Review JUICEPLUS + COMPLETE VANILLE SHAKE

Mijn artikel over JUICE PLUS+ deed erg veel stof doen opwaaien. Ik kreeg erg veel anonieme verhalen toegestuurd over de werkwijzen van verschillende distributeurs. Deze waren soms echt schrijnend. Er zijn ontzettend weinig mensen, die hun verhaal en negatieve ervaringen naar buiten durven te brengen. Uit angst, maar vooral uit schaamte. Ik heb enkele , met toestemming. anoniem gepubliceerd via screenshots. Daarop kwamen erg veel nieuwe reacties, mensen die zichzelf heel erg in deze verhalen herkende, omdat zij hetzelfde hebben ervaren. 

Mijn grootste zorg ligt bij de soms dwingende werkwijzen, en vooral de onjuiste claims, die te pas en te onpas worden gemaakt. Ik heb contact gehad met een marketing director, dit is een persoon die zich hoger heeft opgewerkt bij JP. Met deze dame had ik erg fijne en heldere gesprekken. Echter bleef zij stellig van mening dat JP het beste is wat er is, om het zo even te mogen formuleren. Daar heb ik alle respect voor. Verder was ook zij stellig van mening dat de distributeurs veel te ver gaan op social media en dat zij dit ook zeer betreurde. Ze heeft het lef gehad om de stoute schoenen aan te trekken en de confrontatie met mij, en ook Rob van Berkel aan te gaan, en dat siert haar . Helaas kwamen we er qua samenstelling van de producten niet uit, maar wel betreft de distributeurs. Zij heeft het intern aangekaart en op dit moment wachten we op antwoord van het hoofdkantoor betreft dit probleem. 

Laat ik ter duidelijkheid, zeggen dat ik iedereen respecteer. En diens keuze. We maken deze immers omdat wij stellig van mening zijn dat dit het beste voor ons is, en daar kan je niets op tegen hebben. Als deze niet de juiste blijken te zijn, dan lik je je wonden en leer je ervan, heb je een juiste gemaakt, dan kun je er alleen maar beter en gelukkiger van worden. Dit geldt ook voor JUICE PLUS+ . 

Uit de vele negatieve reacties die ik ontving, zaten er ook een aantal tussen met de vraag of ik ooit zelf deze producten van JP heb getest. Het antwoord is nee. Ik heb er geen behoefte aan, omdat mijn keuze is gevallen op echte groente en fruit, en echte blauwe besjes. Ik eet al jaren gemiddeld een kilo tot zelfs anderhalve kilo verse groente per dag. Zoveel mogelijk biologisch, maar ook vaak niet biologisch uit het seizoen. Nu snap ik, dat er niet erg veel mensen zijn, die dit dagelijks halen. Dit heeft de marketing director mij ook haarfijn uitgelegd. En dat daarom deze capsules zo’n uitkomst waren. Daar kon ik in meekomen. 

Ze benadrukte tevens, dat het geen aanvulling was, geen supplement, en ook geen afslank middel. Op mijn vraag wat het dan wel was, antwoordde zij dat het groente en fruit was van de hoogste kwaliteit. Een vervanging dan? Het antwoord hierop bleef in het luchtledige. 

Ik kreeg een reactie onder mijn artikel op FB van iemand die als één van de zeer weinige wel durfde te vertellen dat JP niets voor haar heeft gedaan. Zij had een pakket gekocht en deze stond nu werkloos te wachten tot het waarschijnlijk uiteindelijk in de vuilnisemmer belandde. Ik heb haar gevraagd, of zij mij dit pakket wilde doneren. Dit wilde zij, en inmiddels  heb ik de producten binnen. Ik wil, om een eerlijk oordeel te kunnen geven, de producten gaan testen. Omdat er wordt gezegd, dat de capsules pas na een maand resultaten geven, ga ik deze komende maand ( Juni 2017) testen. Ik neem iedere dag drie capsules in: een groente capsule, een bessen capsule en een fruit capsule. Daarnaast eet ik gewoon volgens mijn eetpatroon, en sport ik zoals gewoonlijk.  Ik zal hier een afzonderlijk review over gaan schrijven.

Ik heb gelukkig, dankzij mijn manier van leven, geen problemen met mijn gewicht. Ik ben rond de 1.67 lang en weeg tussen de 59/61 kilogram. Dit is al jarenlang mijn gewicht, ik schommel altijd tussen de 59/61 kilogram Ik voel mij daar erg goed bij, ben fit en heb bakken vol energie. Ik merk het echter direct, als ik minder/weinig groente en peulvruchten en noten eet. Ook kan ik soms in een zeer drukke en stressvolle periode last krijgen van magnesium tekort. Dit vul ik dan snel weer aan met deze ampullen en eet meer magnesium rijke groenten. Mijn lichaam rekent dus op mij, dat ik iedere dag voor voldoende brandstof zorg. Doe ik dit niet, dan trekt het direct aan de bel. Voor dit review had ik besloten vier dagen lang twee maaltijden per dag te vervangen met de shakes. Mijn lunch en tussendoortjes heb ik vier dagen lang geskipt ( mijn feestmaal van de dag, het ontbijt, is mij heilig! )  en daarvoor in de plaats de shakes gedronken. Ik was enorm benieuwd, of ik gewicht verloor en als dit zo was, in welke snelheid. En vooral hoe ik mij lichamelijk voelde, hoe ik deze shakes ervoer in gebruik. 

SAM_1478

WAT IS HET EN WAT ZIT ERIN?

De JUICE PLUS+ shakes zijn maaltijdvervangende producten voor gewichtsbeheersing. Dit vind ik nogal opmerkelijk, omdat wordt beweerd, dat JP géén afslankmiddel is. Dit poeder heeft een vanillesmaak. SMAAK. Want er is geen spoortje echte vanille vindbaar, zelfs geen vanilline. De smaak is afkomstig uit een aroma. Dit ruik en proef je ook. Per zak heeft het een netto gewicht van 525 gram. Er zit een schepje bijgeleverd. De zak heeft een portiegrootte van 15 porties van 35 gram, wat je moet aanlengen met 250 ml magere melk. Ik heb, omdat ik geen melk drink, havermelk gebruikt voor de test. Deze variant van het merk Oatly heeft vrijwel dezelfde voedingswaarde als magere melk. 

SAM_1479

Wat zit erin?

PLANTAARDIG EIWITMENGSEL ( soja, soja-tofu, rijst, kikkererwten) Deze shakes bestaan voor het grootste deel uit eiwitten.

FRUCTOSE: een goede tweede, dus zijn de shakes zeer rijk aan suikers. Fructose is een natuurlijk fruitsuiker. In pure vorm, dus bijvoorbeeld in een appel, zijn de suikerwaarden perfect in balans met de tevens aanwezige vezels, vitaminen en mineralen. Fructose wordt erg veel ter vervanging voor het woord “ suiker” gebruikt in de voedselindustrie. Als fructose, zoals in dit geval, uit fruit wordt gehaald en gedroogd, blijft daar enkel nog suiker van over. Meer over fructose kun je hier lezen. 

VEZELMENGSEL: ( haverzemelen, cellulose, rijstzemelen, pectine, appelvezels) : Phoe….dat is een behoorlijke cocktail aan vezels. Dit moet jou een vol gevoel gaan geven. 

SOJALECITINE: Lecithine is een emulgator. Dat wil zeggen dat het wordt gebruikt om te voorkomen dat mengels (emulsies) die bestaan uit verschillende stoffen gaan ontmengen. De emulgator zorgt er dus voor dat een emulsie (bijvoorbeeld een saus) langer stabiel blijft en niet gaat schiften. Om deze reden zie je soja lecithine vaak als ingrediënt in kant en klare sauzen en andere producten. 

VERDIKKINGSMIDDELEN ( guargom, carrageen) : Guargom of guaran is het hoofdbestanddeel van het voedingsadditief guarpitmeel. Het is een polysacharide (een galactomannaan) en wordt gewonnen uit de zaden van de Guarplant. In de levensmiddelenindustrie wordt het gebruikt als verdikkingsmiddel en als stabilisator. Carrageen wordt op verpakkingen ook wel weergegeven als E407. Het wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie als verdikkingsmiddel en stabilisator. Carrageen wordt gewonnen uit rode algen die in zee leven (Chondrus crispus, Gigartina stellata, Euchema spinosum, E. cottonii) in Europa, Amerika en Azië. Het is een complex mengsel van natuurlijke polysacchariden. Polysacchariden zijn zeer lange moleculen opgebouwd uit kleinere suikergroepen. In het geval van carrageen zijn deze kleinere suikergroepen galactose. Afhankelijk van het type carrageen bevinden zich ook één of meer sulfaatgroepen in het molecuul. Carragenen zijn grote, zeer flexibele moleculen die kunnen krullen in de vorm van een helix. Hierdoor kunnen zij een gel vormen.

ZONNEBLOEMOLIE: Zonnebloemolie is een plantaardige olie en wordt gewonnen uit de ‘pitten’ van de zonnebloem (Helianthus annuus). Deze olie wordt veel gebruikt in de keuken voor onder andere het aanmaken van sla en rauwkost en als basis voor allerlei andere producten waar plantaardige olie in verwerkt wordt, maar ook veelvuldig door de voedselindustrie. Het is een zeer goedkope grondstof. Zonnebloemolie bevat ( te) veel omega- 6. Het overmatig consumeren van teveel omega- 6 wordt in verband gebracht met ontstekingen die kunnen leiden tot hart en vaatziekten en overgewicht. Het wordt daarom beschouwd als één van de “ slechte” oliën.  Net als raap olie en palm olie. 

AROMA’S: geen natuurlijke aroma’s, anders zou dit moeten worden vermeld. Synthetisch dus. En in dit product de drager voor de geclaimde vanille smaak. 

SAM_1480

..op de verpakking staat een vanillepeul met bloem afgebeeld. Terwijl er geen spoor van echte vanille noch vaniline is te bespeuren in het poeder.

VITAMINEMIX: Vitamine A,D, E, C, vitamine B6, foliumzuur, niacine, pantotheenzuur, thiamine, riboflavine,) : Synthetisch toegevoegde vitaminen.

MINERALEN MIX: ( koper, ijzer, magnesium, mangaan, kalium, seleen, zink, jood) : synthetisch toegevoegde mineralen. Wat is JOOD precies? Niets meer of minder dan jodium 😉 . 

RIJST-MALTODEXTRINE: Malt betekent letterlijk ” mout” in het Engels. Mout wordt gebruikt als grondstof in bijvoorbeeld muesli en koekjes. Het Engelse woord ” malt” is toegestaan als er in het product mout aanwezig is. Maltodextrine is meestal gemaakt van zetmelen uit aardappelen, rijst en uit maïs. Opgelost in water wordt maltodextrine glucosestroop genoemd, wat de lading al meteen behoorlijk dekt. Veel fabrikanten gebruiken de naam maltodextrine ook vooral omdat het de glucosestroop die zich dus met water heeft gevormd, verbloemt. Er zit vrijwel altijd wel iets van water in een product om een product samen te stellen.De fabrikant is niet verplicht om een bepaald ingrediënt totaal uit zijn verband te trekken in een tabel. En dus volstaat ” maltodextrine”, terwijl het door menging met water een glucosestroop is. Dit verklaart ook vaak de hoge suikers in een product,als deze maltodextrine bevat.

ANTI KLONTERMIDDELEN ( silicuimdioxide, calciumsilicaat) : Siliciumdioxide of silica is het bekendste oxide van silicium en heeft als molecuulformule SiO₂. De zuivere stof komt voor als een wit kristallijn poeder, dat vrijwel onoplosbaar is in water. Samen met water vormt siliciumdioxide kiezelzuur. In 2010  kwam het NVWA ( voedsel en waren autoriteit) met het nieuws naar buiten dat silica mogelijk schade kan geven aan de gezondheid. In één derde van de producten waarin silica is toegevoegd ( anti kolomtitel) zitten zulke kleine deeltjes dat er sprake is van nanodeeltjes. Ook de Consumentenbond kwam in 2014 met een waarschuwend artikel. Calciumsilicaat wordt verkregen uit kalksteen en een speciaal soort zand, genoemd diatomeeën-aarde) Het valt onder E nummer E552.

FRUITPOEDERMENGSEL ( appel, encercla-kers, sinaasappel, ananas, cranberry, perzik, papaja) : waarschijnlijk hetzelfde wat we in de fruitcapsules aantreffen.

INULINE: zie dit artikel

KLEUREN: betacaroteen

GROENTEPOEDERMENGSEL ( wortel, peterselie, biet,broccoli, boerenkool, groene kool, spinazie, tomaat) : waarschijnlijk hetzelfde poedertje als in de groente capsules

POMPOENPITMEEL: fijn gemalen pompoenpitten

NOORSE KELP: een zeewier

IMG_0771

Wat direct aan zowel voedingswaarde als ingrediënten opvalt is het vrij hoge aantal aan suikers ( fructose). Daarnaast zit er bijzonder veel vezels in de poeder. Dit vind ik persoonlijk zelfs onacceptabel veel, maar dat is een persoonlijke mening. De meeste zorg zit hem voor mij in de fructose. Per scoop bijna 27 gram. Ik reageer heel erg op suikers. Als ik daar een teveel van binnenkrijg ga ik hier absoluut last van krijgen. Ik was dan ook best een beetje gespannen voor de vier-dagen-test…

Wat zegt de gebruiksaanwijzing?

IMG_0783

In de bijgeleverde gebruiksaanwijzing kunnen we o.a lezen, dat we naast de shakes wel een energiebeperkt dieet moeten volgen. Eigenlijk komt het neer op ieder ander dieet: het VERMINDEREN en VERANDEREN van een verkeerd eetpatroon. Als jij normaal gesproken dagelijks verkeerde eetgewoonten hebt ( denk aan een patatje net hier, een Mac Donalds milkshake daar) en daarbij ook niet sport en nauwelijks beweegt, en je verandert dit drastisch, dan val je af. En zul je ook lichamelijke verbeteringen merken. De grootste hamvraag bij dit soort maaltijdvervangers is en blijft toch altijd weer of de gewichtsafname te maken heeft met het desbetreffende poedertje of reepje of in dit geval, een shake. Ik denk persoonlijk van niet. Als we minder/anders gaan eten, meer gaan bewegen en onze gewoonten veranderen, denk ik, ook uit ervaringen uit mijn loopbaan, dat daar de sleutel tot succes ligt. Wel ben ik van mening, dat het een goede stimulans kan vormen. Er wordt naast het nuttigen van dit soort producten altijd een aangepast voedingsschema geadviseerd, ook in geval van JUICEPLUS+. Sterker: ze geven stellig aan dat het alleen het gewenste effect zal opleveren als er een energiebeperkt dieet en een gezonde levensstijl op wordt nagestreefd.

Nu ziet mijn eet en levensstijl er niet ongezond uit.  Daarom is het in mijn geval voor deze test niet nodig om iets aan te passen.

IMG_0777

START GEWICHT

Ik heb mij voordat ik van start ging met de shake-test, vooraf gewogen. Ik woog 61,9 kilo. Mijn vetpercentage lag op 24.7.  Ik at mijn gewoonlijke ontbijt en mijn avond maaltijd. Ik skipte de lunch en mijn tussendoortjes voor de shakes. Ik nam een shake tussen de middag en na mijn avondeten. Ik eet dan normaal gesproken ook altijd met grootste tussendoortje, wat bestaat uit noten, kwark, avocado, en banaan. Mijn gewoonlijke lunch kan enorm variëren, maar standaard wordt er iedere middag veel groentepuree gegeten met rauwe groente, en gekookte haver,  gierst of quinoa. Dit heb ik dus vier dagen lang vervangen met een shake.

SAM_1481

Mijn shake bestond uit 35 gram poeder, aangeroerd met 250 ml havermelk van Oatly, die vrijwel gelijk staat qua voedingswaarde met de geadviseerde magere melk. Omdat ik geen melk drink, heb ik voor dit alternatief gekozen.

Onder mijn posting op facebook ( privé-pagina) over mijn test, kwamen ook weer de vrij heftige reacties van verschillende distributeurs. Zij vonden mijn test belachelijk, en staken dit niet bepaald onder stoelen of banken. Een reactie vertelde mij het volgende:

18926926_1398099913584534_2008749767_o

Op mijn vraag kreeg ik helaas geen antwoord. Niet veel later is deze reactie door de plaatser verwijderd. Als we deze distributeur mogen geloven, is de ” complete” shake dus helemaal niet zo compleet en moeten er talloze zaken aan worden toegevoegd. Ik hou mij echter netjes aan de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Daar staat niets bij over toevoegingen. En ga ik uit van een complete maaltijdvervanger.

DAG 1:

Ik vond het eerste glas niet tegenvallen in smaak en textuur. Het is echt lekker. Maar anderzijds, alles met flink wat suiker smaakt lekker. Na ongeveer een uur voelde ik mijn darmen een klein beetje protesteren, maar verder bleef het rustig in het gebied. Mijn tweede glas was ook lekker, en ook daar had ik, op wat geborrel na, geen last van.

DAG 2:

Goed te doen. Ik vond het niet vervelend of saai worden, ondanks dat ik mijn maaltjes ( wat ik op zich iedere dag weer een feestje vind) al best begon te missen. In de avond vooral. De lunch gaf mij niet zoveel hinder, maar s’avonds miste ik mijn geliefde handje noten, mijn banaantje en mijn avocado. Ik ben gewoon blijven functioneren ( ook sporten) zoals gewoonlijk. Ik heb dus verder niets veranderd of anders gedaan.  Qua energie leverde ik niets in. Wat wel opvallend was, deze dag, was het volle gevoel. De eiwitten en vezels doen in elk geval hun werk,

DAG 3:

Ik had het deze dag beduidend zwaarder. Ik begon nu wel plots mijn gekookte Quinoa/gierst/haver te missen in de middag en vond het glas plots wat weeïg en…..saai? Na ongeveer twee uur begon mijn buik ook wat op te zetten en was er overduidelijk veel teveel gasvorming. Ik werd er uiteindelijk een klein beetje akelig van. Dat trok gelukkig vrij snel weg. Ik had ook erg veel last van winderigheid. Het was maar goed dat ik niemand om mij heen had die dag….want de stank was ook ondraaglijk te noemen.

DAG 4:

Ik was heel erg blij dat dit de laatste dag was. In de nacht daarvoor had ik nog steeds vrij veel last van rommelende darmen en pijntjes en steekjes hier en daar. Het voelde niet erg aangenaam. De shakes gleden er deze laatste dag ook verder prima in. Met de gedachte ” goddank de laatste dag!” voelde alles wat minder zwaar. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ” hoeraaa!” riep toen mijn laatste shake achter de kiezen zat.

IMG_0780

GEWICHT NA DE TEST:

Mij verbaasde deze uitkomst niets. Mijn lijf heeft gereageerd op minder inname van vetten ( uit noten en avocado enz) en meer inname van suikers ( fructose) Mijn vetperecentage maakte een flinke val van maar liefst 11%. Mijn spiermassa nam toe met 9%, dit is vermoedelijk te wijten aan de hogere inname van eiwitten. Het gewicht is toegenomen met drie ons. Niets drastisch, maar er zijn verschillen. En dit al na vier dagen.

WAT VIND IK ERVAN?

Ik vond vier dagen meer dan genoeg. Ik denk, dat als ik zeven dagen lang deze shakes zou nemen of nog langer, het zeer snel mijn neusgaten uit zou komen. De smaak is prima, zoet en vanille. Ik vond de ongemakken minder fijn. Of iedereen deze ervaart is mij onduidelijk. Vooral dag drie was een zware dag, met een opgeblazen gevoel en buik en veel gasvorming in mijn darmen. Mijn test is wellicht veel te kort geweest om een goed oordeel te geven over een eindresultaat. Maar in deze vier dagen heb ik veel kunnen ervaren. Ik vind het absoluut niet vies. En als je dit poeder zou gaan vergelijken met andere maaltijdvervangers, dan zeg ik zeker dat dit een beter alternatief is daarop. Ik vind het hoge aantal aan vezels echter opmerkelijk. En de fructose. Omgerekend tik je met een glas JUICEPLUS+  complete-vanille gremiddeld 27 gram suiker weg, omgerekend zijn dat zo’n zeven suikerklontjes. En dan voeg ik niet eens meer toe. Dit is enkel uit het poeder met de melksuikers. Dit is ongeveer gelijk aan een glas cola, of een glaasje sinaasappelsap.

Ik vind deze producten overbodig. Ze moeten in principe ” forever” worden geconsumeerd om op gewicht te blijven. In bovenstaande gebruiksaanwijzing kunnen we dit ook lezen:”

Het vervangen van één van de dagelijkse maaltijden in het kader van een calorie-arme voeding door dergelijke maaltijdvervanging, draagt ertoe bij het gewicht in gewichtsvermindering te HOUDEN “

Anders gezegd staat hier niets of  minder dat je het spul voor de rest van je leven zou moeten blijven gebruiken om op gewicht te blijven. En dat is juist ook de bedoeling van al die fabrikanten. Jou afhankelijk maken van hun product. Dit geldt niet alleen voor JUICEPLUS+, maar ook voor alle andere maaltijdvervangers die er op de markt zijn verschenen. Het is echter voor erg veel mensen erg moeilijk om kilo’s kwijt te raken, en deze er af te houden. Dit soort producten spelen daar zeer op in en worden neergezet als een ” Quik-fix” om snel even voor de zomer jouw killerbody te verwezenlijken. Dat is uiteraard een sprookje. Maar wat het absoluut kan, is motiveren, en stimuleren.

Ik ben van mening, dat dit een zeer duur betaalde ” stok-achter-de-deur” betreft, om wat kilo’s kwijt te raken. Terwijl er in de natuur miljoenen stokken gratis en voor niets zijn op te rapen die hetzelfde effect bieden. Want goedkoop is het niet. Hieronder een prijslijst die in op internet vond:

Schermafbeelding 2017-06-03 om 06.32.11

Voor zes zakken JUICEPLUS+ Complete vanille betaal je 186 euro……Dit is tenenkrommend duur. Daar kan ik kilo’s biologische groente en fruit van kopen, en nog veel meer lekkers uit de natuur. Afijn: dit is mijn mening. En zoals ik eerder in dit review al opperde: ik heb respect voor ieders keuze.

 

HEB JIJ OOK ERVARINGEN MET JUICEPLUS+ COMPLETE? Laat ze gerust hieronder achter.

 

 

71 Reacties op “Review JUICEPLUS + COMPLETE VANILLE SHAKE

 1. Hoi Monique,

  Wat een heerlijk verhelderend artikel, ik “lees je” al langere tijd, reageer soms ook en ik ben dus één van die onwetende, massa-volgende, ultieme consument waar dit soort bedrijven zich op richten. En met succes! Ik “doe” sinds 1 april (wat een datum ook) ook JP en werd binnen een week gevraagd om fitcoach te worden. Dat ik geen enkele ervaring of opleiding heb mbt voedingswetenschappen of personal training of coaching was geen punt; ik was (ben) gebruiker, dus ervaringsdeskundige.wellicht overbodig om te vermelden, maar dit heb ik geweigerd. Ik gebruik nog steeds JP, maar dat is meer omdat de online steun en motivatie via een besloten groep voor mij een enorme stok achter de deur is. Ik weet dat ik een enorm luie, discipline-loze stresskip ben die zo’n stok nodig heeft. Ik ga altijd op zoek naar de achterdeurtjes van een dieet..Als weight watchers mij netto een gelijk aantal punten geeft bij 10 bananen of een zak doritos dan zit ik al snel ondervoed en dik mn zak doritos weg te happen. Ik schrik niet van de inhoud van de Shakes van JP, omdat ik (mede door jou) al standaard etiketten lees. Ik weet dat het overbodig is om deze te gebruiken, en mijn lijf meer baat heeft bij meer vers en minder meuk..ik schrok wel van de winderigheid want inderdaad, die standaard proteine lucht is niet te harden (deze zul je ook ervaren als je aan de sport proteine Shakes gaat denk ik, ik wel haha) bedankt voor je inzicht, ik denk niet dat ik een nieuwe order zal plaatsen als mijn batch op is..

  • Hoi hoi.

   Ik heb 2 weken de huiver geprobeerd met fruit erdoor. Ik heb diabetes type 2. Ik moest stoppen omdat mijn suikerwater zo omhoog schoot(24.5). Dit kwam volgens Joyce plus niet voor. Maar kwart er achter dat er veel koolhydraten in zitten . Ik was al 15 kg kwijt en hoopte nog 10 kg af te vallen. Zij garanderen dat het mogelijk is. Nou bij mij niet viel geen gram af en suiker steeg naar hoge waardes. Deze vorm van leven is gevaarlijk voor diabetici patiënten . Verder wel netjes geholpen .. gr margie

  • Hoi Annemiek, neen proteine shakes geven niet standaard last van niet te harden scheten.
   Ik gebruik nu een vegan proteineshake van Myproteine. Toevallig opgekomen omdat ik een shake wou zonder veel toegevoegde zoetstoffen, die vegan was, niet te duur. Dat is puur met de bedoeling om meer proteinen binnen te krijgen en soms iets bij de hand te hebben als ik vergeet te eten (gelukkig gebeurt dat niet te vaak). Dan is dit een betere uitkomst dan uitgehongerd de foute dingen te eten omdat koken dan te lang duurt. Ik ben niet op een shake dieet. Kan ook niet zeggen of dat een goede shake is. Op basis van de ingredientenlijst leek hij het voor mij wel. Mijn intuïtie zegt wel dat ik liever deze shake zou nemen moest ik willen afvallen en zelf trage koolhydraten zou willen halen uit voeding dan me vol te stoppen op snelle koolhydraten zoals ik in de JP shake zie. Daar heeft je lichaam niet zoveel aan denk ik.

   Wat heeft de Myprotein vegan blend: Per 100 gram 13 koolhydraten, waarvan 1 gram suikers. Dat is per portie 3.8 gram koolhydtraten (o.3 gram suikers). Proteinen 70 gram/100 gram en 21 gram per portie. vezels 2 gram per portie (6.5 gram/100 gram). Er zit geen soja in. Hij is gemaakt op basis van erwten-, bruine rijst – en hemp proteïne. En ik heb niets last van winderigheid of opgeblazen buik. Wel er even bij vermelden dat ik ze best veel neem, maar er geen 2 maaltijden per dag mee vervang of ze zelfs dagelijks neem.

   Ik had gelezen dat soja in combinatie met veel suiker winderigheid in de hand werkt. Plus als er inderdaad zoveel vezels in de shake zitten. Vezels zijn net onverteerbaar. De onoplosbare geven volume aan onze stoelgang. De oplosbare voeden de bacteriën in de darm. Dus kan ook al zorgen voor winderigheid. Zeker als er teveel vezels in zoude zitten. En dat in combinatie met veel proteïnen. Als er in je darmen teveel gassen ontstaan terwijl er proteïne moet verwerkt worden krijg je inderdaad een niet te harden stank.

   Mijn huisdokter zei tegen mij: Als iets ervoor zorgt dat je opgeblazen wordt en veel winden moet laten, wil dat zeggen dat dat geen goed voedsel voor je is (is per persoon anders) en je dat voedsel moet elimineren. De overmaat aan darmgassen zijn schadelijk voor je darmkapseltjes. Bij mij had ze dat gezegd omdat ik probeerde gefermenteerde kool te eten. Daar gaan mijn darmen kaduk op. Terwijl het voor iemand anders net heilzaam kan zijn.

   Ik was op deze blog uitgekomen omdat ik wou kijken of er nog andere shakes waren met andere smaakjes. En ik wou kijken of Rainpharma of JP een oplossing zou zijn om af te wisselen. Ik ben echt blij met dit artikel. Juiceplus wordt het dus niet. Ik wou dat ik een voedingstoffentabel van Rainpharma kon te pakken krijgen. Want ze hebben wel aanlokkelijke smaakjes.

 2. Ik werd vorig jaar via fb benaderd door iemand van JP nav een post die ik had geplaatst, Er stond een bericht op fb , dat een internist van het Erasmus in Rotterdam, obesitas op een andere manier ging aanpakken met een heel team van diëtiste, psycholoog, sport en nog meer. Ik ben bij haar geweest en werd doorgestuurd naar een diëtiste die mij volgens de oude schijf van vijf wilde laten eten. Crusli mocht gewoon, dat kleine beetje suiker maakte niets uit, Ik ben naar die mevrouw van JP geweest. (was wel helemaal in Harderwijk en ik woon in Zoetermeer) Het klonk heel belovend, Ik heb toen voor 4 maanden die 3 capsules en de booster gekocht. Bijna € 500.00 En ik had totaal geen verandering. Er werd mij verteld dat ik om af te vallen, ik ook de shakes er bij moest nemen. Toen ik aan gaf dat ik ermee wilde stoppen werd mij verteld dat de volgende bestelling al in gang was gezet. Uiteindelijk via het hoofdkantoor toch nog er van kunnen komen.

  • Zet een advocaat erop. Heb ik ook gedaan. Het hoofdkantoor wilde mij 6 termijnen laten betalen. De zogeheten coaches hebben over het algemeen geen opleiding gevolgd

 3. ik heb nooit geloofd in zulke shakes-e.a. producten.Ik houd van verse groenten en fruit,van gezonde zelfgemaakte producten,weet graag wat ik eet en vooral ook wat er in zit.
  Daarom ook nooit geprobeerd.
  Jouw artikel bevestigd voor mij dat het niet nodig is en naar mijn mening geldklopperij want inderdaad heel erg prijzig en zoals ik lees bij een gebruiker gooien ze het bij geen verandering op het feit dat je er nóg een product bij zou moeten gebruiken,dikke onzin naar mijn mening!
  Ook daarom voor mij een reden om gewoon gezond te blijven koken en eten.
  groet Anna

  • Erg blij met dit artikel!

   In een spontane bui heb ik een aantal maanden geleden via zo’n “coach” op Facebook wel de 6 zakken aangeschaft. In ons chatgesprek heb ik haar kennelijk totaal verkeerd begrepen en ging ik er vanuit dat die 6 zakken bij elkaar €75,- waren. Wat blijkt nu: moet ik gewoon €300 zoveel euro alsnog betalen! Voor nu de incasso’s teruggeboekt en haar gevraagd of ze het zelf niet een beetje belachelijk vond voor 6 zakken waar ook nog eens troep in zit (wist ik pas na het lezen van deze review). Wat kan ik eraan doen om niet meer te hoeven betalen? Btw ik heb nog 3 volle zakken staan en 3 al wel opgemaakt.

   • Hi Anneliza, ik heb hetzelfde gehad.. ik heb direct contact met de juice plus klantenservice genomen en gevraagd om een retourlabel (dit deed ik binnen een week vanaf ontvangst van de artikelen, je hebt 14 dagen om het vgm terug te versturen misschien wel meer hoor). Ik had ook allemaal herroepingsrecht formulieren gemaild, omdat het dus binnen 14 dagen was. Helaas is het niet mogelijk om de geopende artikelen te retourneren, maar beter iets dan niets! Dus als ik jou was zou ik eventjes de klantenservice bellen en zeggen dat je ontevreden bent met de artikelen.

    • Bedankt voor informatie, allemaal, ik heb het hetzelfde, nu mijn vraag waar kan ik bellen??

   • Dit had ik ook inderdaad helemaal verkeerd begrepen ook 300+euro moeten betalen die coaches worden er zelf rijker van ik kon van de shakes ook moeilijker naar de wc dus ja geen aanrader

 4. Hallo Monique,
  Ik heb ook een tijd JP gebruikt en moet zeggen dat ik me goed voelde bij het voedingsprogramma en dat ik door het anders eten wel kilo’s ben kwijt geraakt.
  Maar van het effect van de capsules heb ik helemaal niks gemerkt en ik had al vrij snel door dat ik meer over voeding weet dan mijn begeleidster, want zodra ik ‘moeilijke’ vragen ging stellen, kreeg ik geen antwoord.
  Het was zelfs zo erg dat iemand mij op een gegeven moment vroeg haar advies te geven, want ook haar begeleidster reageerde amper op vragen.
  Ik heb nog steeds wat zakken in huis en gebruik die als ik een keer echt geen tijd heb om te koken, maar ik heb/had ook vraagtekens bij de hoeveelheid suiker die er in zit.

 5. Beste Monique ook ik heb gebruik gemaakt van jp . Ik moet zeggen het smaakte wel goed .ik kon het goed verdragen .maar vond het idd erg duur .maar toch doorgezet het heeft mij iets geholpen maar niet veel kg ,ik schrok ervan dat het zoveel suiker bevatte als ik in het weekend ff iets anders at vloog er gelijk weer wat kg bij en dat in het weekend niet veel geks gedaan , momenteel ben ik gestopt en heb wel nog Een zak vanille staan heb van alles daaraan gedaan ben er alleen armer op geworden mijn portemonnee is wel slanker geworden . Nu let ik op mijn eten suikers en ctr en ben man doet ook mee .zijn nu van af 1 juni ermee bezig en ben al 1 kilo minder en mijn man al 3 kilo maar at alles wat voor hem stond en zegd nu wat vaker nee . Let ook op mijn calorieën schijnt bij ons toch te werken en eten heerlijk alleen alles invullen op de app maar op den duur weet je het .en zeker met jou heerlijke recepten dus voor mij geen jp meer of andere chaks nu lekker gezond veel groenten moet nog 1 mnd betalen 48 euro maar helaas het zei zo . Weer wat geleerd ben overigs heel blij met je onderzoek . Anders was ik er weer ingetrapt top en geweldig van je Monique en de boze reacties lekker negeren je weet wel beter lekker boven staan .

  • Ik vind het dapper van je dat je je verhaal hebt willen vertellen. En inderdaad, het is veel goedkoper en makkelijker om het via de natuurlijke wegen te gaan proberen!Succes!

   • Wat ben ik blij dat ik je verhaal gelezen heb.
    Ook bij mij hielp het niet veel,wel in mijn portemonee.
    Wou het eerst nog een keer proberen!maar je zit er 4 mnd aan vast.
    Net op tijd gestopt,en ga het nu zelf maar weer proberen.
    Dank je

 6. Jaren geleden (meer dan 10) heb ik JuicePlus gebruikt op dringend advies van mijn chiropractor.
  In mei 2000 was ik gestart met orthomoleculaire voedingssupplementen na lezing van een boek van professor Defares uit Leiden. Ik dacht: dat probeer ik gewoon een keer, is het niets dan is het jammer van die 60 gulden. Al na ruim een week voelde ik mij stukken beter, fitter en energieker. Ik at altijd al gezond, veel groenten en fruit, voor zover mogelijk bio en volkorenproducten. Vegetarisch, wel eieren en zuivel. Ooit wel eens vitaminepillen geprobeerd (Davitamon of zoiets) maar dat deed me niets en daar ben ik ook snel weer mee gestopt. Volgens officiele voedingsadviezen was het niet nodig als je gezond at.
  Die Defares-pillen was een heel ander verhaal. Ik was er zo enthousiast over dat ik de fout maakte andere mensen zo’n potje pillen cadeau te geven.
  Eén reageerde met ‘zie ik eruit alsof ik dat nodig heb’ en een ander had het weggezet en er niet meer naar gekeken.
  Volgens mijn chiropractor moesten die JuicePlus pillen veel beter zijn. Duurder waren ze ook. OK, proberen, voor 3 maanden geloof ik, ‘fruit’ en ‘groente’. Nee, deed me niets. Heb nog moeite moeten doen er weer vanaf te komen. Meen me te herinneren dat zowel het product als de organisatie van de verkoop uit Zwitserland afkomstig was. Ben weer teruggegaan naar mijn orthomoleculaire supplementen. Deze bleken overigens te veel B6 te bevatten. Toevallig kwam mijn huisarts daarachter door een bloedonderzoek in verband met ADHD-medicatie. Ja, ik had al een poos een raar gevoel in mijn tenen. Dacht dat het van de schoenen kwam …
  Gelukkig is het weer overgegaan en ben ik er op gaan letten. Overgeschakeld op ander merk.
  Nee, geen JuicePlus meer!

 7. Ik gebruik nu 2,5 week de jp capsules , 2 groenten en 2 fruit. Dit omdat ik vindt dat ik te weinig groenten maar vooral fruit binnenkrijg. Wat me opvalt is dat ik een enorm opgeblazen buik heb gekregen en last van winderigheid. Aanstaande maandag ga ik even langs de huisarts, op de groentencapsule pot staat dat deze inname moet overleggen met je arts als je een schildklierprobleem hebt. Ja ik heb een niet tot nauwelijks werkende schildklier en slik daarvoor medicatie. Aan de 2 consulentes heb ik dit wel aangegeven maar die zagen geen beletsel. Mijn fysieke reactie ( keiharde opgeblazen buik, en winderigheid ) baren me een beetje zorgen.

 8. Bedankt voor het delen van je verhaal! Vorig jaar om inderdaad zoals velen juice plus geprobeerd om af te vallen. Toen me er niet zo goed in verdiept maar na een paar weken het aan de kant gegooid was niks voor mij. Tuurlijk wel afgevallen maar dat lag meer aan je leefstijl verandering. Wat mij vooral te ver ging ik was nog geen maand lid kraag ik al de vraag of ik ook mensen online wou coachen bij het gebruik van juice plus en daar kreeg je dan voor betaald in de vorm van soort kasten systeem. Dit was voor mij de druppel op direct te stoppen. Nu blijvende leefstijl aanpassing aan doen waardoor ik geleidelijk afval maar kwam de juice plus weer tegen in me kast en vroeg me af of het wellicht kon ondersteunen na het lezen van dit artikel weet ik het zeker. Het hoort gewoon in de prullenbak thuis. Dure maar wijze les geweest ????

 9. Kom steeds meer van dit soort bedrijven tegen. Lijkt op systeem van Jeunesse Global en FM Group. Blij dat ik dit toch heb gelezen dankjewel.

 10. Ik heb -naief- een x een pakket JP gekocht. Ik hou niet van shakes. En kan niet tegen boosters. Maar de JP kun je ook in andere recepten verwerken. Afijn: resultaat: gewichtstoename!!!
  Ben je hier kritisch over, dan word je al snel geloosd..
  De recepten in het e-boek bij elkaar geraapt van internet. Incl. Kopieerfouten. De facebookpagina vol met reacties van niet-nadenkende mensen die zich een dure levenswijze laten aanpraten (spelt -welke spelt?- is beter dan volkoren, kokosolie is beter dan olijfolie, kokosbloemsuiker is beter dan suiker). Wat een onzin!
  Nu gewoon weer goed opletten en logisch nadenken: geen suiker in je thee, échte volkorenproducten (al dan niet spelt), geen frisdranken, etiketjes lezen, fruit en groenten en veeeeel water drinken (bij JP werd > 3 liter voorgeschreven. Dat is ronduit slecht!)

 11. An

  Ik ben nu 2 weken bezig met JP en ben 2,5 kilo aangekomen????
  Voel me futloos en opgeblazen had dit artikel eerder moeten lezen!dan was ik er niet aan begonnen!

  • Ik ben oom net begonnen en heb echt spijt! Maar ik heb gevraagd of ik ermee mag stoppen. Ik wil zelfa het pakket wel terugsturen. Maar zit nog oo antwoord te wachten. Zou je niet gewoon dat rekening nummer kunnen blokkeren zodat ze niks meer af kunnen schrijven? Mij was vertels 78,- p/m. Maar ik betaal ineens 102,- p/m

   • Annelies , als je via een Juice Plus distribiteur of via de juiceplus website hebt bestelt , heb je een klanten account . In dat account staat ook over retour zenden / terug betaling .
    Voor u is mijn berichtje te laat maar voor anderen die een bestelling willen terug sturen : Bestel va de officiele kanalen ( distribiteurs , geen marktplaats ) dan krijg je een eigen klanten account en kun je daar alles vinden wat je wilt weten.

 12. Ik ben wel een tevreden gebruikster.
  Twee jaar geleden ben ik gestart met de complete. Ik had het pakket voor vier maanden besteld en wilde 7 kilo afvallen.
  In de detoxweek voorafgaand aan het gebruik van de poeder was ik al 2 kilo kwijt. De andere kilo’s volgden snel en ik had veel meer energie. Na drie maanden was ik 10 kilo kwijt en was ik van maat 44 naar 38. Aan mijn bewegingspateoon heb ik niks veranderd en aan mijn voeding bijna niks. Wij eten al jaren bijna alleen biologische producten en veel groente.
  Overigens is het de bedoeling dat je de eerste paar weken 2 maaltijden ontbijt en lunch of diner) vervangt en daarna 1 maaltijd (bij voorkeur ontbijt). Je hoeft het niet alleen als shake te gebruiken maar kan het ook in allerleingerechten gebruiken zoals pannenkoekjes, mugcake, wafels en smoothies. (Je gebruikt dan een halve schep JP). Hierdoor vond ik het niet saai worden en hield ik het goed vol. Alleen in de detoxweek heb ik wat hoofdpijn gehad maar dat zou door hetbontgiften van je lichaam komen. Ik ben goed begeleid en ik had het gevoel dat mijn coach veel kennis had. De supportgroep vond ik fijn om elkaar te stimuleren en om recepten te delen.
  Ongeveer een half jaar na de start heb ik de Bessencapsules besteld en voor mijn zoontje de snoepjes. Mijn haar werd mooier, sterker en groeide sneller en voor het eerst hand ik stevige en lange nagels. Mijn zoontje was binnen 3 maanden van zijn eczeem af.
  Nu gebruiken we alleen de Bessencapsules en snoepjes. Vorig jaar waren we het vergeten mee te nemen op vakantie en mijn zoontje had binnen twee weken zijn eczeem weer terug. Thuis weer meteen begonnen en het verdween weer. Het is best duur maar voor ons wel de oplossing. We hadden al jarenlang vanalles geprobeerd en niks heeft geholpen.

  Voor mijn andere zoon heb ik de groente en fruit snoepjes besteld. Hij eet heel slecht en krijgt niet voldoende groente en fruit binnen en op deze manier kan ik het toch aan vullen.

  Resultaat
  – 10 kilo en 2 kledingmaten kleiner in 3 maanden.
  – ruim 1,5 jaar na het stoppen met het gebruik van JP is mijn gewicht nog steeds stabiel, dus geen jojo-effect waar ik voorheen altijd last van had als ik een dieet probeerde. Ook hoef je er dus niet de rest van je leven mee door te gaan zoals jij beschrijft.
  – zoontje eczeem vrij
  – mooiere haren en nagels en ook mijn huid is verbeterd.

  De complete poeder heb ik inmiddels opgemaakt door af en toe het ontbijt te vervangen als ik haast had. Ik vond het jammer dat je alleen een groot pakket kan bestellen en niet 1 zak tegelijk. Ik zou namelijk best nog een zak willen om af en toe even een snelle shake als ontbijt te maken.

  Ik ben blij dat dit op mijn pad is gekomen. Voor ons heeft dit echt een positieve bijdrage.

  • Hoi lisette, stuur me eff n mailtje of berichtje hierop als u interesse heeft in een losse zak. Groetjes Sonja

  • Op positieve reacties word niet gereageerd, want oh jee stel dat ik het toch mis gezien de wetenschappelijke onderzoeken en seeds meer artsen die het voorschrijven

  • Hoi Lisette,
   Ook ik heb baat met de shakes gehad. het hele dieet gevolgd zoals het beschreven werd en inderdaad 10 kilo verloren in een 3-tal maanden. helaas kun/kon je de zakken niet los kopen zodat ik met JP gestopt ben. Ik had behoorlijk wat energie, was niet meer zo moe met opstaan. De capsules deden niets.

  • Lisette, blij te lezen dat er toch ook positieve reacties zijn op gebruik van JP.

   Ben je nog steeds tevreden.

   Zelf heb ik ook veel last van eczeem, ongezond haar. En ik wil zeker 10-15 kg vermageren

   Stuur je mij je reactie per mail aub?

   Dank

   Mvg
   Ann

 13. Bedankt voor dit goede en duidelijk artikel… ik hou van gezond en eerlijke voeding. Basis producten… en als het dan niet gebeurd kwa gewicht dan zullen we het moeten accepteren. Het is niet altijd zichtbaar maar van binnen is het dan wl veel gezonder. En dunne mensen zijn ook niet allemaal gezond… Blijft bij echte eerlijk producten en dat lees ik hier terug… Bedankt.

 14. Heb n jaar geleden JP aangeschaft voor veel geld, kwam er van aan en vond t ook niet lekker.
  Vanmorgen een reep op nuchter maag gegeten, zoveel gasvorming gehad…..heb alles in de kliko gegooid. Wat een rotzooi
  Heb me voorgenomen nooit en nooit meer iets van JP of welke pillen of poeders meer te kopen
  Had ik dit artikel maar eerder gelezen dat had me veel geld bespaart

 15. Ik neem nu 2 jaar de bessen capsules van JP maar dat is niet om af te slanken die zijn puur voor het haar & nagels en huid aandoeningen, bij mij helpt het echt want ik had veel last van keratosis pilaris op mijn armen en benen en door deze capsules is het volledig weg. En ja mijn haar groeit wel degelijk sneller en mijn nagels ook. De shake heb ik geen ervaring mee maar lees ik het nu goed dat je niets mocht eten bijna? Dat klopt niet hoor want ik ben distributeur geweest van JP en je mag wel degelijk noten eten dus wie jou geinformeert had die had het echt wel mis, want het is niet de bedoeling als je start met shake van JP dat je gans de dag door shake drinkt van JP 1 is voldoende per dag want ken niemand die gans de dag door shake drinkt als maaltijd vervanger hoor! En best is aan te raden met rijst melk of haver melk! En ok ik ga toe geven goedkoop is JP niet maar er bestaan er nog veel duurdere dan deze hoor zie maar naar de shake en repen van NuSkin … !

  • De vraag is: had je voordat je aan deze capsules begon, een slecht eetpatroon? Als je iedere dag een handje blauwe bessen eet, en voldoende groente, dan weet ik zeker dat je hetzelfde resultaat zult bereiken.

   • Ik had geen slecht eet patroon vooraf.. ! En tot op dag van vandaag slik ik ze nog steeds!

 16. Hoi
  Via via kwam ik hier uit. Ook ik ben al verschillende keren door distributeurs voor JP. Het lijkt allemaal heel mooi. Maar te mooi om waar te zijn. Met 1 van hun ging ik in discussie. Ik vroeg wat dan wat de toegevoegde waarde was van de zakjes poeder wat ik moest gebruiken. Daar kreeg ik geen antwoord op. Ze praten daar omheen. Toen ik zei dat ik denk dat mensen afvallen door het anders eten zeiden ze weer dat het door JP kwam. Maar wat er dan precies in de poeder zit dat zorgt dat je volgens hun alleen afvalt met de poeder erbij wist ze ook weer geen antwoord op te geven. Toen ik ze wees op het hoge aantal suiker en koolhydraten zei ze dat het allemaal natuurlijke suikers zijn…. ook toen ik vroeg waarom ik als ik het wilde proberen verplicht minimaal voor 4 maanden moest afnemen werd er vaag gereageerd dat je lichaam lang nodig heeft om te wennen eraan….

 17. Ik ben er ook ingetrapt.. ik heb het misschien 3 weken gebruikt en viel ook niet af.Ik vond het ook niet lekker, en kreeg soms last van mijn maag. Ook zou je online gecoached worden. Nou, ik heb 2x een messengerbericht via facebook ontvangen met een schema voor een week. Er is nooit tussentijds gevraagd hoe het ging. Ik heb de overige zakken die ik nog had verkocht, en ik heb me gestort op sporten en voedingsbegeleiding. Ik voel me hier veel beter bij!

  • Hoi! Vraagje; heb je wel de rest van de maanden soor betaald of dat niet? Ik ben ook begonnen en heb spijt. En ik stop ermee. Maar ik wil niet nog eens 3 maanden lang betalen voor iets waar ik geen gebruik van maak.

 18. Erg jammer dat je zo negatief bent, ja er zijn slechte distris absoluut, juice plus wil mensen gezonder laten leven en ik ken heel veel verhalen die juist postitief zijn op gebied van terugnamen van kanker, zelf is bijn bloedsuiker nu stabiel en mijn man zijn cholesterol is onder controle. Mijn kinderen hebben betere leerprestaties, en zijn gevoncentreerder. Ons zorgenkindje gaat het nu beter mee op school. En zo kan ik nog meer verhalen laten zien die positief zijn. Zelfs dr tulzer die voor het eerst een 26 weken oude baby in de baarmoeder heeft geopereerd schrijft juice plus voor. Dus doe eens betere onderzoek voor je wat publiceert. Kijk liever eens naar het positieve ipv het negatieve. Het negatieve benoemen is zo makkelijk. Ik kots van jullie negatieve mensen!

  Nee juice plus hoeft niet je hele leven, als je een echte goede coach hebt kan deze het beamen, juice plus is ter ondersteuning, het is uiteindelijk voor je gezondheid en als je gezonder leeft val je af! Juice plus is geen dieet, juice plus pakt je lifestyle aan!

  Ja er zijn helaas distris die over lijken gaan voor de centen, ik ben ervoor om mensen echt te helpen. Pak eens dat soort mensen voor je onderzoek

 19. Het is gewoon syntetische bende de overheid wilde iets nieuws proberen om mensen veel geld te laten betalen voor zogenaamde gezonde voedingsmiddelen. Brr ik werd steeds benaderd ik hou het bij seizoens groente en fruit en of biologisch ???? schandalig dat ze mensen zo uitbuiten en volproppen met gif bah.

 20. Ik ben vreselijk geschrokken van dit bericht. Ik ben nu 4 weken bezig , in de detox week zonder de jp 2,5 kg kwijt en drie weken laten 1 kg aangekomen en lusteloos , super moe en de weegschaal die de verkeerde kant in gaat.
  Ik ga nu stoppen met de poeder na dit bericht en proberen gezond te eten wat ik deze week al heel erg deed, kijken of er nu wat afgaat.
  Maar dit is een hele dure les geweest bijna 400 euro lichter en geen gram kwijt dat is toch wel heel erg

 21. Zee willen mij ook zo’n verkoper maken.. maar als verkoper moet je wel eerst 12 opdrachten doen en de gene die je aan gemeld heeft heet je upliner. Ik zelf heb nog niets verkocht aan jp spullen het is duur op de site van juiceplus staat dat het fruit zongerijpt word en al ik dit lees dat is het pure chemische toevoeging.. Ik wil je ook Wel whats app berichten toe mailen want ze zeggen dat iemand met diabetes dit gewoon kan nemen. En de adviezen van artsen worden geneerd. Onverantwoord maar als je verkoper word er is ook niets op papier te vinden of te krijgen.

   • Het is idd een ketting systeem.
    Als een upliner mensen werft om te coachen en die haalt mensen binnen.
    Verdienen zij er ook aan.
    En kunnen ze zichzelf meer omhoog werken.
    Dat is waarom ze ook eiverig zijn mensen binnen te halen ook al heb je geen ervaring.

  • Ik wilde dit dus ook gaan doen, maar ben erg van echte voeding
   Dus ik dacht ik ga eerst op internet kijken wat er van te vinden is. Niet heel veel goede, ik vond het al te mooi om waar te zijn.

 22. Ik heb de Juice Plus Vanilla gekocht, idd 4 x 48,50 € mogen betalen.
  Er is nog geen gram van mijn gewicht, integendeel.
  Na het verhaal te hebben gelezen, vliegt de rest (3 zakken) netjes waar het hoort, in
  de vuilbak…
  Schandalig !
  Ik heb ook nooit een bericht gekregen om te vragen of het werkte, …
  Zouden het dan idd oplichters zijn ?
  Vreemd…

 23. Ik heb ik in 2016 JP uitgeprobeerd. In plaats van lichter werd ik alleen maar zwaarder en ze probeerde me zelf extra te laten betalen door mailtjes te sturen dat ik 1 termijn niet had voldaan. Ik heb mijn coach en JP meerdere mailtjes gestuurd met betalingsbewijzen. Nu 2 jaar later krijg ik gewoon weer een mail van mijn coach dat ze bericht heeft gekregen van een betalingsachterstand. Ik ben echt pisnijdig. Wat is dit voor een bedrijf. Ik raad iedereen het product af.

 24. Mijn man en zijn dochter hebben de capsules ( in zijn vorig huwelijk) altijd geslikt, zijn dochtertje was nooit ziek, klaagde zelfs dat zij ook wel eens ziek thuis wou blijven haha. Hij dacht dat door de JP kwam. Het idee dat het gehele fruit erin zit, waardoor je een goed samenspel van de stofjes hebt, sprak mij wel aan. Ik heb het zelf ook een tijdje geslikt. Ik vond zelf dat er wel veel suikers in zaten die niet goed voor je darmflora zijn. En toch wel erg duur. Nu slikken we Vitals Elke Dag capsules. En daar heb ik persoonlijk meer baat bij dan van de JP. Maar op zich geen negatieve ervaring met Juice Plus.

 25. Eerst de detox week, ik viel 2 kilo af, daarna begonnen met JP vanille, Help ik kwam alleen maar in gewicht aan. Toen gestopt en overige zakken teruggestuurd. Na de vakantie met gewoon (wel anders en gezond eten) afgevallen. Ik wilde JP toch nog een keer proberen. Helaas ook nu kwam ik weer in gewicht aan, Tevens merkte ik dat ik ook heel moe werd, opgeblazen gevoel en heel winderig (niet echt fijn met sporten). Na bovenstaande te hebben gelezen de zakken teruggestuurd. Nu overgestapt op een ander (door de consumentenbond) goedgekeurd. Ik voel me nu veel beter en kijk uit naar de weegschaal volgende week.

 26. Hallo Monique,

  Ik heb de besjes geprobeerd voor de haargroei en de sterkere nagels.
  Ik had normaal nooit last van uitslag in mijn gezicht, en wat heb ik nu steeds, Jep.. uitslag in mijn gezicht.

  En dan over de gasvorming, die is ook verveelvoudigd.

  Conclusie: men kan het het beste de natuurlijke voeding eten (wat we eigenlijk allemaal ook wel stiekem weten)

  Groetjes

 27. Helemaal met je eens Monique, ben nu druk bezig om m’n doos met nog 4 zakken poeder te verkopen. Hoop dat er nog mensen zijn die zich er wel prettig bij voelen. Ik eet liever gezonde en verse producten ipv shakes.

 28. Ik ben juice plus sinds 2 maanden aan het gebruiken om mijn zwangerschap om de overtollige kilo’s kwijt te raken en ik heb hier een goede ervaring mee.
  Ik zit in een online groep waarin duizenden anderen zitten die ook het programma volgen en ik zie daar dagelijks echt veel goede resultaten voorbij komen.
  Niet alleen voor het afvallen maar ook qua gezondheid en de huid. Ik weet ook wel dat mensen sneller een negatieve reactie op internet plaatsen dan een positieve, want als je niet tevreden bent dan ga je natuurlijk zoeken. Negatief nieuws vinden mensen ook niet voor niks fijner dan positief nieuws.
  Zonde om te zien want er staan volgens mij wel duizend positieve verhalen en voor en na foto’s van klanten van juice plus in. Het zal vast niet voor iedereen net zo goed werken of passen bij je lichaam maar zo kan ik zelf ook niet goed tegen zuivel, aardappels, tarwe enz terwijl de meeste mensen dit prima zonder problemen of opgeblazen buik kunnen eten.

 29. Ik heb de zakjes Booster van kuice plus maar weet niet hoe ik het moet toepassen . En ik hoor veel over de detox week die je erbij moet doen . Maar vind ik die ?

  • Hi Angela , Ik wil je wel antwoorden maar ik weet niet hoe ik je succesvol moet contacten . De booster neem je een kwartiertje voor je hoofdmaaltijden in , opgelost in een glas water .
   Dit zorgt ervoor dat je lichaam sneller een seintje krijgt dat je ‘vol’ zit, het is een natuurlijke vetverbrander en door de haverolie ben je langer verzadigd en heb je minder snack-trek.
   Voor een detox / reset schema mag je me vrijblijvend een mailtje sturen naar
   compleetinbalans@outlook.com

  • hai!
   oh dat is echt vreemd, want dat moet je wel verteld worden door degene bij wie je dat besteld hebt en die hoort je ook een refresh (detox) schema te geven.

   en anders mag je mij wel mailen
   fazia_muradin@hotmail.com

 30. Dag.
  In het afgelopen half jaar ben ik ruim 11 kilo afgevallen door gezonder te eten, resultaat van een nieuwe vriendin????.
  Maar ik vind 11 kilo wat te veel (1,90 lang en nu 80 kilo), ik wilde weer wat aankomen, maar niet op de ‘ik stop me vol met vet’-manier.
  Via een vriendin 3 busjes capsules gekregen om te proberen, kosteloos. Merk dat ik vooral wat meer last heb van winderigheid.
  Ik lees hier meer over de behoefte van afvallen, zijn er ook ervaringen om aan te komen?

 31. Beste mensen,

  Juice Plus is geen wondermiddel.
  Ik geloof niet dat je door deze producten kunt afvallen etc.
  In het verleden heb ik Juice Plus ook gebruikt en al gauw had ik door waar het werkelijk om gaat.

  In drie maanden tijd dat ik Juice Plus gebruikte was ik 4 kg kwijt maar toch voelde dit niet goed voor mij. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een diëtist. Hier verloor ik binnen 3 maanden 12 kg. Ik leerde hier anders en gezond eten. Ik had meer energie en mijn huid zag er goed uit. Tot de dag van vandaag ben ik netjes op gewicht. Dus het kan prima zonder de producten van Juice Plus!!

  Een ieder mag uiteraard zelf weten of ze wel of niet kiezen voor Juice Plus.

 32. Ik ben nu 2 weken bezig met jp met alles erop en eraan. Tot nu toe met de detox week webij 3 kg algevallen en 8 cm taille en 9 cm buikomvang kwijt.
  Ik vind het goed vol te houden en heb geen vreetaanvallen meer.
  Ik ga nog even door om te kijken hoe het verder gaat maar na 4 maanden stop ik wel met je jp+compleet poeder en probeer dan zelf door te gaan met gezond eten.

  • Het afvallen is puur door het gezonde eten.
   Want tijdens de detox gebruik je die shakes niet van JP.
   Het is puur door het eten niet door het middeltje in het zakje.
   Waarom geven ze je een handboek met recepten , daarom.
   Je lichaam net als dat je iederedag suiker eet raak eraan gewend en blijft om suimers vragen.
   Maar door middel van de recepten leer je jezelf een gezonde gewoonte aan dus je ben je eigen coach gewoon.
   Dus je mag trots op jezelf zijn en je eigen kracht.
   Het concept is erna 10 dagen noten en eiwitten erbij om je lichaam te laten wennen aan het nieuwe patroon je.

   Waarom heb je bij iedere dieet een terugval ofwel de JOJO effect.
   Omdat een dieet tijdelijk is en dus niet is vol te houden.
   En een gezonde lifestyle ofwel een gezonde eetgewoonte wel.
   En als je af en toe cheat dan is dat geen probleem zolang het maar niet iederedag is dan kom je natuurlijk aan

 33. hallo mijn naam is Ria
  Ben begonnen ruim vier maanden geleden maar ik vind het resultaat erg teleurstellend
  het word heel mooi voorgesteld nou dat is het echt niet daarbij is het vreselijk duur
  er word beweerd dat het allemaal op natuur basis is nou dat is zo en zo niet waar
  de vanille smaak nou ik proef het niet even min de chocolade smaak
  je kan boosters bestellen dat je geen snaai aan vallen krijgt je honger stilt tegen te gaan kosten 99 euro voor een maand
  best prijzig voor een maand en het is nog vies ook
  ik ben er nu wel achter dat het niks te maken heeft met producten op natuur basis
  het is gewoon valse voorlichting wat de mensen krijgen.

 34. Hoi allemaal,
  Ik heb geen goede ervaring met de Complete Juice Plus. Ik had voor ik met dit product begon duidelijk aan mijn begeleidster gevraagd of het toch niet op Herbalife lijkt, dit vind ik namelijk niks. Dit was volgens haar echt niet zo. Ik heb dus een pakket inclusief de bessencapsules besteld. Helaas vind ik de Juice echt niet lekker. Ik heb geprobeerd om het terug te sturen of te ruilen, dit kon niet. Mijn begeleidster (helemaal nooit iets gehoord van haar dus begeleiding is nul) wilde de producten ook niet terug nemen. Op advies van klantenservice een advertentie op de besloten Facebook groep gezet met de vraag of iemand van de gebruikers het van mij wil overnemen. Dit is dus nooit geplaatst op die pagina, kreeg geen goedkeuring van de beheerder. Gevraagd naar de reden: je mag je producten niet doorverkopen. Kortom ik zit dus met vijf nieuwe zakken die ik nu maar zelf ga proberen te verkopen.
  MIJN ADVIES: NOOIT MEE BEGINNEN DUS ……………………

  • Je kan juiceplus bellen en zeggen dat het niet werkt en dat het je niet bevalt dat zeggen ze er nooit bij.
   Maar je kan bellen en kijken wat ze zeggen.
   Je kan je geld helemaal of gedeeltelijk erdoor terug krijgen.
   En zeker als je een medische reden heb.
   Ik hoop dat dit jou helpt.

 35. na alle vele negatieve reacties te lezen wil ik toch mijn mening hierbij delen.
  Ten eerste als dit een programma is voor 4 maanden dan betekent dat ook echt 4 maanden, ga niet verwachten na een paar weken of 1 maand dat je gelijk 5 kilo zal afvallen.
  Ten tweede de vanille peul wat op de verpakking van de vanille poeder, daar zit wel vanille, als je een pakje ALLEEN sinaasappel koopt dan proef je wel sinaasappel, maar als je een pak sinaasappel met allerlei andere fruit erdoorheen mengt nee dan proef je geen sinaasappel. En nee dit is geen wondermiddel want die bestaat nergens, alleen moet je zelf ervoor openstaan om de tijd en moeite te nemen wil je afvallen, bijkomen, gezond leven. Natuurlijk zijn er mensen tussen die erg negatief zijn en blijven maar ja in mijn team heb ik veel collegas gezien die vele kilos zijn afgevallen en hier baat bij hebben.
  In de schappen staat er ook cola, fernandes, stroop, etc daar zitten meer zoetstoffen in dan in de complete. En dit is GEEN DIEET maar een aanpassing in je levensstijl. Dit product bestaat al 50 jaar MET succes. Dus dat is ook niet zomaar op de een of andere dag uit de lucht komen vallen als een afval programma. Ja je kan ook afvallen op een `normale`manier maar ja als mensen ervoor kiezen om 100den euros uit te geven bij hun boodschappen terwijl de kosten juist minder worden. Ik zit zelf bij een bewindvoerder en toch kom ik wel uit met 80 euro in een week terwijl dat voorheen erg lastig was. Voordat ik JuicePlus ging gebruiken.
  Maar goed ik zou zeggen als men kritisch gaat kijken naar wat er allemaal inzit terwijl er niet gekeken wordt naar wat er op de etiketten staat wat er in de supermarkt verkocht wordt ja dan kan je wel blijven klagen.

  • Je zal het vast goed bedoelen, maar als je het verschil niet weet tussen suiker en zoetstoffen en tussen smaak en daadwerkelijke ingrediënten kun je beter je ondeskundige mening voor je houden

 36. Ik heb het ook gebruikt en ben er niet tevreden over, bij mij werkt het niet,
  1e keer poging
  1week detox, 2x p/ dag Compleet en menu HLP dit 7 weken gedaan
  2e keer poging
  2 weken detox, 1x p/dag compleet en HLP menu dit 4 weken gedaan. Ik neem.ook nog de fruit, groente en omega capsules.
  Dat hielp ook alle 2 niet.😔 om af te vallen en als je dan je coach schrijft zegt die moet je dit nog eens proberen, nauw ik hebt dit niet meer geprobeerd wat als van dit bovenstaande in totaal maar 8 ons afvalt dan kloptver toch iets niet…. en vindt het ook erg duur voor zo weining effect.

 37. Ik wil even mijn mening kwijt over dit programma. Dit is een uiterst commercieel programma dat inventives geeft aan iedereen die dit programma met heeeeeel dure producten promoot/verkoopt als een ‘gezonde’ levenswijze. Groente- en fruitcapsules werken NIET tegen een opgeblazen buik, doen NIETS voor je haar en de complete helpt NIET om af te slanken. Laat jullie niet vangen door de zogenaamde positive vibes en uitnodigingen om ‘de beste versie van jezelf te worden’, er bestaan geen wondermiddelen, afslanken is hard werk en daarvoor heb je deze producen NIET nodig. Ze promoten ook veel bewegen, gezond eten enz en dat zijn de zaken die wij als vrouwen al allemaal weten en die werken. De commissies en snoepreisjes naar Rio ed die deze dames krijgen worden betaald van de veel te dure producten die jij en ik betalen. Iedere testimonial is er meestal één van een dame die op een of ander manier commercieel is betrokken bij deze scam. LAAT U NIET VANGEN is mijn boodschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *