Omelet de luxe

Wil je echt een luxe ontbijt voorschotelen? Of jezelf een gezond verwen-ontbijtje gunnen? Maak dan eens deze onweerstaanbare luxe omelet, die is opgebouwd uit lagen. Je eet er nog nét je vingers niet bij op!

IMG_3020

Dit recept is goed voor vier personen. Je kunt dit recept ook voorbereiden, door een dag tevoren de tussenlaag alvast te bakken in de oven. Dit scheelt tijd en werk in de morgen. Dit ontbijt is niet alleen super-lekker, maar ook volwaardig en voedzaam. Je merkt niet dat je super-gezond eet!

Dit heb je nodig:

Voor de omeletten:

  • 7 verse eieren losgeklopt

Voor de koek:

  • 450 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • een eetlepel kerriepoeder
  • een theelepel biologische eryjthritol + 3 druppels zuivere stevia
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • warm water

IMG_3018

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de koek in een kom stevig door elkaar en voeg beetjes water toe tot de massa smeuïg wordt. Stort de massa op de bakplaat en verdeel. Bak de koek in het midden van de oven goudbruin gaar in ongeveer 45 minuten, blijf controleren. Laat de plak afkoelen, en snij in twee helften. Halveer de losgeklopte eieren en bak er twee omeletten van.

IMG_3019

Leg op één plak een omelet, en leg de andere helft van de koek erop. Leg de andere omelet op de koek. Snij in vier stukken.

IMG_3021

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *