smul pannenkoeken
Ik kan nog altijd niet goed begrijpen waarom er kant en klaar mixen bestaan om pannenkoeken-beslag te maken. Veel meer extra tijdswinst geeft dit niet, ook is het niet relatief goedkoper en al helemaal niet lekkerder. Of nu ja: het is mierzoet vanwege de zand emmertjes suiker. Met hetzelfde gemak roer je in dezelfde tijd zelf een gezond en superlekker pannenkoek beslagje door elkaar. En met wat extra’s tover je er zelfs smul pannenkoeken van!
dit heb je nodig:
- 250 gram fijn gemalen pompoenpitten
- 200 gram boekweitmeel
- een eetlepel wijnsteen bakpoeder
- vier eieren
- drie eetlepels erythritol suiker
- een eetlepel baobab poeder
- vier eetlepels magere cacaopoeder
- 350 ml havermelk
zo maak je het:
Roer alle ingrediënten met een pollepel stevig door elkaar tot een luchtig beslag. Laat in een koekenpan een klontje kokosolie smelten en bak van het beslag pannenkoeken.
bestrooi met stevia poedersuiker, of SukrinMelis poedersuiker