Vegan ” spek/kaas” maaltijd omelet

Als er dingen zijn, die de tegenwoordige veganist meest mist, dan zijn het wel kaas, worst en eieren. Het zijn van die dagelijkse levensmiddelen, die je plots heel erg kunt gaan missen als je besluit ze niet langer te consumeren. Gelukkig kunnen we tegenwoordig erg goede veganistische alternatieven vinden. Toch zijn dat er niet zoveel in verhouding tot de MEUK-STAPEL aan veganistische alternatieven, want helaas voeren deze de boventoon. Deze producten zijn extreem rijk aan transvetzuren, suikers, zout en vele andere smaak-versterkers. Wat het uiteindelijk in veel gevallen nog ongezonder maakt dan het conventionele product.

Ik denk altijd: DAT KAN BETER. Daarom ben ik altijd wel bezig met bedenken / ontwikkelen / maken van veganistische alternatieven op populaire gerechten en producten. Mijn website staat inmiddels bomvol met heerlijke recepten. Van het zelf maken van vegan filet American, tot het maken van kaasjes. Maar ik bedacht ook een geweldige oplossing om ei te vervangen.

Ik heb een instant poedermengsel bedacht, die je kunt gebruiken ter vervanging voor eieren. Het heeft een uitgesproken ei-smaak. Om deze vegan spek/kaas omelet te kunnen maken, moet je eerst dit poeder maken. Dit is echt heel snel en eenvoudig gedaan. KLIK HIER.  

De omelet is goed voor twee personen. Je kunt er gekookte Quinoa / haver / gierst of zilvervliesrijst bij eten.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram tempeh, in kleine blokjes gesneden
  • 125 gram biologische tomatenpuree
  • een grote ui, fijn gesnipperd
  • een snufje Cayenne peper
  • een eetlepel MO’S FINEST VEGGIE MIX
  • Aminos
  • ei vervanger ( poeder, KLIK HIER) circa vier volle eetlepels + wat water om papje van te maken
  • edelgist

…En zo maak je het:

Maak een papje van het ei-poeder met wat water. Gooi de tempeh blokjes in een kom en voeg er een fikse scheut Aminos ( of sojasaus, of TeriYaki saus) en de kruiden aan toe, hussel goed. Voeg vervolgens de tomatenpuree en ui toe, roer goed door elkaar.

Laat een erwtje zuivere kokosolie in een koekenpan smelten en fruit de massa aan. Voeg het ei-mengsel toe en bak er een omelet van. Bestrooi tot slot met edelgist.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *