Oaty Goaty’s

Soms bedenk ik de allerbeste recepten in nog geen enkele minuten! Dit is weer zo’n juweelttje! Met erg weinig ingrediënten, en zo vreselijk lekker dat je het er vast niet bij eentje kunt laten!

IMG_8959 (1)

Als vulling heb ik gebruik gemaakt van biologische geiten-smeerkaas. Dit product is vrij nieuw, en verkrijgbaar in talloze biowinkels en bij EkoPlaza.  Voor het beste resultaat, kun je ge gevraagde havermout liefst 24 uur tevoren laten weken in wat stevia druppels. Zet de gevraagde 200 gram samen met 8-10 druppels stevia in water te weken. Giet eventueel overtollig water de volgende dag af.

Dit heb je nodig:

 • 200 gram geweekte havermout in stevia druppels ( zie toelichting hierboven)
 • twee bananen
 • 125 gram zonnebloempitten

Voor de vulling:

 • geitensmeerkaas ( ik heb het bovenstaande merk ” happy goat” gebruikt)

Voor de garnering:

rauwe lucuma poeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer in de keukenmachine de banaan en zonnebloempitten tot een fijne massa. Roer dit door de havermout. Schep kleine bergjes op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_5937

Besmeer steeds een koekje met de geiten-smeerkaas, en druk een ander koekje er voorzichtig op. Bestrooi met lucumapoeder.

SAM_5939

 

Een reactie op “Oaty Goaty’s

 1. Goede middag Monique

  Ik wil weten of je bij het oaty Goaty,s recept de zonnebloempitten kan
  vervangen door het notenzadenmeel of pak dat anders uit

  met vriendelijke groet

  Corrinna de wit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *