Suikervrije kaneelstroop
Heerlijke suikervrije variant op de vele stropen! Verrukkelijk over pannenkoeken en poffertjes, maar ook in desserts, ijs, en zelfs koekjes! Het is supersnel en gemakkelijk om te maken. Je kunt het ongeveer twee weken bewaren, liefst in de deur van je koelkast. Of bij een kamertemperatuur van 15 graden op een donkere koele plaats ( bijvoorbeeld keukenkast) of in de kelder.
Dit heb je nodig:
- 225 ml water
- anderhalve eetlepel ceylon kaneelpoeder
- vier flinke eetlepels biologische erythritol
- een flinke mespunt xantangom
- een eetlepel arrowroot
Zo maak je het:
Doe het water met de kaneel in een pan, meng de erythritol met de xantangom goed samen, voeg aan het water toe, en breng al roerende aan de kook. Blijf goed roeren, om klontjes te voorkomen. Maak een papje van de arrowroot met een klein beetje water. Zodra de massa kookt, het papje toegoeven en flink door blijven roeren. Giet over in een schone glazen pot of flesje en laat afkoelen.
Heerlijk over koekjes!
Dank je voor deze lekkere saus. Zou je ook psyllium kunnen gebruiken? Je artikel gelezen over xantagom en zag de vergelijking. Psyllium heb ik in huis en xantagom niet.
Jammie, wat lekker! Net ouderwetse kaneelkussentjes. Echt iets voor de ware kaneel-aholic!
Wanneer gaat de kaneel erbij
Vroeg ik me ook af…
Wanneer moet de kaneel toegevoegd worden?
bij het water in de pan.