Vegan paprika-uibrood

IMG_1334

Hoe simpel, gemakkelijk en vooral knetterlekker en gezond wil je het hebben? Dit brood maak je in nog geen klein uurtje, en bevat weinig ingrediënten wat het een stuk budgetvriendelijker maakt dan de meeste andere ( vegan) recepten!  Heerlijk, voedzaam, verantwoord, en op ieder moment van de dag te gebruiken. Ook lekker bij de borrel!

IMG_1332

Dit heb je nodig:

  • een rode, een gele en een oranje puntpaprika ( liefst biologisch)
  • een rode ui, in stukken
  • een eetlepel ras el hanout kruiden
  • twee eetlepels kerrie masala
  • een eetlepel kurkuma
  • een mespunt zwarte peper
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 500 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen0
  • warm water

IMG_1331

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een klein vierkant bakblik in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Pureer in de keukenmachine de paprika, ui en kruiden fijn. Roer de rest door de puree en voeg kleine beetjes water toe tot de massa goed smeuïg is geworden. Stort de massa in het blik, tik het blik enkele keren goed aan op het aanrecht, zodat alles goed wordt verdeeld. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

IMG_1333

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *