Haal ALLES uit je MontAna hoge snelheidsblender!

SAM_3006

Inmiddels hebben velen, dankzij de geweldige kortingsacties die ik heb kunnen regelen, de “ knapperd” in huis. De hoge snelheidsblender van MontAna, Het is inmiddels mijn extra rechterhand geworden in mijn keuken. Werkelijk alles is mogelijk. Pureren, mixen, blenden, hakken, snijden, opwarmen, fijn malen…..in de MontAna is alles een peulenschil. Tenminste, als je hem op de juiste manieren gebruikt. En daar lijken velen toch een klein beetje moeite mee te hebben. Ook wordt mij continu gevraagd of ik leuke recepten weet. Het is jammer, want door verkeerd gebruik of gebrek aan inspiratie haal je niet het uiterste uit je blender. Omdat ik vrij veel vragen kreeg, heb ik besloten een uitgebreid artikel te gaan schrijven om het beste uit je knapperd te halen, want knap, dat is hij! 😉 Daarnaast geef ik wat lekkere recepten, en geef ik je tal van tips en ideetjes!  Lees verder

Review Enfleur pure natural dagcremes

SAM_2995

Nu dat ik mij ook bezig ben gaan houden met meukvrije uiterlijke verzorging, komen er ook veel aanvragen binnen om dit soort producten te gaan testen. Helaas zit daar vrij vaak gewoon meuk tussen, maar zo nu en dan springt er dan plots weer eentje uit, die mijn aandacht trekt. Zo’n uitspringer is ENFLEUR. Ik ben aanvankelijk benaderd door een vriendin van Marleen Maras, de fundeer van dit merk. Deze vriendin, H. volgde mij al een poos en vond echt dat ik deze prachtige producten gewoonweg MOEST gaan testen. Er werden wat producten toegestuurd, en ik ben er direct mee aan de slag gegaan. Wat is het en, altijd weer de grote vraag, is het wat? Lees verder

Halloween spider cake ( vegan)

SAM_2955

BOE! 😉  Zodra de herfst zich aandient weten we, dat halloween niet lang meer op zich laat wachten. Het is allang geen Amerikaans feest meer, het is inmiddels overgewaaid naar Europa en in Nederland is het 31 Oktober ook officieel Halloween. Er worden talloze feesten georganiseerd en kinderen gaan met hun ” trick or treat” verkleed van deur naar deur om zoveel mogelijk lekkers te scoren. Wat is er leuker, dan een echte halloween taart ?

SAM_2953

Helaas zijn de meeste taarten vol gepropt met suiker. Vooral de bekleding van speciale taarten, zoals marsepein, fondant, glazuur lagen en room kunnen extreem veel suikers in één taart veroorzaken waardoor het best een ongezonde hap kan zijn, ook al is het feest. Er wordt tijdens halloween immers al meer dan genoeg gesnoept. Ook zijn deze taarten niet geschikt voor mensen met Coeliakie, een allergie/intolerantie voor koemelk, of voor veganisten. Om toch gezond te kunnen mee-griezelen tijdens halloween, bedacht ik deze verrukkelijke spider taart. 100% meukvrij!

Dit heb je nodig:

Voor het lijfje:

  • 400 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • 200 gram lupinemeel
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 50 gram lijnzaad, heel, fijn gevijzeld in een vijzel
  • 45 gram biologische magere cacaopoeder
  • 425 ml warm water
  • drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra + een flinke eetlepel greensweet erythritol suiker

Voor de poten:

  • 350 gram havermoutmeel
  • een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • warm water

Voor het kruis:

  • zwart sesamzaad of maanzaad

SAM_2954

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor het lijfje in een kom stevig door elkaar, de massa moet smeuïg worden. Blijft alles wat te droog en te los-korrelig, voeg dan een beetje water extra toe maar pas op dat je alles niet te papperig maakt. Laat 5 minuten staan. Stort de massa daarna op de bakplaat en vorm er met bevochtigde handen het lijfje van.

SAM_2957

Roer in een kom alle ingrediënten voor de poten door elkaar en voeg steeds kleine beetjes water toe tot je een kneedbaar deeg hebt. Maak er zes poten van en maak een kromming in het midden, steek de poten zijdelings onder elkaar per drie per zijde in het lijfje. Maak met je vinger in het midden van het lijfje een kruis. Vul dit met het zwarte sesamzaad. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf ZEER GOED tussentijds controleren. Laat de cake niet te lang doorbakken, anders wordt hij droog. Laat afkoelen.

SAM_2956

HAPPY HALLOWEEN!

 

 

 

 

 

Review Arctic Blue Algenolie capsules

SAM_2946

Enige tijd geleden heb ik een visolie-test gedaan. Dit kun je terugvinden, door hier te klikken. Ik kreeg hierop erg veel vragen over algenolie. In de test nam ik ook algenolie mee, maar veel mensen hadden schijnbaar behoefte aan veel meer informatie. Ik ben onlangs benaderd door Arctic Blue. In de visolie test heb ik van dit merk de zalm visoliecapsules getest. Zij hadden ook een algenolie in hun assortiment maar deze keurde ik destijds af omdat deze een suiker bevatte. Dit heb ik ook als feedback meegegeven aan de fabrikant. Arctic Blue heeft daar meteen wat mee gedaan, en heeft zijn formule verbeterd, en de suiker eruit gehaald. Er is mij gevraagd of ik deze nieuwe verbeterde algenolie wilde gaan testen. Dat wilde ik uiteraard. Ik heb de algenolie gemiddeld vijf weken geslikt. Een review. Lees verder

Geniet van de herfst ( groenten!!!)

IMG_1440

HOERA! Het is Oktober, mijn grote favoriete maand! Niet alleen omdat de herfst dan echt losbarst, maar vooral om de heerlijke herfstgroente! Mijn “ liefde” is dan ook op zijn best, en meest smaakvol. Liefde? Haha, ja, mijn grote liefde, genaamd POMPOEN. We kennen pompoenen vooral als onderdeel van Halloween, maar afgelopen jaren zijn we hem in Europa gelukkig ook meer gaan ontdekken als culinair hoogstandje. Afgelopen drie/ver jaar zagen we steeds meer soorten in de supermarkt, eng inmiddels verkoopt AH zelfs al diverse soorten. Daar kan ik echt heel blij van worden! Lees verder