Wortel cake

In de lente is er weer volop verse aanvoer van wortelen.Daarmee heb ik deze zeer simpele cake verzonnen! Echt zeer eenvoudig gemaakt, knettergezond en verrukkelijk!

Dit heb je nodig:

  • een kilogram verse wortelen
  • 200 gram noten-zadenmeel
  • Anderhalve eetlepel wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • een eetlepel stevia kristal sweet Xtra
  • een eetlepel  erythritol suiker
  • een banaan, in stukken
  • 15 druppels pure vanille extract
  • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een vierkant bakblik ( middelmaat) met bakpapier.Was de wortelen en snij de kontjes eraf.Gooi de wortelen in de keukenmachine samen met de suikers, vanille extract en kaneel en laat dit zeer fijn vermalen.Voeg de rest van de ingrediënten, behalve het meel, toe en pureer tot een zeer fijne massa.Roer tenslotte het meel erdoor.Stort de massa uit in de vorm en verdeel.Bak de wortelcake in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf goed controleren.Laat afkoelen.

IMG_7185           IMG_7186

 

Lekker met een beetje stevia frost poedersuiker!

2 Reacties op “Wortel cake

  1. Kan deze ook met ander meel dan noten-zadenmeel worden gemaakt?

    • Ja hoor, ik weet alleen niet hoe het resultaat dan uit zal vallen, maar alles kan! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *