Vegan chocolade fruitcake

Verrukkelijk! En zeer eenvoudig om te maken! Voor de echte choc-o-holics!

 

Dit heb je nodig:

  • een halve verse ananas, in stukjes gesneden
  • een handpeer, gewassen en in de schil, in stukjes gesneden
  • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder
  • een theelepel stevia kristal sweet Xtra
  • anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • 200 ml haver-of andere merlkvervanger- melk
  • 100 gram hazelnootmeel
  • 200 gram fijn vermalen zonnebloempitten
  • 20 gram lijnzaad, heel
  • 20 gram sesamzaad
  • 10 gram chiazaad

Voor de chocoladelaag:

  • 8 flinke eetlepels kokosolie, gesmolten
  • vier eetlepels magere cacaopoeder
  • enkele druppels stevia

Eventueel om te garneren:

  • gedroogde verse munttakjes, fijn vermalen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een kleine vierkante cakevorm in met kokosolie, bekleed vervolgens met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de cake met een pollepel stevig door elkaar, zorg ervoor dat alle meel goed is opgenomen. Blijft de massa te droog/ loskorrelig, voeg er dan nog wat extra melk aan toe, maar pas op dat je alles niet te nat maakt. Stort de massa in de vorm en tik goed af zodat de massa goed in de vorm is verdeeld. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen.

 

Maak de chocolade: Roer door de olie de cacao en stevia en zet dit 10 minuten in de koelkast. Haal uit de koelkast en laat ongeveer 5/10 minuten staan tot alles terugstolt. Smeer de chocolade over de afgekoelde cake en garneer eventueel met de gedroogde verse munt. Laat ongeveer twee uur goed drogen.

SAM_4423

TIP:

Je kunt uiteraard tal van andere lekkere garneringen gebruiken, zoals zaden, pitten, noten en geschaafde amandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *