Salted caramelcake ( vegan)
OOOOOwwwhh oooooohhhww! Dit is té lekker! En ook nog eens super makkelijk om te maken, met weinig ingrediënten! DIGG IN!
De topping maakt de cake, want dit is de salted caramel. Dit maak je super eenvoudig! Zorg wel, dat je de enige echte karameldruppels in huis haalt, van Greensweet. Deze bevatten echte natuurlijke extracten. Er zijn heel veel andere onzin-producten in omloop, zoals zelfs ” salted caramel” stevia druppels. Deze bevatten het niet zo gezonde propyleenglycol. En raar genoeg geen spoortje zout, maar ” aroma”. Salted caramel maak je ook met ECHT zout. Let dus erg goed op WAT je koopt. Je kunt de echte karamel druppels hier bestellen.
Dit heb je nodig:
Voor de cake:
- 50 gram lijnzaad, heel, fijn gekneusd in de vijzel
- 50 gram kokosmeel
- 200 gram havermout ( droog)
- 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
- een snufje vanille bourbon ( optioneel, wel lekkerderder)
- 15 druppels greensweet stevia karamel druppels
- 375 ml kokosdrink of andere melkvervanging
- 100 ml water
- een kleine of halve banaan, fijn geprakt
- twee flinke eetlepels rauwe cacaopoeder
Voor de salted caramel:
- twee flinke eetlepels rauwe cacaopoeder
- een flinke scheut avocado olie, of olijfolie
- 10-12 druppels greensweet stevia karamel
- een kwart theelepeltje keltisch zeezout
Zo maak je hert:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een klein vierkant bakblik in met avocado olie en bekleed met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar. Stort in de vorm en verdeel, tik enkele keren goed aan op het aanrecht. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf goed tussentijds controleren. Laat de cake goed afkoelen.
Maak de salted caramel door alle ingrediënten stevig door elkaar te roeren. Je kunt het, om het wat steviger te laten worden, even in de koelkast zetten.
zodra de cake goed is afgekoeld, deze overgieten met de salted caramel topping. ENJOY!