Frisse zoete aardappel friet

Ik ben dol op friet en op zoete aardappelen. Dus wat maakt één plus één twee? JUIST! Ik bedacht onlangs een heel erg lekkere variant op de gewone zoete aardappel frieten, een FRISSE variant. Dit smaakt superlekker op zomerse dagen. En het is ook nog eens supersnel en simpel om te maken.
Wat heb je nodig?
( voor circa drie porties )
- twee grote zoete aardappelen in de schil, gewassen en in dunne frietjes gesneden
- een flinke scheut extra vierge olijfolie
- vier volle eetlepels kerrie masala
- een aantal takjes verse citroen melisse ( de blaadjes, fijn geknipt )
- een flinke scheur limoensap
- een grote biologische citroen, schil raspen ( het rasp gebruiken ) en uitgeperst ( het sap gebruiken )
Zo maak je het:
- verwarm de oven voor op 190 *c, bekleed een grote bakplaat met een bakmat of bakpapier
- doe alle ingrediënten in een ruime kom en hussel goed door elkaar
- verdeel de frieten over de bakplaat
- bak in het midden van de oven gaar en goudbruin in ongeveer 45 minuten, hussel tussentijds de frieten regelmatig om.
- lekker met vegan mayo!
Leuk recept. Wij houden ook van patat van zoete aardappel en vinden citroen ook lekker fris en dan in biologische kokosolie maakt het helemaal lekker.
K gebruik behalve bataat ok pastinaak, peen, knolseldery & zelfs d oranje ronde pompoen
Frituur dit i kokosolie
Extra lekker is n combi v dit alles
M sausje gemaakt v bio fyngeprakte advocado, geiten of schapenyoghurt & suikervrye mayo (v Jean Bâton) & kruiden naar smaak
N mixje v sla, komkomer geraspte bleekseldery, stronk v bloemkool e/o broccoli & kiemgroenten erby
Mmmmm 🤤😋😘 Genieten maar 😍🤩😉