Zuivelvrij genieten…met kefir en yoghurt!

Veel mensen kunnen om verschillende redenen geen koemelk/lactose verdragen. Dit kan zijn om een allergie en/of intolerantie. Maar ook willen veel mensen gewoonweg liever geen koemelk meer eten en drinken. Zij vervallen in de melkvervangers, en zuivelvervangers gemaakt van soja en kokos. Helaas zijn hieraan vaker wel dan geen onnodig veel extra suikers en andere additieven toegevoegd. Gelukkig kun je zelf ook zuivelvrije yoghurt en melk maken. Dankzij yoghurtculturen, die je aan ( liefst gefermenteerde) sojamelk kunt toevoegen, en deze in de EasiYo yoghurtmaker zeer eenvoudig laat fermenteren. Met de zuivelvrije yoghurt kun je naast heerlijk oplepelen nog zoveel meer doen! Ook kefir kun je zeer eenvoudig zelf maken met de kefir culturen. Meer over hoe je dit allemaal kunt doen, lees je hier.

kefir-gevulde-amandelkoeken-1

BAKKEN MET ZUIVELVRIJE YOGHURT EN KEFIR

Dit handige boekje heeft maar liefst 25 heerlijke recepten om iedere dag weer wat lekkers op tafel te kunnen zetten. Van ontbijt tot lunch, van tussendoortjes tot een heerlijke avondmaaltijd. Deze zuivelvrije recepten zijn tevens 100% meukvrij. Er wordt niet gewerkt met suikers, maar enkel met stevia en erythritol. De recepten zijn zeer eenvoudig, gemakkelijk om te maken, en bevatten minimale ingrediënten.

kefir-melk-van-havermelk-2

In het voorwoord vind je een zeer uitgebreide beschrijving hoe zelf zuivelvrije yoghurt en kefir te maken. Je vind o.a recepten om zelf havermelk en haveryoghurt te maken. Er wordt kort omschreven waarom zelf yoghurt maken zoveel gezonder is dan de yoghurts uit de winkel. Met een paar zeer eenvoudige stappen maak je dagelijks lekker zelf je yoghurts en kefir.

kefir-appelgeluk-3

Maak voor je kinderen bijvoorbeeld deze verrukkelijke ” appel gelukjes” ! Ze kosten nog geen half uurtje tijd om te maken! Dit boekje is een uitkomst voor mensen met een koemelk-allergie of intolerantie, maar tevens geschikt als onderdeel voor een gezonde levensstijl. De ingrediënten zijn waar mogelijk dichtbij de natuur zelf gehouden. Laat je verrassen! Wat kun je zoals zelf maken?

kefir-yoghurt-moppen-1

Verrukkelijke yoghurt moppen…..

kefir-notenkoekjes-2

Heerlijke en voedzame noten koeken…

kefir-smoothie-1

Supersnelle en gezonde kefir-smoothies….

kefir-zonnebrood-3

….of dit heerlijke zonnepit-brood!

 

WAAR KUN JE HET BOEKJE BESTELLEN?

Het receptenboekje kun je bestellen via www.yoghurt.nl en via www.kefir.nu. Ga naar de bestelpagina om direct te bestellen.

TIJDELIJK ZONDER VERZENDKOSTEN TE BESTELLEN!!!!!!!

Bestel je het boekje in de maand September 2016, zijn de verzendkosten gratis! Vul om de korting te krijgen de kortingscode ” zuivelvrij” in op het bestelformulier.

sam_7872

 

10 Reacties op “Zuivelvrij genieten…met kefir en yoghurt!

 1. Kefir is toch niet zuivelvrij? Dan is het boek eigenlijk niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie toch?

    • de kefir is 100% zuivelvrij, gemaakt op basis van water, het is in poedervorm. Warme groet

     • kefir kan je niet maken op basis van water,het is toch geen waterkefir?

  • dit zijn sojabonen die zijn gefermenteerd. Klinkt dus net zo simpel als het is. Probleem is, dat deze varianten nauwelijks verkrijgbaar zijn en zeer zeldzaam. Je kunt zelf proberen sojabonen te fermenteren en je kunt ze zeer zeldzaam ook kopen in biowinkels of internet. Maar zoals ik in mijn artikel schreef, gefermenteerde sojamelk is echt lastig te krijgen. Meer over fermenteren kun je lezn in mijn artikel in het meukvrij ABC. Warme groet!

 2. kan je ook iets ander gebruiken dan soja? ik ben zelf endometeiose patient en soja moet ik vermijden ivm de oestrogeen…
  bedankt!
  laila

  • Als je geen bezwaren hebt tegen zuivel/koemelk/lactose, kun je dit hiermee simpelweg vervangen. Of denk aan geiten/schapenmelk. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *