Een maand lang Juiceplus+ …wat doet het?

Ik kreeg erg veel reacties op mijn artikel over juiceplus+ . Zowel goede als slechte, maar vooral zeer kritische en aanvallende van distributeurs die het uiteraard niet eens waren met mijn bevindingen. Dat kun je tot een zeker punt begrijpen. Als ik ergens dolenthousiast over ben lees ik ook niet graag noten van kritiek over mijn geliefde product. Maar ik was ronduit gechockt van de persoonlijke aanvallen, de bespugingen, en de scheldpartijen op social media en via mail en privé berichten. Dit zijn uiteraard reacties die niet nodig zijn. Je mag het best vervelend vinden, maar om persoonlijk en respectloos te gaan worden gaat erg ver.

Veel distributeurs vroegen mij in nijdige taal of ik zelf wel eens de capsules heb geprobeerd. Daar kon ik alleen maar “ nee” op antwoorden. Waarom? Omdat ik er geen enkele behoefte aan heb. Ik eet iedere dag meer dan anderhalve kilo verse groente, zowel rauw als kort gestoomd of gekookt.Daarnaast eet ik meer dan voldoende eiwitten, vetten en vezels. Ik eet erg veel peulvruchten, matig vers fruit en biologisch/dynamische zuivel. Ik doe dit omdat ik dagelijks veel van mijn lichaam vraag. Ik leid een zeer actief leven. Sport is een dagelijks onderdeel. Mijn dagelijkse porties groente ( puree) zijn daarom geen overbodige luxe.
Nu ben ik mij uiteraard bewust, dat er maar weinig mensen zijn die net als mij de kilo/anderhalve kilo groente halen per dag. En wellicht kunnen capsules als Juiceplus+ dan uitkomst bieden. Maar nooit vervangen.
Omdat ik vond, dat de distributeurs een punt hadden betreft het zelf ervaren van de werking van JP, heb ik besloten om het zelf een maand lang te gaan testen. Heel veel distributeurs riepen dat dit veel te kort was om de werking daadwerkelijk te herkennen maar bij navraag bij een arts blijkt dat er na 4 weken al een resultaat merkbaar kan zijn. De meeste medische artikelen op internet vertellen feitelijk hetzelfde. Omdat andere aspecten van een dieet, recente gezondheid, gewicht en genetica allemaal effect kunnen hebben op hoelang nodig is om positieve veranderingen te bemerken is het moeilijk om precies te zeggen wanneer de gewenste effecten beginnen. Dus kunnen distributeurs eigenlijk ook nooit precies vertellen hoe lang je de capsules nodig hebt. De bepaalde tijdsduur van gebruik is daarom in mijn ogen een simpele truc om mensen afhankelijk te houden van JP, om deze maandelijks af te nemen. Er KAN geen bepaling worden gemaakt, tenzij dit is onderzocht. Er zijn tot dusver geen studies, zowel afhankelijk als onafhankelijk bekend. Het is sterk afhankelijk per persoon en daardoor een beetje onmogelijk. De vele adviezen op de websites van JP om minstens vier maanden door te slikken om een resultaat te bereiken is daarom nietszeggend en waarschijnlijk gebaseerd op ” eigen feiten”.

SAM_1562

WAT VIND IK OPMERKELIJK?

Laat ik beginnen te vertellen, dat ik totaal niets tegen JP heb. Heel veel mensen/distributeurs zien mijn artikelen als een verklaring voor een oorlog tegen hun product, maar dat is onzin. Ik ben in mijn loopbaan veel slechtere producten tegengekomen. In dat opzicht is JP helemaal niet zo slecht. Er zijn echter voor mij, en wellicht heel wat andere deskundigen, een aantal gebieden die vaag blijven. Dit betreft vooral de werking en hoe groot de invloed is van de capsules in een aangepast dieet. Er wordt namelijk standaard een dieet-advies geadviseerd, en distributeurs ingeschakeld om te fungeren als “ juiceplus+ coach” of “ juiceplus+ personal trainer”. Zij moeten de klant gaan begeleiden in het gebruik van de capsules. Meer over deze distributeurs kun je in mijn artikelen lezen, en hoe zij te werk gaan. Meer over de werking en de gemaakte claims en in hoeverre deze werkelijk gelden, kun je lezen in het artikel van collega Rob van Berkel, klik hier om naar zijn artikel te gaan.

Om een duidelijk beeld te geven hoe een begeleiding werkt, zal ik hier een voorbeeld schetsen. Zodra ik zou reageren op een post van een distributeur op Facebook of andere social media, krijg ik deze persoon toegewezen als coach. Ik kan via haar de capsules en shakes direct afnemen. De distributeur bestelt deze bij een centraal punt. De distributeur moet mij dan gaan begeleiden in mijn voeding en beweging. Dit wordt gedaan, omdat anders de capsules niet of minimaal zou werken. Stel, als ik iedere dag mezelf zou vol stouwen met junkfood, en ik beweeg nauwelijks. En ik slik de capsules maar ik blijf in mijn oude patroon. Wat zou ik DAN merken? Dat is een beetje de hamvraag die in het luchtledige blijft hangen omdat je ALTIJD JE EET EN LEEFWIJZE AAN MOET PASSEN zodra je in zee gaat met JP en een coach. Als ik van junkfood eten en op de bank hangen zou overstappen naar een gezonder dieet met iedere dag volop beweging, dan val ik ook af, zal ik ook directe verbeteringen ervaren in algehele gezondheid. Dat is zo’n beetje de crux in dit verhaal. WAT is de inbreng van de capsules?
Een coach is geen deskundige. Sterker: het zijn vaak mensen zonder enige achtergrond met voeding en diëtiek, gewoon mensen die overdag sokken op de markt verkopen, en s’avonds hun mail bijwerken. Het wordt gezien als leuke bijverdienste. De deskundigheid kunnen ze opvragen via besloten groepen op Facebook ( teams), vaak beheerd door mensen die ook geen diploma’s hebben. Uiteraard geldt dit niet altijd, maar wat ik in mijn research ben tegengekomen is enkel ondeskundigheid en mensen die er geen kaas van hebben gegeten om het zo te formuleren. Dit kwam ook sterk naar boven bij de mensen die mij benaderde met hun ervaringen met JP en coaching. De meesten hadden dezelfde lading. Er werd vaak niet gecoacht, mensen werden aan hun lot overgelaten en kregen vaak wekenlang geen enkel contact met coaches.

Daarnaast worden er regelmatig diverse claims gemaakt. Vrijwel dagelijks kan ik op mijn tijdlijn op Facebook lezen dat het werkt tegen kanker, hart en vaatziekten en huidziekten en eczeem en zelfs astma. Dit is nooit wetenschappelijk onderzocht. En daarom zijn het nogal gewaagde claims.

WAT ZIT ER IN DE CAPSULES?

“ …Waarom het niet proberen…? Juice Plus+ is het beste na fruit en groenten” Deze kreet kunnen we lezen op de officiële website van JP. Ik vind hem gewaagd. Het maakte mij in elk geval erg nieuwsgierig wat er precies in de capsules zit. Een uitgebreid overzicht.

SAM_1563

DE BERRY CAPSULES

POEDERMENGSEL VAN BESSEN EN DRUIVENSAP EN BESSEN EN DRUIVENPULP ( 42%, in variërende hoeveelheden) : dit betreft een mix van verschillende bessen als blauwe bes, veenbes, bosbes, en bramen, druiven, granaatappel, framboos, vlierbes, zwarte bes. Dit wordt bewerkt tot een droge concentratie, tot poeder.
CACAOPOEDER: geen commentaar
PULLULAN: een glansmiddel. Een polysacharide dat voor het grootste deel bestaat uit maltoltriose ( drie met elkaar verbonden glucose eenheden). Het wordt gemaakt uit zetmeel door fermentatie met behulp van een toxineproducerende stam van de schimmel Aureobasidium pullulans. Na fermentatie wordt de massa gesteriliseerd en gezuiverd. Wordt veel gebruikt voor tabletten en capsules.
VITAMINES TOCOFEROLENMIX, CALCIUM L-SORBAAT: onduidelijk waar de tocoferolenmix uit bestaat. Calcium L-sorbaat is een granulaat wat wordt toegepast als conserveermiddel.
EXTRACT VAN GROENE THEE: aftreksel van groene thee
GEMBERWORTEL: bewerkt en gedroogd, ook wel gewoon gemberpoeder
SILICIUMDIOXYDE : anti klontermiddel. Wordt gewonnen uit zand. Omstreden omdat in 2010 werd ontdekt dat dit additief ( E551) mogelijk erg kleine nanodeeltjes kunnen verspreiden, en niet bekend is of deze oplossen in de mond en/of maag.
MAGNESIUMZOUTEN VAN VETZUREN: geen commentaar.
ARTISJOKBLADPOEDER: geen commentaar
DRUIVENZAAD EN CITRUS EXTRAXT: aftreksels.

Geadviseerd wordt twee capsules per dag. Deze bevatten samen

Schermafbeelding 2017-06-26 om 03.44.22

 

SAM_1561

DE GROENTE CAPSULES

POEDERMENGSEL VAN GROENTESAP EN GROENTERPULP 63% IN VARIËRENDE HOEVEELHEDEN: dit betreft een mix van wortel, peterselie, broccoli, spinazie, boerenkool, tomaat, knoflook, witte kool. Dit wordt bewerkt tot een droge concentratie, tot poeder.
PULLULAN: zie toelichting hierboven.
VITAMINES CALCIUM-LASCORBAAT, TOCOFEROLENMIX, D-ALFA-TOCOFEROL, FOLIUMZUUR: ook hier onduidelijk waaruit de tofocerolenmix uit bestaat.
GLUCOMANNAN: Glucomannan is een polysaccharide bestaande uit glucose en mannose die afkomstig is van de konjac (Amorphophallus konjac) wortel Glucomannan bevat onoplosbare vezels die ervoor zorgen dat het door de wateropname in volume in de darmen toeneemt waardoor het hongergevoel afneemt
Glucomannan vermindert het serum totaal cholesterol en low-density lipoprotein (LDL) cholesterol niveaus in gezonde mannen en bij volwassenen met type 2 diabetes . Glucomannan verbetert het lipidenprofiel door het verhogen van fecale uitscheiding van cholesterol en galzuur . Glucomannan verbetert de glykemische controle bij mensen met type 2 diabetes, mogelijk door het vertragen van maaglediging en door het verhogen de viscositeit van maagdarminhoud . Glucomannan lijkt ook systolische bloeddruk bij mensen met type 2 diabetes te verbeteren
Het wordt erg veel gebruikt in afslank producten, bij constipatie problemen, en bij het bereiden van voedsel.
CAROTENOÏDEN: wordt veel toegevoegd als kleurstof. Carotenoïden, zijn niet slechts pigmenten van planten. Deze stoffen zijn ook aanwezig in bacteriën, schimmels en algen, waarbij ze gebruikt kunnen worden als taxonomische markers. De productie van carotenoïden in zeewier levert honderden miljoenen tonnen per jaar op.Carotenoïden zijn de precursors van vitamine A en komen in veel soorten groenten en fruit voor. Er bestaan meer dan 500 varianten, waaronder ß-caroteen en luteïne. Carotenoïden zijn in vet oplosbare antioxidanten. Men vermoedt dat ze een belangrijke rol spelen bij de bescherming van vetmembranen tegen oxidatie. Zo zou een hoge inname van ß-caroteen, een belangrijk carotenoïde in de voeding, geassocieerd zijn met een verlaagd risico op hart- en vaatziekten. Behalve beschermende effecten werden echter ook negatieve effecten van carotenoïden gevonden. In interventiestudies bleek ß-caroteen, gegeven als supplement, de incidentie van longkanker te verhogen.
LYCOPEEN: kennen we het beste van de tomaat.
CALCIUMCARBONAAT: anti klontermiddel.
SPIRULINA: zie artikel.
SUIKERBIET: smaak versterker
HAVERZEMELPOEDER: bewerkte haverhemelen in poedervorm.
RIJSTZEMELENPOEDER: rijstzemelen bewerkt tot poeder.

ps: deze groente capsules zijn dus NIET geschikt voor Coeliakie-patiënten. ( haverzemel-poeder) Geadviseerd wordt twee capsules per dag. Deze bevatten samen:

Schermafbeelding 2017-06-26 om 03.45.17

SAM_1560

DE FRUITCAPSULES

POEDERMENGSEL VAN VRUCHTENSAP EN VRUCHTENPULP 61% IN VARIËRENDE HOEVEELHEDEN: dit betreft een mix van appel, veenbes, sinaasappel, citrusvrucht, acerola kers, ananas, perzik, papaja, dadels, pruim, dit wordt bewerkt tot een droge concentratie, tot poeder.
PULLULAN: zie toelichting hierboven
CITRUSPECTINE: welke citrusvrucht( en) is onbekend
VITAMINES CALCIUM-L-ASCORBAAT, TOCOFEROLENMIX, D-ALFA-TOCOFEROL, FOLIUMZUUR: ook hier de vraag: welke tocoferlen in de mix?
RODE BIET: poedervorm
CAROTENOIDEN Zie toelichting hierboven
LYCOPEEN: zie hierboven
GLUCOMANNAN: zie toelichting hierboven.

Geadviseerd wordt twee capsules per dag. Deze bevatten samen:

Schermafbeelding 2017-06-26 om 03.45.46
Op een paar dubieuze ingrediënten na is de samenstelling niet verkeerd. Er wordt tevens gesuggereerd dat alle groente en fruit afkomstig zijn van biologische teelt. Ik ben veel slechtere capsules tegengekomen, in dat daglicht gezet vind ik ze niet slecht van samenstelling en durfde ik mij er ook wel aan te wagen. 😉
Ik stuitte wel een beetje op de gelatine van de capsules. Deze zijn gemaakt van rund en ik ben een veggie. Dat heb ik opgelost door de capsules te openen en zonder capsule in te nemen. Ik strooide het poeder gewoon door mijn puree. Tot maart 2017 waren de capsules gemaakt van runder gelatine. Sinds Maart 2017 worden ze van tapiocameel gemaakt wat de capsules wel geschikt maakt voor vegetariërs en veganisten. Aangezien ik nog de oudere versie in huis had, heb ik de capsules daarom steeds verwijderd.

SAM_1576

De capsules wegen eigenlijk niets. Mijn zeer scherpe weegschaal kon niets detecteren. Terwijl hij een kruimel brood wel meteen kan waarnemen in gewicht. De capsules wegen dus niets.

IMG_0772

DE TEST

Ik heb een maand lang ( de maand Juni 2017) de drie verschillende soorten capsules uitgeprobeerd. Volgens de adviezen van zowel juiceplus+ als distributeurs heb ik iedere dag zes capsules gebruikt. ( 3 x 2 capsules)  Daarnaast ben ik gewoon blijven eten en drinken en sporten zoals ik gewend ben. Ik eet geen junk foods, ben vegetarisch, eet ontzettend veel verse ( en zoveel mogelijk biologische) groente, matig fruit ( en fruitsoorten met minimale fruitsuikers) eiwitten en vetten. Omdat ik een ” overdosis” wilde voorkomen, heb ik een maand lang minder groente gegeten dan normaal. Ook heb ik een portie fruit per dag geminderd.  Ik heb de capsules geopend en het poeder telkens door mijn puree’s geprakt. Ik proefde er gelukkig niets van. Ik heb iedere dag rond de twee liter vocht gedronken. Dit betreft water, water met stevia, thee, berkensap en kokoswater. Mijn sportschema heb ik niet aangepast.

IMG_0780

Dit is de uitdraai van mijn startgewicht.

 

WEEK 1

Al meteen na het innemen van de capsules had ik na een uurtje last van rommelende darmen. Niet lang daarna had ik vreselijke diaree. Wat gebeurde er in hemelsnaam in mijn darmen? De rest van de week bleef het rommelen. Er was ook erg veel gasvorming. Tegen het einde van de eerste week werd de diaree minder, en vaster. Het rommelen bleef. Ik had geregeld last van lichte krampen. Het voelde akelig.

WEEK 2

De diaree bleef aanhouden. Soms was het zelfs zo dun als water. Ik heb daarom wat meer vochtrijke groente gegeten. Dit hielp echter niets tegen de diaree. Ik had deze week veel momenten dat ik dacht aan stoppen. De diaree baarde mij best wat zorgen.  Later in week twee kreeg ik ook last van hoofdpijnen. Gelukkig heb ik hier in deze week maar twee keer last van gehad. De rommelende darmen bleven ook in de tweede week voort rammelen. En ik had erg veel last van winderigheid.

WEEK 3

Heel raar, maar ik begon vooral in deze week mijn normale porties groente en fruit vreselijk te missen. Ik voelde mij de eerste twee dagen van week drie slap, futloos en had erg weinig energie. Ook was de diaree de laatste twee dagen van week 3 weer heviger geworden. Ik kreeg halverwege deze week ook last van jeukende bultjes op mijn arm en schouders. Deze trokken gelukkig na een dag weer weg. Dit soort uitslag had ik nog nooit gezien, en het is onduidelijk of het een reactie was van het poeder.

WEEK 4

Eindelijk! Ik poep weer vaste prut! 😉 Al is het nog niet zoals het voor het gebruik van de capsules was. Ik heb goddank ook weer meer energie. Dat vond ik nog wel het meest vervelende, dat ik langzaam maar zeker energie verloor. Mijn lijf lijkt zich aan te passen aan de poeders. Einde van de week kwam de diaree helaas weer in volle vaart terug en kreeg ik een fikse migraine aanval. Ik moest enkele uren plat . Toen ik mijn laatste capsules opende en door mijn puree mengde was ik oprecht OPGELUCHT! Dit was goddank voorbij.

SAM_1575

WAT GEMERKT?

Ik heb naar mijn huid gekeken, de conditie van mijn haar, en mijn nagels. Daarin was niets veranderd. Geen verslechtering, maar ook geen verbetering. Ik heb vooraf de test vooral gekeken naar de huidige condities van huid en haar en nagels. Er waren echt geen verschillen.  Ik heb deze maand als behoorlijk zwaar ( lichamelijk) ervaren. Ik had extreem veel last van rommelende darmen en winderigheid, hoofdpijnen en dus die aanhoudende diaree. Twee dagen nadat ik was gestopt was mijn stoelgang verbeterd maar nog niet hersteld/. Gelukkig was de substantie standaard weer vaster. Het bewijs, dat de poeders de veroorzakers zijn geweest. Ik wil benadrukken dat ik individueel deze test heb gedaan, en anderen andere resultaten kunnen boeken. Ik schrijf in dit artikel MIJN bevindingen op. Bij mij werkten de poeders opmerkelijk slecht op mijn darmen. Als ik van tevoren had geweten dat ik er zo slecht op zou reageren, had ik vermoedelijk overwogen er niet mee door te gaan. Ik heb in de testmaand veel momenten gehad waar ik dacht ” ik stop ermee!” omdat de diaree té erg werd. Toch heb ik doorgezet om een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven van de werking. Ik werd er naar van, voelde mij niet lekker in mijn vel steken en ik miste mijn dagelijkse porties groente en fruit. Twee dagen na het staken van de poeders voel ik mij nog niet helemaal de oude maar wel stukken beter en opvallend: ik heb veel meer energie. De rommelende darmen zijn weer terug naar stille darmen. Vermoedelijk hebben de hoge concentraties in de poeders een zeer nadelig effect op mijn darmen.

IMG_0845

Mijn gewicht is stabiel gebleven, ik zat een paar ons onder mijn startgewicht.Ik was wat kwijt aan vet, en mijn spiermassa was iets toegenomen.  De verschillen waren echt zeer klein.Dit toont aan dat als je al reeds gezond eet, en voldoende beweegt, de capsules totaal niets of nauwelijks bijdragen. Het heeft geen meerwaarde om bijvoorbeeld af te valen. Anders gezegd kun je je gewicht ook prima beheersen met een uitgebalanceerd dieet en goede beweging. En lekker royaal verse groente en fruit!

EINDOORDEEL

Tja…..Ik heb het niet als fijn ervaren. Ik had er opmerkelijk veel last van en echte verbeteringen bleven uit. Ik voelde me niet energieker, juist meer moe. De diaree vond ik het meest vervelende. Dit gaf uiteraard ook automatisch darmklachten. Het is goed mogelijk, dat ik niet goed op de poeders reageer. Ook heb ik de poeders zonder de omhulsels ingenomen wat een directer effect teweeg kan brengen.  Het rommelen van mijn darmen was niet dagelijks maar wel zeer regelmatig en vooral in bed. Wat ik echt opmerkelijk vond was dat twee dagen na het staken van de poeders mijn darmen in veel rustiger vaarwater waren beland en de diaree aanzienlijk was verminderd. Dit toont dat bij mij ( met de nadruk op ” bij mij”) deze poeders een enorm nadelig effect hebben op mijn darmflora. In de tweede week had ik ook af en toe wat last van buikpijn. Maar dit was niet zodanig dat het overlast gaf. De diaree was dat wel, ik heb meer uren dan normaal doorgebracht afgelopen maand op de WC. Ik laat komende dagen mijn lijf even herstellen. Ik heb mijn dagelijkse porties verse groente weer opgevoerd. Dit gaat gelukkig goed.

Ik ben, na deze ervaring, van mening dat echte verse groente de enige echte leveranciers blijven voor een gezond, uitgebalanceerd en evenwichtige levensstijl. Zelfs al eet je niet zoveel per dag, eet het op zijn minst VERS en liefst zoveel mogelijk biologisch. Het is een fabel om kilo’s groente te moeten verorberen om aan je ADH te komen. Als je rond de 500-600 gram per dag haalt is dat meer dan genoeg. Denk aan groente toevoegen aan je ontbijt, en je lunch. Bak groentekoekjes, eet verse gestoomde groente tussendoor, ga lekker aan de puree. Groente kunnen altijd en overal. Net als fruit, al moet je daar vanwege de (soms) hoge fruitsuikers wat matiger mee omspringen.  Kies fruitsoorten met lage fruitsuikers, zoals bramen, aardbeien, bessen en cranberry’s. Zitten barstensvol antioxidanten, net als in de berry capsules en fruit capsules. Daar heb je al deze poeders echt niet voor nodig. Ik wil jullie deze post uit mijn groep ook niet onthouden. Het toont, dat je ook zonder poeders, pillen, shakes enz gewicht kunt verliezen, enkel door met gezond verstand te gaan eten en drinken:

Schermafbeelding 2017-06-30 om 03.51.12

…één van de vele voorbeelden hoe het ook gemakkelijk kan….

Schermafbeelding 2017-06-24 om 02.33.01

…een zeer kostbare grap….

Als je het enorm lastig vind om aan je dagelijkse porties groente en fruit te komen, dan zijn deze capsules wellicht een zeer prijzige oplossing. En je zal ze lang door moeten gebruiken om hetzelfde effect te behalen en te behouden. De capsules vind ik op zich qua samenstelling niet het slechtste wat er te krijgen is op dit gebied. Maar goedkoop zijn ze niet te noemen, ik noem ze zelfs stikduur voor  geconcentreerd poeder met wat toegevoegde vitaminen. Zelfs al zou je kilo’s biologische groente eten per week, ben je nog goedkoper uit dan met deze dure capsules. Het is waar je voor kiest…….ik sla graag over.

Notificatie: Voor deze test heb ik via een groepslid uit mijn facebookgroep haar pakket JUICEPLUS+ gedoneerd gekregen, omdat zij al afhaakte na enkele dagen. Ik heb dit artikel onafhankelijk geschreven. Er zijn geen verdere bronnen van inkomsten of commercie mee gemoeid. De test is geheel vrijwillig gedaan. Het artikel is geschreven op basis van persoonlijke ervaringen.

10 Reacties op “Een maand lang Juiceplus+ …wat doet het?

 1. Hallo Monique,

  Het is al bewonderingswaardig dat je al zo veel onderzoek doet, naar voeding en veel meuk. Lees je artikelen altijd met veel interesse.????
  Dit zelf te onderzoeken, te analyseren en door het wekenlang in te nemen, zelfs doorgaat terwijl je er last van krijgt, is al helemaal bijzonder.
  Mijn gemeende complimenten voor jouw onderzoeken en analyses ????
  Zo ben ik in ieder geval een bewuste eter geworden.
  Top werk Monique ????

 2. Geweldige actie van je. Ik zou deze test alleen ook graag eens gedaan zien bij iemand met een minder gezond eetpatroon en levensstijl. Zou dat lichaam er anders op reageren. Deze pillen zijn ook niet gemaakt voor een gezond persoon zoals jij. Is er een mogelijkheid om dit eens uit te proberen op iemand uit de jo doelgroep? Dan heb je volgens mij echt vergelijkingsmateriaal.
  Nogmaals complimenten voor je onderzoek.

  • Dag Patricia,
   Bedankt voor je reactie! JUICEPLUS+ adviseert deze capsules aan iedereen. Op de ” vraag en antwoord” pagina’s van de vele websites lees je dat we te weinig groente eten en daarom de capsules een goede aanvulling zijn. Ik ben echter van mening dat je ook gewoon wat meer groente en fruit kunt toevoegen aan je menu. Daar verandert of verbetert zo’n dure capsule niets aan. Het blijft een beetje de grote hamvraag. Want uiteraard: eet je niet gezond, beweeg je nauwelijks, dan helpt alle manieren van verandering/verbetering. Dat is de vraag. WAT heeft zo’n capsule voor MEERWAARDE op groente en fruit? Warme groet!

   • Ik heb zowel de capsules als de shakes gebruikt, ook mijn etensstijl aangepast met het door hen verstrekte menubook. Ik heb inderdaad wel het idee dat ik enkel mijn voedingsgewoonten aan had hoeven passen en dat de capsules geen enkel effect hadden. Eten doe ik nog steeds gezond zonder aanvullende capsules en mis daar ook niets aan. Geen glanzende gezonde lokken en nagels of stralende huid van gekregen 🙂

 3. Fantastisch onderzoek, zou je sap.je eens kunnen testen. De groente sapjes, in dit geval, niet die andere.(met een . Punt ertussen)
  Heb van de week een bestelling gedaan. Zelf dit soort ingewikkelde dingen maken dat ligt mij totaal niet.

 4. Dag Monique,

  Vol verbazing lees ik jouw post..

  Toch een paar kritische noten;
  – Je kan nooit maar dan ook nooit een overdosis aan groente en fruit binnen krijgen.
  – Daarbij wil ik ook zeggen dat je van een maand capsules innemen je niet kan zeggen of het werkt of niet (het betreft celniveau!!) Het heeft zeker 3-5 maanden nodig!
  – Helaas met het openen van de capsules gaan er veel goede stoffen verloren.
  – En dat je de eerste weken als naar hebt ervaren (veel klachten) is totaal niet raar; Waarom niet? Omdat je veel meer binnen kreeg dan jij gewend was.

  Ik ben een zeer tevreden gebruiker en distributeur. Ben het absoluut met je eens dat het geen wondermiddeltjes zijn; maar bij consequent gebruik kan het zeker zorgen voor verschil!!

  Ook denk ik dat als je kijkt naar de prijs; en de capsules echt veel voor je kunnen betekenen, en dan is de prijs opeens niet zo belangrijk meer..

  En voor 80,- eet jij niet dagelijks:

  ♡druif
  ♡granaatappel
  ♡blauwe bes
  ♡veenbes
  ♡braam
  ♡bosbes
  ♡framboos
  ♡vlierbes
  ♡zwarte bes
  ♡gember
  ♡artisjok
  ♡citrus
  ♡groene thee
  ♡calcium
  ♡magnesium
  ♡appel
  ♡veenbes
  ♡sinaasappel
  ♡citrus
  ♡kers
  ♡ananas
  ♡perzik
  ♡papaja
  ♡dadel
  ♡pruim
  ♡biet
  ♡foliumzuur
  ♡calcium
  ♡biet
  ♡broccoli
  ♡boerenkool
  ♡kool
  ♡wortel
  ♡spinazie
  ♡peterselie
  ♡knoflook
  ♡tomaat
  ♡algen
  ♡havervezels
  ♡rijstvezels

  En het is super dat ik er leuk geld mee kan verdienen; maar nog leuker vind het ik het dat er meer Nederlanders gezond worden.. want dat valt erg tegen.

  Groet

  • Dag Nellie,
   • Aan Juice Plus zijn vitamines toegevoegd. Wanneer je de capsules als snoepjes gaat eten kun je meer vitamines binnenkrijgen dan de aanvaardbare bovengrens en dat is onwenselijk.
   • Wat gebeurt er na 3-5 maanden op celniveau, wat na één maand niet gebeurt? En waaruit blijkt dat?
   • In 6 capsules zit nog geen 3 gram groente- en fruitconcentraat. Verdeelt over 30 verschillende soorten groente en fruit is dat 100 mg. Voor dat bedrag kun je ook een maand lang iedere dag 350 gram verse groente en 420 gram vers fruit kopen. De gezondheidsvoordelen daarvan zijn veel beter onderzocht. Het gezonde imago van groente en fruit is bovendien te danken aan studies die gedaan zijn met groente en fruit en niet met capsules met groente- en fruitconcentraat. Er wordt meegelift op het gezonde imago van groente en fruit, terwijl er geen bewijs is dat Juice Plus dezelfde voordelen voor de gezondheid heeft.
   • Bij het productieproces heeft het poeder ook blootgestaan aan zuurstof. Nog voordat het in de capsules gekomen is zijn er dus veel goede stoffen verloren gegaan? Juice Plus schrijft [1]:

   “Wat kan ik doen als ik geen capsules kan slikken? Naast het lekkere alternatief van de Juice Plus+® Soft Chewables, is het ook mogelijk om het Juice Plus+® poeder te eten zonder de capsules. Om dit te doen, trekt u de capsule uit elkaar en mengt u de poeder in het voedsel van uw keuze, bijvoorbeeld in yoghurt. Vloeistoffen zijn niet allemaal of deels geschikt voor het mengen van het poeder.”
   Warme groet

  • Wat ik zo graag zou willen weten en nergens kan vinden. Hoeveel kalorien bevat elke desbetreffende capsule?
   Ik gebruik jp nu een maand ..ik heb ernstig PDS. Nooit hoofdpijn gehad…nooit diarree…en beduidend meer energie. Ook heb ik ernstige slaapproblemen en slaap veel beter.

 5. Hallo Monique,
  Zojuist met interesse jouw artikel over Juice Plus gelezen. In een ver verleden heb ik Juice Plus gebruikt en momenteel ben ik op zoek naar een puur natuur multi vitamine, en zodoende kwam ik weer op Juice Plus uit. Na jouw artikel heb ik besloten geen Juice Plus te bestellen, maar verder te zoeken.
  Is er een natuurlijke multi die jij kunt aanbevelen?
  En nog een vraagje: die prachtige uitdraaien van de samenstelling van jouw lijf, hoe kom je daaraan? Welk apparaat gebruik je daarvoor? (als je dit wilt delen).
  Fijne dag!
  Anja.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *