Tomato potato’s
Oeh, wat lekker zijn ze, deze ” tomato-potato’s!” Gemaakt van tomaten en zoete aardappelen, omhuld in een knapperig korstje. Ze zijn zo klaar in de fryer!
Dit heb je nodig:
- een grote zoete aardappel, gewassen en in de schil, kort gekookt, uitgelekt
- vijf/zes tomaten, uitgehold
- twee flinke eetlepels Monique’s Meukvrije Bataat kruiden, of andere lekkere kruiden naar keuze
Voor de korst:
- twee eieren, losgeklopt
- wat boekweitmeel
- wat biologisch glutenvrij paneermeel
Zo maak je het:
Maal de kruiden door de zoete aardappelen. Vul de tomaten met de aardappelpuree. Doe wat boekweitmeel in een grote kom, en wat paneermeel in een kom. Haal de tomaat eerst door het ei, dan door het meel, dan weer door het ei, en tot slot door de paneermeel, en zet de tomaten in de baklift. Zet de temperatuur op 185 graden, en bak de tomato-potato in 20-22 minuten goudbruin gaar. Blijf tussentijds steeds even controleren.