Suikervrije kaneelstroop

Heerlijke suikervrije variant op de vele stropen! Verrukkelijk over pannenkoeken en poffertjes, maar ook in desserts, ijs, en zelfs koekjes! Het is supersnel en gemakkelijk om te maken. Je kunt het ongeveer twee weken bewaren, liefst in de deur van je koelkast. Of bij een kamertemperatuur van 15 graden op een donkere koele plaats ( bijvoorbeeld keukenkast) of in de kelder.

SAM_1873

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

Doe het water  met de kaneel in een pan, meng de erythritol met de xantangom goed samen, voeg aan het water toe, en breng al roerende aan de kook. Blijf goed roeren, om klontjes te voorkomen. Maak een papje van de arrowroot met een klein beetje water. Zodra de massa kookt, het papje toegoeven en flink door blijven roeren. Giet over in een schone glazen pot of flesje en laat afkoelen.

SAM_1874

Heerlijk over koekjes!

SAM_1875

 

 

 

6 Reacties op “Suikervrije kaneelstroop

  1. Dank je voor deze lekkere saus. Zou je ook psyllium kunnen gebruiken? Je artikel gelezen over xantagom en zag de vergelijking. Psyllium heb ik in huis en xantagom niet.

  2. Jammie, wat lekker! Net ouderwetse kaneelkussentjes. Echt iets voor de ware kaneel-aholic!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *