Speculoos pasta

In korte tijd is de zogenoemde ” speculoospasta” enorm populair geworden. We kunnen deze Belgische broodbelegging in allerlei varianten en soorten vinden. Helaas is het net als alle andere zoete broodbeleggingen niet echt wat je zegt meukvrij. Sterker, ik druk mij hiermee nog zachtjes uit. De meeste varianten zitten bomvol met additieven en suiker. Gelukkig is het zeer simoel en eenvoudig zelf te maken. Wat weer als grote voordeel heeft dat je alle meuk kunt skippen!
Deze verrukkelijke speculoos pasta maak je met maar vier ingrediënten die ook nog eens 100% meukvrij zijn. Er zit enkel één nadeeltje aan: het kan verslavend zijn! 😉 Om je vingers bij af te likken! Kinderen zullen erom gaan vragen!
Dit heb je nodig:
- 150 gram zonnebloempitten
- twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra + een eetlepel greensweet-stevia erythritol suiker
- twee flinke eetlepels avocado olie ( zuivere gesmolten kokosolie of extra vierge olijfolie kan ook)
- anderhalve eetlepel speculaas kruiden
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot de massa smeuïg wordt van textuur. Roer tussentijds steeds de massa even door zodat alles goed wordt vermalen. Blijft alles wat te los-korrelig? Voeg dan al draaiende steeds wat hele kleine beetjes extra olie toe tot de massa op de gewenste smeuïgheid is gekomen.
Bewaar in een schone, goed afsluitbare glazen pot op een donkere en koele plek ( niet in de koelkast)
Ow wow! Ik ga dit recept maken! Ik wil speculoos op mijn brood! Vraagje: hoe lang kun je dit bewaren?
Hoi, kan dit bijv ook met kokosbloesemsuiker of eritrytol?
erythrirol ever.
Ik heb alleen de zweet xtra in huis, kan je die andere weglaten?
Sweet
Ik heb hem gemaakt, heerlijk.