen schrijven waar de consument ook daadwerkelijk wat aan heeft. Veel fabrikanten / leveranciers weten dit, velen niet, en proberen van alles om mij over te halen het product toch te gaan reviewen. Daar ben ik snel klaar mee en een korte vriendelijke mail retour is vaker aan de orde dan dat ik besluit om voor iets te gaan. Het moet voor mij vooral gaan om producten die ertoe doen, zinvol zijn, meukvrij en voor de consument een verrijking kan zijn.
Onlangs werd ik benaderd door www.solobiomooi.nl. Zij hebben sinds kort een nieuw merk in het assortiment opgenomen: “ HUMAN + KIND”. Ik kreeg wat producten thuisgestuurd, waar een wel heel bijzondere créme bij zat. De beloften maakten mij zeer nieuwsgierig. Het betreft een “ all-in-one family Remedie créme” die in het bijzonder enorm geschikt lijkt te zijn bij behoorlijk pittige ( huid) aandoeningen als eczeem en acné. Ik ben erin gedoken.

WAT IS HET?

Ik had niet eerder gehoord van dit Ierse merk. Ze werken zo natuurlijk en biologisch mogelijk. Dit betekent dat de producten van Human + Kind vrij zijn van chemische gekkigheid als synthetische en agressieve stoffen, parabenen, en de producten worden niet op dieren getest. Er wordt ontzettend veel gewerkt met kruiden, distels en oliën. De meeste producten zijn geschikt voor veganisten. Deze remedie créme is ook geschikt voor veganisten.
REMEDY betekent remedie, wat zoveel als een geneesmiddel betekent. De fabrikant presenteert deze créme als zodanig Het lijkt een echte probleem-oplosser te zijn voor tal van kwalen, en aandoeningen van de huid. Hieronder kan worden geschaard:
– eczeem
– psoriasis
– acné / ( jeugd) puisten
– droge, gebarsten huid, ruwe huid
– aangedane huid, roodheid
– brandwonden
– jeuk
– branderige huid ( bijvoorbeeld na een zonnebad, of het scheren)
– voetschimmel
– doorliggen / doorlig plekken
– insectenbeten- steken
– zon-verbrande huid
– broze nagels
– uitslag
– kloven
– snijwonden, kleine wondjes, schaafwonden
De créme is hypoallergeen, en dermatologisch getest. Het is speciaal ontwikkeld op allergische reacties, waardoor deze créme zelfs geschikt is voor de extreem gevoelige huid (  like mine 😉 ) De créme bevat aardig wat werkzame stoffen:
– biologische kokosolie
– avocado olie
– rozenbottel
– shea butter
– goudsbloem
– zonnebloem olie
– bentoniet ( is een kleisoort)
– tea tree olie
– Aziatische waternavel ( gotu kola)
– witte lelie extract
– berk extract
– vogelmuur
– paardenstaart
– heemst
– olijfblad extract
– aloë Vera
Best een imposant rijtje. Ik was ervan onder de indruk. Waar ik echter minder van onder de indruk was, waren de toch opmerkelijke alcoholen en sorbaten. Ik heb daarom de fabrikant om opheldering gevraagd.Gelukkig hoeven we ons geen zorgen te maken. Ik leg het uit…..
We lezen overal dat we verzorging en cosmeticaproducten met alcohol moeten mijden. En terecht, omdat het onze huid flink kan uitdrogen en irriteren. Echter is er onderscheid. Er zijn namelijk “ goede” en “ slechte alcoholen. Op de meest makkelijkste en begrijpelijkste manier uitgelegd, moeten we de alcohol mijden die we ook in alcoholische dranken tegenkomen. Dit heet ALCOHOL DENAT ( denatured alcohol) of SD-ALCOHOL.  Dit betekent, dat er aan alcohol stoffen worden toegevoegd om te voorkomen dat mensen ( alcoholisten) cosmeticaproducten gaan drinken. Doordat het stofje te koppelen aan de alcohol, verkrijgt de vloeistof een vreselijk vieze smaak.
Namen die we op cosmeticaproducten vinden zijn o.a ethyl alcohol, ethanol, benzyl alchohol, methanol en isopropyl alcohol. Er zijn ook “ goede” alcoholen. Deze soorten worden bijvoorbeeld gemaakt uit plantaardige ingrediënten die de huid niet of nauwelijks irriteren. De meest gebruikte goede alcoholen zijn cetearyl en cetyl alcohol, behenyl, en myristyl alcohol.  Als je nu meteen naar je badkamer rent om al je producten te checken, wacht nog even, want er is meer.
In heel veel natuurlijke / biologische producten komen we namelijk deze “ slechte” alcoholen  ook wel eens tegen. Zo ook in deze REMEDY créme. Dat is natuurlijk opmerkelijk en wat tegenstrijdig Maar soms is het nodig, om een ingrediënt op te laten lossen, omdat heel veel werkzame stoffen uit de natuur erg heftig zijn en in zeer kleine concentraties worden toegevoegd. Echter, door deze lage concentraties zal de gebruikte alcoholen die deze stoffen oplossen vrijwel verwaarloosbaar aanwezig blijven in het uiteindelijke product.
Als de alcohol helemaal onderaan staat in een ingrediënten lijst, dan hoef je je geen zorgen te maken. De aanwezigheid is dan zo minimaal, dat het nauwelijks tot geen enkele invloed heeft.
Staan de slechte alcoholen aan het begin van een ingrediëntenlijst, dan zou ik deze producten wel laten staan.
Terug naar de créme. We hoeven ons gelukkig geen zorgen te maken over de benzyl alcohol. Deze staat als laatst in de ingrediënten lijst en ik kreeg ook bevestiging van de fabrikant dat deze créme vrijwel vrij was van deze alcoholen maar zij dit wettelijk gezien toch moeten vermelden. Toch vertelde de fabrikant mij, om zeker te vermelden dat mensen met extreme allergieën bij deze alcoholen de creme voor alle veiligheid niet moesten gebruiken, maar gelukkig komt dit zeer zelden voor.
De créme is geschikt voor de hele familie, dus ook kinderen. De créme werkt ontstekingsremmend, en het versnelt het natuurlijke regeneratieproces van de huid.
De créme zit in een leuke, vrolijke ( milieuvriendelijke) tube. Erg leuk dus om neer te zetten in je badkamer. Het is niet echt goedkoop, € 20,95 voor 100 ml. Maar de créme is erg zuinig in gebruik.

DE TEST

Ik heb al tijden last van een zeer vervelend en pijnlijke rand aan mijn rechtervoet. Ik heb daar echt al alles op gesmeerd wat denkbaar is, sommige producten gaven een lichte verlichting, maar de meesten haalden niets uit. Het kan zeer pijnlijk zijn tijdens het lopen in mijn schoen. Het lijkt nog het meest op een dikkere huidlaag, neigend naar eelt. Ook heb ik talloze dingen uitgeprobeerd om deze weg te krijgen, zoals speciale eeltproducten, scrubs…..ik kan de pogingen niet meer tellen. Niets lijkt echt te werken. Zou deze créme het dan voor mij op kunnen lossen? Ik was erg benieuwd en ben direct gaan smeren. Twee x per dag. Twee dagen lang. En wat ben ik blij verrast. Want verdomd……het WERKT!
De créme ruikt naar tea Tree. Deze geur overheerst. Ik kon geen echte andere geuren ontdekken. Ik vind het lekker ruiken, aangenaam, niet te penetrant. De textuur is perfect, tenminste voor mij wel, niet te vloeibaar, niet te dik. Precies goed.  Ik heb mijn gehele voet twee dagen lang royaal ingesmeerd. En bij de aangedane plek deze wat extra in gemasseerd Al direct na het smeren merk je verlichting, de huid wordt aangenaam zacht. Ik was de eerste keer best een beetje benauwd, want hoe ging mijn huid reageren? Maar dat was geen enkel probleem. Mijn huid gaf geen kick, sterker, het werd er volgens mij net zo blij van als ik .
Voor het smeren….                                                                  na het smeren…….
Ik heb gelukkig geen last van eczeem, maar ik heb meer dan genoeg mensen in mijn vriendenkring die last hebben van eczeem, met mijn neef R. Als ergste slachtoffer. Ik heb hem een dagje mijn tube uitgeleend, om te smeren. Hij was net als ik ontzettend blij verrast en ging meteen een tube bestellen. Hij wil er graag voortaan zijn gehavende handen mee in gaan smeren. De créme maakt zijn handen bijna fluweelzacht. ( zie foto’s hierboven) . R. vond alleen de geur een beetje stinken. 😉

WAT VIND IK?

Wauw. Dat mag ik gerust zeggen. WAUW. Zeer onder de indruk. Ik gebruik de créme inmiddels enkele dagen en het wordt alleen maar beter. De vervelende zeurende pijn is bijna verdwenen, en de huid lijkt zich eindelijk een beetje te herstellen. Ik vind het echt zeer opmerkelijk. Serieus. Zeker gezien ik allemaal niet heb uitgeprobeerd. Nooit gedacht uiteindelijk toch bij een créme te komen die echt werkt. Ik hoef jullie niet te vertellen hoe blij ik ermee ben. Heb jij een probleemhuid, of wil je graag een céme in je EHBO kast bewaren die voor vele doeleinden inzetbaar is, dan kan ik zeker deze REMEDY créme aanbevelen. Valt absoluut te proberen, als je net als ik alles al eens hebt geprobeerd.

WAAR KAN IK DE CREME KOPEN / BESTELLEN?

De creme is vooral goed verkrijgbaar on line. Ik kreeg de crème gratis thuisgestuurd van www.solobiomooi.nl. Dit is een webwinkel die bij mij hoog in het vaandel staat omdat zij meest puur, biologisch en vooral zeer klantvriendelijk te werk gaan. Je kunt deze REMEDY créme bestellen via DEZE LINK.
Notificatie: ik kreeg deze créme gratis en vrijblijvend toegestuurd voor dit review. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen enkele bron van inkomsten, ook niet uit kortingsacties .

MEGA KOERINGSACTIE!

Ik mag van zondag 24 Maart 2019 tot zondag 31 Maart 2019 een korting van 20% op deze Remedie créme geven!

* Zolang de voorraad strekt

  • Alleen geldig met de kortingscode ” REMEDY ( in hoofdletters)
  • Lukt het bestellen niet? Neem dan even contact op met de klantenservice van www.solobiomooi.nl

KLIK HIER OM TE BESTELLEN

4 Reacties op “Review Human + kind family remedy cream ( in het bijzonder geschikt bij eczeem)

  1. Hoi Monique bedankt voor je review.
    Denk je dat dit ook op het gezicht te gebruiken is (rosacea)

    Vriendelijke groet Ivonne

  2. Even reageren namens mijn dochter waarvoor ik de crème had besteld. Ze heeft periodes met vervelende eczeem klachten en daardoor veel jeuk. Ze vertelde dat de crème bizonder goed tegen de jeuk helpt, niet eventjes maar urenlang. Hoe groot de invloed op de eczeem zelf is kan ze nog niet zeggen maar dat de jeuk verdwijnt is heel erg prettig…
    Bedankt voor deze review Monique, groet Josje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *