Spinazie-speltspaghetti (vegetarisch)

Spaghetti kennen we natuurlijk allemaal. Spinazie spaghetti al wat minder. En we kennen al helemaal (nog niet!) geen spagetti gemaakt van speltmeel. Spelt is een oergraan wat zeker afgelopen periode sterk in opkomst is geraakt, en het wordt vaak ter vervanging voor gewone (GMO) tarwe gebruikt.Echter bevat spelt ook gluten, wat het ongeschikt maakt voor mensen met een glutenintolerantie en/of -allergie. Deze groep mensen kunnen gelukkig ook erg goed terecht bij de biowinkel om daar glutenvrije spaghetti te kopen. Ik mocht deze bijzondere spelt spaghetti testen, en bedacht er een heerlijke saus bij! Ik werk niet met vlees,en gebruik daarom in dit recept een vleesvervangend product. Je kunt dit ook vervangen met vlees,voor een niet-vegetarische maaltijd.

LET OP!  Dit recept is NIET glutenvrij. Je kunt een glutenvrije variant maken door de speltspaghetti te vervangen voor glutenvrije naturelspaghetti. Beide soorten zijn verkrijgbaar in de biowinkel.

DIT HEB JE NODIG: (voor twee personen)

  • 150 gram gekookte spelt spinazie spaghetti, uitgelekt
  • 150 gram gekookte groene linzen, uitgelekt
  • 200 gram gerookte tempeh (op eiken spaanders gerookt, Vegetalia, biowinkel) in kleine blokjes gesneden
  • een kleine prei in stukjes gesneden
  • een groene paprika in stukjes gesneden (zaadlijsten verwijderen)
  • twee gekookte zoete aardappelen
  • twee eetlepels kerrie masala
  • drie eetlepels zat’ar kruiden (Jonnie Boer, of andere kruiden naar wens)
  • acht eetlepels homemade tomatenpuree

ZO MAAK JE HET:

Bestrooi de blokjes tempeh rijkelijk met kerrie masala (niet de twee eetlepels) en laat dit even staan.  Voeg alle ingrediënten vervolgens in een pan met dikke boden en verwarm de massa onder voortdurend roeren.Prak intussen met de pollepel de zoete aardappelen wat fijner en roer goed door de massa. Als de massa goed is verwarmd, verdelen over twee borden.Verdeel de spaghetti ernaast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *