Snelle pizza uit de airfryer

HHHMMMMM…!

Snel, supereenvoudig en verrukkelijk, deze pizza! De bodem is zacht, dus niet knapperig. Het is namelijk niet gemaakt van meel / bloem, maar van zonnebloempitten en tomatenpuree. Het is een ideale en gezonde lunch, maar is ook erg lekker als ontbijt! Of als onderdeel van de warme maaktijd.

Je kunt de pizzabodem beleggen met wat je maar wenst. Het is bijvoorbeeld heerlijk met geitenkaas! Ben je veganist? Vervang de geitenkaas in dit recept dan met wat edelgist, die je na het bakken er overheen kunt strooien.

Dit heb je nodig:

voor de pizzabodem:

  • 250 gram biologische tomatenpuree
  • 200 gram zonnebloempitten, fijn vermalen tot meel in de blender
  • vier eetlepels bami / nasikruiden ( biowinkel)
  • een eetlepel paprikapoeder
  • een eetlepel komijnpoeder
  • een eetlepel bieslook
  • een flinke snuf keltisch zeezout

Voor de topping:

  • twee plakken geitenkaas
  • 200 gram soepgroente
  • een ui, in ringen gesneden
  • een flinke scheut balsamico azijn

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom door elkaar tot een deegbal, Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Druk de deegbal uit in de baklift en maak er een mooie platte bodem van. Zet de temperatuur op 195 graden en bak de bodem 5 minuten.

Roer alle ingrediënten voor de topping behalve de geitenkaas, in een kom door elkaar. Verdeel dit over de bodem, leg de plakken geitenkaas erop. Bak verder af in ongeveer 10 minuten, blijf controleren tussentijds.

Komt de pizza lastig uit de baklift? Zet dan een bord op de baklift en draai voorzichtig om, zodat de pizza op het bord valt.  Verwijder voorzichtig het stukje bakpapier. Pak een ander bord en leg dit op de pizza en keer voorzichtig om zodat de pizza op het bord ligt.

Liever in de oven?

De pizza kan ook in de oven worden gebakken. Verwarm de oven voor op 200 graden, en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de pizza in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten. Blijf goed controleren tussentijds. Bak ook eerst de bodem zonder topping in de oven voor in ongeveer 10-15 minuten. Daarna met topping nog circa 20 minuten afbakken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *