Spruiten/paprikabrood

Zeker als de verse spruiten in het najaar zich weer aanbieden,is dit hartige brood een ware delicatesse! Een heerlijk brood om bijvoorbeeld uit te serveren bij een gourmet of als hartig tussendoortje! Dit brood is nog het lekkerst tijdens de lunch!

DIT HEB JE NODIG:

  • 750 gram gekookte spruiten
  • wat nootmuskaat
  • drie eidooiers plus een heel ei
  • vier eetlepels thai red curry kruiden (Jonnie Boer) of andere kruiden naar keuze
  • een eetlepel kerrie masala
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • een grote gekookte zoete aardappel
  • een rode paprika,zaadlijsten verwijderen,in stukjes gesneden
  • een groene paprika,zaadlijsten verwijderen,in stukjes gesneden
  • drie eetlepels psyllium
  • 250 gram kikkererwtenmeel
  • 100 ml havermelk
  • een eetlepel bakingsoda en wat appelazijn

ZO MAAK JE HET:

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een groot vierkant broodblik in met kokosolie. Bekleed vervolgens met bakpapier. Voeg de gekookte en uitgelekte spruiten samen met wat nootmuskaat (ongeveer een theelepel,meer mag) in een keukenmachine en pureer tot een dikke massa. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de bakingsoda/azijn, in een grote kom en voeg de spruitenpuree eraan toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de bakingsoda toe en schenk hierop wat appelazijn, dit zal direct gaan borrelen, dit hoort. Roer direct door de massa en stort de massa in het blik en verdeel.Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten,controleer tussentijds. Het brood moet mooi goudbruin zijn verkleurd en wat hard zijn gebakken. Laat goed afkoelen.

2 Reacties op “Spruiten/paprikabrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *