Snelle pompoen koekjes

Oh, wat HOU ik van de herfst! Het is dan echt alsof ik uit een ” zomerslaap” ontwaak in plaats van een winterslaap, want in de herfst bloei ik op, ben ik in mijn element. Waar ik totaal geen bakzin heb in de zomermaanden, heb ik veel bakdrang in de herfst. Ik kan dan weer lekker zin hebben om te gaan experimenteren. Vooral met mijn grote favoriet : POMPOENEN. Ik kan niet zonder pompoenen in mijn leven. Ze staan letterlijk iedere dag op mijn menu. Ik vind ze heerlijk, maar als die allereerste oogst van het nieuwe seizoen er dan is….mijn pompoen-hart kan het niet aan!

Afijn, mag het duidelijk zijn dat je hier te maken hebt met een pompoen freak. Ik eet ze niet alleen met huid en haar op, ik bak er ook veel mee. Ze zijn er echt perfect voor. Naast dat ze lekker en voedzaam zijn, zijn ze ook lekker zoet. Dit geeft ruimte voor lekkere koekjes en cake! Eén van mijn allergrootste favorieten ( en die van vriendlief ) zijn deze zeer snel te maken pompoen koekjes. Jee hebt er niet veel voor nodig, maar de echte pure smaken…...HHHMMM! Probeer het zelf maar! Je kunt de koekjes in de airfryer bakken maar natuurlijk ook gewoon in de oven.

Wat heb je nodig ?

 • 400 gram havermout
 • een kleine of halve pompoen in de schil gekookt / uitgelekt
 • drie volle eetlepels biologische erythritol + wat voor te mengen
 • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder
 • een theelepel kruidnagelpoeder
 • een biologische sinaasappel
 • een biologische citroen

Zo maak je het :

 1. rasp de schillen van de sinaasappel en citroen, meng door de rasp wat erythritol
 2. Kneed / roer / prak de pompoen, havermout, erythritol , kaneel en kruidnagelpoeder tot een goed kneedbare massa, draai er ronde koekjes uit.
 3. zet de airfryer op 180 graden en bak de koekjes eerst 5 minuten. Draai ze om en bak nog 10 minuten tot ze goed zijn gegaard en een goudbruine kleur hebben gekregen.  Oven : 185 *C en ongeveer 10 minuten bakken, dan omkeren en weer 10-15 minuten bakken
 4. Bestrijk de koekjes direct uit de airfyer / of oven met de rasp. Laat dit verder afkoelen

 

 

 

 

 

2 Reacties op “Snelle pompoen koekjes

  • Hoi, ik gebruikte minder havervlokken. Vervang haver (deels) door bv amandel- of hazelnootmeel. Oneindige variaties mogelijk, mmm!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *