Liefdes taartje ( Vegan)

Wil jij je lief echt eens verwennen? Dan is dit taartje het ideale cadeautje! Dit taartje kost je bovendien geen enkele ingewikkelde keukenkunstjes, je flanst hem zeer eenvoudig in elkaar en het geeft een groots effect! De taart is geschikt voor veganisten!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem plus koekdeeg:

  • 200 gram paranoten
  • 200 gram walnoten
  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • een eetlepel psyllium
  • twee eetlepels stevia  sweet Xtra
  • twee bananen
  • drie eetlepels kokosolie, gesmolten

 

Om te vullen:

  • een eetlepel arrowroot of glutenvrij paneermeel
  • een grote appel, gewassen en in de schil, in mooie stukken gesneden
  • een kopje geweekte rozijnen, uitgelekt

 

Om te garneren:

  • geschaafde amandelen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een ronde springvorm ( 18 cm) in met kokosolie. Ik adviseer je om een stenen ronde ovenschaal te gebruiken voor het beste resultaat. Maal in de keukenmachine de noten en banaan tot een gladde massa. Roer in een kom de rest van de ingrediënten door deze massa, tot het punt dat het handmatig van de lepel kan worden overgenomen, kneed de bal goed door.

SAM_4446

Trek ongeveer een kwart uit het deeg en hou apart. Stort de rest in de vorm en maak er een mooie bodem van. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 8 minuten gaar. Maak onderstussen met het achtergehouden deeg een groot en een klein hart d.m.v een koekjes uitsteker ( deze kun je overal kopen) Leg het kleine hartje op het grote hartje. Haal de bodem uit de oven en bestrooi met de arrowroot. Beleg de bodem dakpans gewijs met de stukjes appel en verdeel de rozijnen er tussen. Je kunt eventueel de appels nog wat bestrooien met ceylon kaneelpoeder. Leg de hartjes in het midden op de appels. Bak de taart in het midden van de oven verder af in ongeveer 12 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_4447

Rooster in een gietijzeren pan ongeveer een half kopje geschaafde amandelen goudbruin. Bestrooi de taart met het schaafsel.

SAM_4448

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *