Avocado melk

Ik moet eerlijk bekennen dat ik avocado van nature wat flauw van smaak vind, ik eet ze dagelijks, maar met een beetje stevia. Zo vind ik ze juist heerlijk. Avocado heeft afgelopen twee jaar een absolute comeback gemaakt en is zelfs op dit moment het meest verkochte soort vrucht in NL. Niet voor niets en ook zeer terecht, zoals je in mijn artikel over avocado kunt lezen.  Ik maak vrij veel avocadomelk. Dat is niet moeilijk om te maken, en je hebt met deze melk een heuse gezonde drank in handen. Door de aanwezige onverzadigde vetten krijgt deze melk een zeer romige smaak/mondgevoel.

imgres-2

Om de avocadomelk op zijn best te kunnen maken, adviseer ik je om een hoge snelheidsblender te gebruiken. Deze apparaten verwarmen ook meteen waardoor de vetten beter tot zijn recht komen in de melk. Ze bezitten tevens speciale programma’s die je ook kunt gebruiken om zelf melk te maken. Dankzij de zeer hoge snelheden waarmee de avocado wordt vermalen werkt het als een soort zeef die met zeer grote druk melk door een zeef drukt waardoor er vetdeeltjes vrij komen. Je kunt uiteraard ook een gewone blender gebruiken.

SAM_1509

Dit heb je nodig:

( voor een liter melk)

  • een halve rijpe avocado
  • 6-8 druppels zuivere stevia
  • een liter vers koud water

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de HS blender en zet het programma op ” groente shake ” ( als je de MontAna hebt is dit ” vegetarische groenten) en laat het programma draaien. Gebruik je een gewone blender, voeg dan in plaats van gewoon koud water, gekookt water toe.Zorg er dan voor dat alle avocado goed is opgelost.

Zet een kom klaar met een hydrofiele doek of kaasdoek. Hydrofiele doeken kun je gewoon kopen bij Zeeman en Action. Drapeer het doek over de kom, en schenk de massa uit. Knijp alles zo goed mogelijk uit. Schenk de melk over in een schone fles. Af laten koelen en bewaren in de koelkast.

SAM_1508

Per liter bevat deze melk GEMIDDELD*:

  • 45 kcal
  • 7 gram vetten, waarvan 0,7 gram verzadigd ( enkelvoudig onverzadigd)
  • 2 gram koolhydraten, waarvan suikers 0,01 gram
  • 0,5 gram eiwitten

 

(* Dit is een geschatte voedingswaarde, het kan per liter verschillen, omdat iedereen weer andere hoeveelheden kan gebruiken)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *