Ui muffins

OOOOH! Wat zijn deze lekker! En zeer gezond, want meer dan ui, verse groente, wat havermout en verse kruiden zit er niet in!!!!!!!In de airfryer worden de muffins heerlijk gaar en goudbruin gebakken. Een superlekker tussendoortje, lekker bij de warme maaltijd ter vervanging voor ” een dage geen vlees” en heerlijk als onderdeel bij de lunch!

SAM_9755

Dit heb je nodig:

  • vier grote uien
  • een paar roosjes bloemkool
  • een paar roosjes broccoli
  • een halve prei, in kleine stukjes gesneden
  • een halve rode paprika , in stukjes
  • 120 gram havermout, droog
  • eventueel ( indien nodig) 25 ml water
  • een flinke eetlepel Monique’s Meukvrije 07 alleskunner of andere lekkere kruiden naar keuze
  • Om te garneren:  gedroogde nasi/bamikruiden ( optioneel)

SAM_9754

Zo maak je het:

Snij de uien door midden en verwijder de uiteinden. Snij het midden eruit. Maal alle andere ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Als de massa te droog blijft, water toevoegen maar pas op, dat het niet te nat wordt. Zet de halve uitgeholde uien in een papieren bakvormpje, en vul met de groentepuree. Zet ze in de baklift. Zet de MontAna op 190 graden, en bak 13-18 minuten, blijf tussendoor steeds even controleren. Garneer ze af met wat nasi/bami kruiden.

SAM_9756

2 Reacties op “Ui muffins

  1. Het zou leuk zijn als je, voor diegenen, die GEEN airfryer hebben, zoals ik, ook de oven gegevens erbij zou zetten.

    • daar zijn deze recepten nu net niet voor bedoeld 😉 Op miojn receptenpagina vind je alle andere recepten. Uiteraard kun je zelf proberen dit recept ook in de oven te bereiden, wat op zich mij geen probleem lijkt. Gewoon even zelf wat ” stoeien” en het zal ook vast lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *