Tonijnfusilli

Fusilli, ook wel spirelli genoemd, is een pastasoort in de vorm van een spiraal. Ze zijn verkrijgbaar in een naturel deegwaar,en in meest groene kleuren. Hieraan is dan spinazie aan toegevoegd. De rode varianten fusilli zijn gekleurd met tomaten/tomatenpuree. Als de fusilli in drie kleuren in een zak verkocht worden, noemen we het tricolore, de bijnaam van de Italiaanse vlag (rood, wit, groen). De gangbare fusilli wordt gemaakt met tarwe. Er zijn gelukkig ook glutenvrije/tarwevrije varianten verkrijgbaar, veelal in de biowinkel. Ik mocht voor het biologische glutenvrije merk “Lieke is vrij” deze bijzondere  glutenvrije fusilli testen! En ik bedacht er een heerlijke saus bij, met tonijn!

DIT HEB JE NODIG:  (voor twee personen)

  • 200 gram gekookte fusilli, uitgelekt (glutenvrij, Lieke is vrij,biowinkel)
  • een snufje keltisch zeezout

Voor de saus:

  • 300 gram vers gesneden biologische soepgroenten
  • 400 gram homemade tomatenpuree
  • een flesje sojasaus zonder zout (Lima, biowinkel)
  • een blikje tonijn op water,uitgelekt (bijvoorbeeld de hengel gevangen variant van het merk Ali’s)
  • vier eetlepels thai red curry kruiden (Jonnie Boer,anders kruiden naar keuze)

ZO MAAK JE HET:

Voeg alle ingrediënten voor de saus, behalve de tonijn, in een pan met dikke boden en breng alles al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het kookt, het vuur laag draaien en nog even 2 minuten doorroeren. Voeg de tonijn toe en roer erdoor. Voeg de fusilli toe en roer goed door elkaar. Verdeel over twee borden.

2 Reacties op “Tonijnfusilli

  1. Bedoel je echt 4 eetlepels Thai Red kruiden, had er eerst 2 gedaan en dat vonden wij al heel erg pittig.
    Gebruikte ook meer groente en 250 gram fusillie omdat we met 3 personen zijn .
    Volgende keer doe ik 1 eetlepel is voor ons pittig genoeg.

    • tja,ik heb het graag pittig,maar zowel voor kruiden als suikervervanging is dat puur persoonlijk.In dit recept vind ik een beetje meer pit wel op zijn plaats maar er zijn genoeg mensen die helemaal niet zo van pittig houden.Daarom: kruid/zoet op smaak.Recepten,dus ook die van mij,zijn pure richtlijnen.Warme groet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *