Vegan banaan torentjes ( geen oven nodig!)

Oh oh oh! Hier kun jij echt niet vanaf blijven!!!!! Overheerlijk bij een high tea, als traktatie op school, lekker bij de thee/koffie, of zomaar tussendoor…..Niet-te-doen gewoon, zo lekker dat zijn! Gemakkelijk om te maken want….er komt geen oven aan te pas!!!!!!!!

SAM_3022

Je hebt o.a stevia poedersuiker nodig voor dit recept. Wat is dit nu precies? Het is een poedersuiker die is gemaakt van steviolglycosiden en erythritol. Door dit zeer fijn te vermalen verkrijg je een poedersuiker die ter vervanging voor gewone poedersuiker gebruikt kan worden. Het kan dus worden gebruikt ter versiering op taart en gebak, poffertjes, pannenkoeken, oliebollen, appelbeignets enz, maar ook als starter voor een glazuur.

De zoetkracht ligt wel een tikje anders t.o.v gewone poedersuiker. Stevia heeft immers een veel grotere zoetkracht. Je moet daarom een beetje oppassen met doseren. Je kunt royaal strooien, maar maak er geen twee/drie dubbele lagen van, dit kan bitter uitpakken. Het mooie is dat je juist erg weinig nodig hebt waardoor je ook veel langer doet met je zak ICING poedersuiker. Greensweet-stevia Icing poedersuiker bevat geen calorieën en heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. En is tandvriendelijk! Dit maakt het echter nooit een vrijbrief om hele zakken tegelijk erdoorheen te jassen. Gebruik ook deze poedersuiker met gezond verstand.

Dit heb je nodig:

Voor de botercréme:

  • 35 gram zuivere kokosolie op kamertempoeratuur
  • fijn geprakte banaan ( zie bereidingswijze)

Voor de topping:

drie flinke eetlepels greensweet-stevia Icing poedersuiker

geprakte banaan ( zie bereidingswijze)

SAM_3020

Zo maak je het:

Doe het water,  het meel, de kokosolie, en de poedersuiker in een steelpan, en breng dit aan de kook, terwijl je regelmatig blijft roeren. Zodra de kokosolie volledig is versmolten en de massa begint te koken, het meel toevoegen en het vuur laag draaien. Roer tot alles van de bodem is losgelaten, en er een bal ontstaat.  Roer de nibs en kasha erdoor. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten staan.

SAM_3021

Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai kleine balletjes uit het deeg. Druk deze plat op de bakplaat zodat er kleine ronde koekjes ontstaan. Laat dit ongeveer twee uur afkoelen. Maak een botercréme van de kokosolie en een klein beetje bananenpuree. Roer stevig door elkaar. Besmeer steeds een koekje met wat botercréme, en druk een ander koekje er bovenop.

SAM_3023

Maak een glazuur door een heel klein beetje bananenpuree door de poedersuiker te roeren. Besmeer de koekjes met het glazuur en laat drogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *