Vegan kikkererwten burgers

Hoe lekker is dit? ONWIJS LEKKER! Deze burgers zijn gemaakt van kikkererwten en havermoutmeel, waaraan nog lekkere kruiden zijn toegevoegd. Ze worden tot slot besprenkeld met AMINOS.  Je kunt ook voor TeriYakisaus, tamarisaus of sojasaus kiezen.

IMG_3046

Omdat de burgers in de oven worden gebakken zijn ze vetarm. Ze bevatten onwijs veel voedingsstoffen, zoals eiwitten en vezels, en bezitten een flink portie vitaminen en mineralen. De burgers kunnen in één keer worden gebakken, zodat je ze na afkoelen in kunt vriezen. Zo heb je altijd een snelle burger bij-de-hand. Na ontdooien hoef je ze enkel nog wat om te flippen in een koekenpan met anti aanbaklaag. Of je bakt ze op in de oven. Gebruik liefst gedroogde kikkererwten. Lees hier hoe je dit bereidt.  Kikkererwten kant-en-klaar uit pot of blik bevatten erg veel zout. Ik heb diverse lekkere kruiden gebruikt, maar je kunt uiteraard geheel zelf bepalen welke kruiden jij kiest.

DIT HEB JE NODIG:

( voor ongeveer 8-10 burgers)

  • 400 gram gedroogde kikkererwten, geweekt, gekookt en uitgelekt
  • twee flinke eetlepels kerriepoeder
  • een eetlepel komijnpoeder
  • twee eetlepels MO’S FINEST SMOKEY SPICE MIX
  • een eetlepel kardemon
  • 350 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • warm water

Om te garneren:

  • Aminos, of TeriYakisaus, of tamarisaus, of sojasaus

IMG_3049

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal in de keukenmachine de kikkererwten met de kruiden en om te beginnen 400 ml water tot een fijne massa. Blijft de massa wat te vast en te los-korrelig, voeg dan wat meer water toe, het moet behoorlijk vloeibaar zijn geworden. Schenk de massa bij de havermoutmeel en kneed goed door. Maak platte burgers en leg deze op de bakplaat. Besprenkel de burgers royaal met de Aminos, dit geeft naast smaak ook een knapperige korst. Bak de burgers in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren.

IMG_3048

Na afkoeling kun je ze het beste afzonderlijk verpakken of in porties  van twee( net wat jij in je huishouden per keer nodig hebt) in BPA vrije diepvrieszakken. Je kunt ze in de vriezer ongeveer vier/vijf maanden bewaren.

IMG_3047

De burgers zijn lekker bij iedere maaltijd, bij de luch, op brood of gewoon lekker tussendoor.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *