Sweet tempeh taart ( vegan )

Ter vervanging voor vlees gebruik ik o.a tempeh. Hiermee kun je zelf de lekkerste variaties op vlees bedenken, maar het verleent zich ook prima om mee te bakken! Dit is nog vrij onbekend. Omdat tempeh heel goed absorbeert, neemt het ook zoete smaken zeer snel op wat voor ultieme smaken zorgt in een baksel. Ik bedacht een lekkere variant op een cheesecake. Natuurlijk is het qua structuur geen ” echte” cheescake, maar de smaak komt zeer dichtbij.

IMG_3127

Het is een ontzettend simpel en eenvoudig recept wat niet veel tijd en moeite kost, de ingrediëntenlijst is kort en bevat volwaardige voedingsstoffen zodat de taart ook nog eens gezond is. De zoete componenten in de taart zijn verrassend te noemen!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 100 gram zonnebloempitten
  • een banaan, gepureerd
  • twee eetlepels biologische eryjthritol + 3 druppels zuivere stevia
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een snufje vanille bourbon ( optioneel, wel lekkerder)
  • 450 gram havermoutmeel
  • warm water

Voor de topping

  • een koffiekopje edelgist
  • 200 gram ongebakken  tempeh, los geruld
  • twee flinke eetlepels biologische eryjthritol

IMG_3129

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een ronde lage vorm ( 20-22 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom door elkaar en voeg steeds beetjes warm water toe tot de massa smeuïg wordt. Stort in de vorm, en tik de vorm enkele keren aan op het aanrecht zodat de massa goed wordt verdeeld. Roer de edelgist en stevia door de tempeh en verdeel over de bodem. Bevochtig je handen licht met water en druk de tempeh licht in de bodem. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_3126

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *