Vegan carob balletjes

Zo af en toe kun je wel eens een ” hongerklap” krijgen. Of je bent op zoek naar iets heel aparts om je gasten eens voor te schotelen. Of je wilt graag gezond en lekker ” snoepen” maar je bent geen keukenprinses. Bovendien ben je ook nog eens veganist. Tja, voel jij je aangesproken op dit moment, dan is dit recept ideaal.

Want deze onweerstaanbaar lekkere snack-balletjes zijn:

  • supergemakkelijk om te maken omdat je er geen oven bij nodig hebt!
  • supersnel en eenvoudig om te maken
  • super gezond en voedzaam
  • superlekker
  • superfeestelijk, ze zijn leuk om te presenteren op een feesttafel, bij een high tea of tijdens sinterklaas en kerstmis
  • superhandig om mee te geven of mee te nemen naar werk of school

Je kunt de balletjes verrijken met carob of biologische cacaopoeder. Beiden geven een heerlijk resuktaat. Wat zijn nu de verschillen tussen carob en cacaopoeder? Dat lees je HIER 

Ik ben een groot fan van carobpoeder. Het smaakt verrukkelijk en is heerlijk zoet. Kies wel voor een biologische variant zoals deze van het merk Mattisson.

Dit heb je nodig:

om te garneren:

  • kokosrasp

Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en voeg steeds beetjes water toe tot er een mooie smeuïge massa ontstaat. Draai hier balletjes uit. Rol deze door de kokosrasp.

Bewaar de balletjes in en schaaltje op een koele plek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *