Spaanse flan ( lactose en suikervrij)

Een verrukkelijk dessert, maar ook zalig bij de thee! Geschikt voor mensen die liever geen suiker en lactose gebruiken. Bevat eieren. Ik heb gebruik gemaakt van haver room. Dit kun je kopen in de biowinkel. Je kunt ook amandel of soyaroom gebruiken.
Dit heb je nodig:
- vier verse eitjes
- 22 gram geleisuiker
- 200 ml haverroom
- een theelepel vanille bourbon
- ceylon kaneelpoeder
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine ronde bol-vormige vorm ( of ieder ander gewenste kleine vorm) in met kokosolie. Bestrooi royaal met de kaneelpoeder en tik de vorm aan zodat de kaneel goed verdeelt. Roer de rest van de ingrediënten in een kom door elkaar en giet in de vorm. Bak de flan in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.
Lekker met stevia poedersuiker!!!!!!!
Kan ik de geleisuiker ook voor agar agar en “los” stevia vervangen? Zo ja, welke hoeveelheid dien ik te gebruiken?