Super snack balletjes ( vegan)

Op internet is het al jaren een regelrechte hit: de balletjes, vrijwel altijd gemaakt met dadels en honing. Helaas zijn deze twee zoetmakers/kleefmiddelen net zo ongezond als gewone suiker, al worden ze in de media opgehemeld als ” het gezonde alternatief voor suiker”. Zeker als er nog veel meer ingrediënten door gaan, ( ook zaden, noten, pitten, kokosvet) kunnen deze gezond lijkende balletjes aardig ongezond worden als we er twee/drie van oppeuzelen. Ik bedacht een zeer lekker zacht balletje, die maar drie ingrediënten nodig heeft + gezonde alternatieven zijn. Binnen nog geen vijf minuten heb je een verrukkelijke traktatie voor op school, bij een high tea, of gewoon lekker bij de koffie/thee! Het meest ideale aan dit recept is dat het geen oven of andere verhitting nodig heeft, wat zeker in deze tijd toch onwijs handig is! Wil je ook liever geen blender aanzetten, dan kun je alle ingrediënten ook samen tot een stevige massa kneden.

SAM_5749

Dit heb je nodig:

( voor circa vijf balletjes)

  • een grote banaan
  • 100 gram havermout
  • twee eetlepels kokosmeel

Om te garneren:

  • kokosrasp

Zo maak je het:

Pureer alle ingrediënten in de blender of  de keukenmachine tot een gladde massa. Draai er balletjes uit, en rol deze royaal door de kokosrasp.

SAM_5748

Je kunt er uiteraard nog van alles aan toevoegen, zoals noten, zaden en pitten, maar dit hoeft niet, het balletjes is zonder toeters en bellen al verrukkelijk!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *