Vegan loempia’s uit de airfyer
De airfryer…ik blijf het de uitvinding van de eeuw vinden. Ik heb nog nooit een frituurpan in huis gehaald en die zal er ook nooit komen, omdat ik frituren geen gezonde bereidingswijze vind. De airfryer is het gezonde antwoord op de frituurpan. Zeker als je voor de MONTANA airfryer kiest. Deze is geheel gif en teflon-vrij. Sinds dat ik mijn airfryer in huis heb heb ik al erg veel lekkere recepten bedacht. Dit recept is weer zo’n heerlijk gemakkelijk te maken recept, want de airfryer is vooral snel en gemakkelijk.
Voor het recept heb je rijstvellen nodig. Dit zijn samengeperste vellen die zijn gemaakt van gekookte rijst. Je kon ze voorheen voornamelijk kopen in toko’s, maar inmiddels kun je ze gewoon in iedere supermarkt wel vinden. Ze liggen vaak bij de Oosterse producten. Je kunt ze in diverse formaten kopen, ik heb voor dit recept de grotere rijstvellen gekozen.
Dit heb je nodig:
Voor de vulling:
- een rode en een gele paprika, in stukken gesneden
- een ui, in stukken gesneden
- een klein scheutje Aminos of tamarisaus
- twee eetlepels kerrie masala
- een theelepel komijnpoeder
- 125 gram havermoutmeel
Voor de bereiding:
- grote rijstvellen
- een grote kom met water
- een droge, schone doek
Zo maak je het:
Leg de schone doek op je werkplek, met de kom met water ernaast. Pureer in de blender alle ingrediënten voor de vulling tot een stevige massa. Als de massa te vloeibaar blijft, iets meer meel toevoegen. Dompel steeds een vel in het water, en leg deze op het doek, vul het midden met wat van de vulling en rol op. Leg de loempia’s in de laadbak.
Zet de temperatuur op 190 graden en bak ze ongeveer 8-10 minuten, blijf tussentijds controleren. Ze moeten mooi goubruin zijn verkleurd. Eet ze liefst direct op, zo zijn ze het meest knapperig!
Hoi Monique, loempia’s uit de air fryer? Ik moet zeggen, het ziet er wel super lekker (en gezond) uit. Ga het dit weekend eens proberen te maken. We hebben namelijk net een nieuwe air fryer gekocht, dus gelijk op zoek naar leuke ideetjes 🙂