Chufa cookies ( vegan)

Het is best raar te noemen, dat we nog steeds niet erg warm lopen voor chufameel. Het is een knettergezonde meelsoort en bovendien ontzettend lekker. KLIK HIER om alles over dit bijzondere meel te lezen.  Wil je meer recepten met chufa? KLIK HIER.  Chufameel gedraagt zich anders dan andere melen. Het neemt vrij veel vocht op, net als kokosmeel. Je hebt daarom wel wat extra vocht nodig, maar verder is het gewoon een zeer fijne meel om mee te bakken. Het geeft je baksels een heerlijke textuur, een zacht zoete smaak en een mooie kleur.

IMG_1666

Omdat de smaaknoten zo divers zijn, heb je eigenlijk niet erg veel meer nodig om toe te voegen. Deze verrukkelijke cookies bevatten bijvoorbeeld maar drie ingrediënten!!!!!! Ze hebben een beetje wat weg van een kokosmakroon qua textuur.Ze zijn geschikt voor veganisten.

Dit heb je nodig:

IMG_1668

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar, voeg steeds beetjes warm water toe tot er een smeuïge maar goed op te scheppen massa ontstaat. Schep bergjes op de bakplaat en boetseer er ronde koekjes van. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 25 minuten, blijf tussentijds controleren. Ze moeten mooi goudbruin zijn verkleurd.

IMG_1667

CHUFAMEEL BESTELLEN?  KLIK HIER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *