Review safyar premium saffraan

Ik heb saffraan eigenlijk pas recent “ ontdekt”. Natuurlijk wist ik wat het was, maar de zeer hoge prijs hield mij een beetje tegen om het aan te schaffen. Ik ben blij, dat ik het toch een keertje heb gedaan om saffraan te leren kennen in zijn smaak. Sindsdien weet ik hoe ontzettend lekker het is en hoe weinig je ervan nodig hebt. Ik kocht mijn eerste saffraan gewoon bij de Lidl, waar het tijdelijk in het assortiment was. Ik kocht een paar draadjes voor 99 cent, prima dus om eens uit te proberen. Dat is dus goed bevallen.

Ik ben op zoek gegaan naar de zogenaamde hogere kwaliteit ( premium) saffraan. Dit schijnt namelijk vele malen sterker te zijn in smaak en kleur. Ik kwam terecht bij www.saffraan.nl. Zij waren onmiddellijk bereid om mij wat van hun hoge kwaliteit-saffraan toe te sturen om te reviewen. Ik ben meteen aan de slag gegaan. Een review.

WAT IS SAFFRAAN?

Om alles te weten te komen over saffraan, verwijs ik je graag door naar mijn uitgebreide artikel over saffraan.

SAM_6393

PREMIUM KWALITEIT

Ik ontving een gram premium saffraan via de post. Mijn hele brievenbus rook zalig naar saffraan toen ik het zorgvuldig verpakte pakje ( brievenbus post) uit mijn brievenbus haalde 😉 De geur was al direct opmerkelijk sterker dan die van de Lidl. Op de website van www.saffraan.nl vind je zeer uitgebreide info over saffraan. Ook hun verkochte producten bevatten zeer uitgebreide informatie. Dat vind ik persoonlijk erg prettig. Het doosje ( 1 gram) wat ik ontving was prachtig ! Zeer luxe, met mooie Indiase tinten. Het doosje zat vast aan een kaartje met een soort haakje, zodat je het kon ophangen. Toch handig. 

Het saffraan wat ik ontving heet officieel “ safyar saffraan “ en is van hoogste kwaliteit haalbaar. Met een ISO ( zie mijn artikel wat ISO betekent) kleursterkte van maar liefst boven de 250 is de kwaliteit inderdaad zeer hoog. Het was direct merkbaar aan de geur, maar ook de kleur. Deze is bloedrood, terwijl de draadjes van de Lidl meer neigde naar lichtbruin. Het gaat hier om 100% loepzuivere saffraan. Vergelijkbaar met goud! 

SAM_5723

GEBRUIK/TEST

Ik besloot om er een drank van te maken. Dit bedacht ik eerder met de draadjes van de Lidl en dat is zeer goed bevallen. Je kunt deze drank een beetje scharen onder icetea. Het is zeer eenvoudig om te maken en het is erg dorstlessend. Tijdens mijn zeer hevige griep/infectie heb ik naast veel Cool bear deze icetea ook gedronken om de dorst door koorts en diarree wat te lessen. Ik was erg benieuwd hoe het ging uitpakken met deze premium variant.

SAM_5725

Je maakt de saffraan icetea zeer eenvoudig. Gebruik ongeveer 3/4 draadjes. Doe deze samen met een liter water in een pan en breng al roerend aan de kook. Je kunt de draadjes eruit zeven maar ook lekker laten zwemmen in de icetea. Ik heb de icetea gezoet met druppels stevia ( karamelsmaak) maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik raad het wel aan, omdat saffraan vrij bitter kan nasmaken. Ik heb voor deze test drie draadjes gebruikt op een liter water en dat was ruim voldoende om een mooie gele kleur te verkrijgen en een geweldige geur en smaak. Laat de icetea afkoelen en bewaar daarna goed afgesloten ( ik gebruik een glazen melkfles) in de koelkast. Daar bewaar je het gerust twee weken. Als je de draadjes erin laat zwemmen kleurt het bovendien steeds geler. Heerlijk gelukt deze icetea met de premium draadjes! 

SAM_6417

De tweede test : saffraan pannenkoeken. Ik heb daarvoor mijn homemade pannenkoekenbeslag gemaakt . Ik heb drie draadjes saffraan in een glazen kommetje met water laten oplossen. Met een lepeltje heb ik regelmatig even door geroerd en de draadjes wat tegen het glas geplet. De gele kleur komt vrijwel direct zodra je het in het water laat glijden.

SAM_6414

Laat het water ongeveer 5-10 minuten even staan, de kleur wordt steeds geler. Voeg de inhoud van het kommetje bij het beslag en klop met de mixer kort door. Het beslag verkleurde zeer licht geel, maar het viel niet op. Ik heb er een stapel pannenkoeken van gebakken, en zowel geur als smaak van de saffraan kwam overduidelijk naar boven! LEKKER! Een groot succes! 

SAM_6265

VOORDELEN EN NADELEN:

Eerst maar de nadelen:

– Het is vrij prijzig. Voor een gram betaal je 6,69. Maar daar in tegen gebruik je het ontzettend spaarzaam, zodat het eigenlijk geen duurkoop is.

Ik kon verder geen enkel nadeel meer bedenken! 😉

Wel veel voordelen:

– Het zit zeer luxe verpakt. Het mooie luxe doosje is klein zodat je het prima kunt opbergen. Dit moet overigens gebeuren op een donkere, koele plaats, maar absoluut niet in de koelkast. Saffraan houdt niet van kou! Het kaartje bevat een haakje waardoor je het doosje ook zeer handig ergens aan kunt hangen. 

– De smaak, kleur en geur is ronduit bizar! Zeker omdat ik vergelijkingsmateriaal had ( Lidl draadjes) valt dit meteen op. Je hebt ook echt zeer weinig nodig, enkele draadjes volstaan.

– Saffraan is onwijs goed voor de gezondheid en zeker op warme dagen is mijn bedachte icetea een zeer gezonde drank. Zoals je in mijn artikel hebt kunnen lezen bevat saffraan ook onwijs veel antioxidanten. Dit maakt het ook tot een heilzame drank. 

– De plek waar je de saffraan bewaart gaat lekker ruiken naar de verse saffraan! 😉 Het werkt dus volgens mij ook prima als luchtverfrisser! 

De premium Safyar saffraan die ik heb getest bevat één gram, en kost 6,69. Je kunt ook minder bestellen ( 0,05 gram) om het eens uit te proberen, dit kost 3,69. Je kunt tot 4 gram bestellen en er is ook een leuke collectie verkrijgbaar met vier verschillende verpakkingen. 

Je kunt de één grams verpakking direct bestellen, door hier te klikken.

Meer informatie kun je vinden op www.saffraan.nl

Dit product krijgt van mij de 100% meukvrij stempel!!!!!  Ik ben enthousiast! 

SAM_6395

2 Reacties op “Review safyar premium saffraan

  1. Heerlijk in rijstgerechten, ga het als drank zeker probeeren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *