Spinazie ( boterham) kaasspread ( vegan)

Jaren geleden was er ooit eens een spinaziespread op de markt. Deze was gemaakt met kaas en andere kruiden. Ik herinner mij nog goed hoe erg ik baalde toen dit plotseling uit de schappen verdween. Ik ben nooit meer echt zo’n lekkere spread tegengekomen. Het bleef een beetje op de achtergrond ” nazeuren” . En ik besloot om te gaan proberen de spread na te maken, in die zin dat het zo dichtbij mogelijk die heerlijke smaak komt. Na wat mislukkingen is me dit gelukt! EN HOE! Ik durf zelfs te zeggen dat mijn variant nog lekkerder smaakt dan die spread van welleer!

Deze spread heeft een unieke kaassmaak, maar bevat geen kaas. Dit maakt de spread ook geschikt voor veganisten. De kaassmaak wordt verkregen door toevoeging van edelgist. Verder is de spread verrijkt met verse kruiden en specerijen,  waardoor het een zeer unieke en bijzondere smaak krijgt! Zelfs kinderen zullen deze spread waarderen!

Dit heb je nodig:

  • 300 gram bladspinazie, gewassen en gedroogd
  • een kleine teen verse rauwe knoflook *
  • een kleine prei, kort gekookt en uitgelekt
  • twee eetlepels kerrie masala
  • een eetlepel komijnpoeder
  • een snufje keltisch zeezout
  • een half kopje edelgist

(* als je de spread voor kids maakt, kun je de knoflook het beste achterwege laten vanwege de scherpe smaaknoot)

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, en maal fijn tot een romige massa. Vul een schone glazen goed afsluitbare pot met de spread en bewaar op een koele, donkere plaats of  op de minst koelste plek in de koelkast.

SAM_5085

 

3 Reacties op “Spinazie ( boterham) kaasspread ( vegan)

  1. Hoi, ik heb een vraag over het recept. Er staat twee eetlepels kerrie massala, dat lijkt me behoorlijk veel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *