Robuuste koffie koeken

Heerlijke stevige koeken, gemaakt met cichorei koffie! Onwijs lekker!

Dit heb je nodig:

  • 100 gram fijn gemalen walnoten ( walnootmeel)
  • 100 gram fijn gemalen pecannoten ( pecanmeel)
  • 100 gram boekweitmeel
  • anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • vijf flinke eetlepels cichorei koffie surrogaat
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een eetlepel stevia  sweet Xtra
  • twee eieren
  • een eetlepel psyllium
  • een flinke eetlepel kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • heet water

Om te garneren:

  • cichorei koffie
  • koud water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten samen in een kom tot een droog-korrelige massa. Voeg kleine beetjes heet water toe tot er een soepel deeg ontstaat. Let op dat je het deeg niet te nat maakt. Draai uit het deeg balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Blijft het deeg teveel aan de vingers plakken, zet dan een bakje water klaar en dompel de vingers steeds onder het water, dit zorgt ervoor dat het deeg sneller loslaat. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten, controleer tussentijds. De koeken moeten goudbruin zijn verkleurd. Zodra de koeken uit de oven komen, deze direct royaal bestrooien met cichorei, en daarna meteen ” blussen” met koud water. Laat de koeken drogen. Gebruik niet teveel koud water, anders worden de koeken te zompig.

IMG_6290

Heerlijk bij een high tea! 

IMG_6287

4 Reacties op “Robuuste koffie koeken

  1. Klinkt goed. Alleen heb ik nog nooit gehoord van erythritolsuiker. Als je een nieuwsbrief hebt vind ik het leuk af en toe wat van je horen.

    • Hey christi!
      Jazeker, die heb ik, zie homepage rechtsboven ;0 je ontvangt meteen een gratis ebook! Kijk in het meukvrij ABC voor erythritol Warme groet!

  2. Hoi Monique,

    Wat een leuk recept!
    Zag alleen dat er niet wordt aangegeven op hoeveel graden de koekjes gebakken moeten worden. Kun je dat nog even aangeven svp?

    Groetjes Carla

    • Aan het begin van het recept, Carla, staat dat je de oven op 175 graden moet voorverwarmen. Dit zal dan ook de afbaktemperatuur zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *