Zandkoekjes
Soms zijn juist die meest simpele dingen het allerlekkerst! Neem nu deze goddelijke zandkoekjes! Echt in een handomdraai gemaakt, en vooral leuk om samen met je kind ( eren) te maken! Ze zullen ervan smullen!
Dit heb je nodig:
- 100 gram noten-zadenmix-meel ( je kunt ieder gewenste noten gebruiken)
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram rijstemeel
- anderhalve eetlepel psyllium
- vijf flinke eetlepels stevia poedersuiker of SukrinMelis poedersuiker
- drie eidooiers ( gebruik de eiwitten voor dit heerlijke tussendoortje! )
- vier flinke eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
Extra nodig: een ronde, gekartelde koekjes uitsteker of een andere vorm
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten door elkaar tot het punt dat het handmatig kan worden overgenomen van de lepel. Kneed het deeg stevig en flink door. Stort de deegbal op de bakplaat en druk plat. Bekleed het deeg met een paar stukken plastic huishoudfolie en rol dit met een deegroller uit tot een mooie dikke plak van ongeveer een halve centimeter dikte. Hoe dunner je de plak uitrolt, hoe knapperiger ( maar let op: ook brozer!) de koekjes worden. Steek met een koekjes uitsteker koekjes in het deeg. Verwijder de randen niet, maar beweeg de uitsteker wat heen en weer zodat het koekje goed los komt te liggen, en je het koekje na het bakken en afkoelen gemakkelijk kunt uitbreken. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 15-18 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. Haal de koekjes tot slot voorzichtig uit de deegplak. Eet de restjes lekker op!!!!!!!!
Hier kun je NIET vanaf blijven!
Beste Monique,
Wij hebben niet zo veel noten, dus zou je ook het notenmeel kunnen vervangen door nog meer rijstmeel, of wat amandelmeel?
Gr. Mirthe