Gezichtscrème, hoe kies je de juiste? Plus review SUIT MATTERS gezichtscrème!

Als het op gezichtsverzorging aankomt, moet ik extra oppassen. Ik heb een overgevoelige, kwetsbare huid die ontzettend snel reageert op rare stofjes. Vooral in mijn gezicht. Ik mag nog altijd mijn handjes samenknijpen want het gevreesde verval ( ik wordt dit jaar 50 ) heeft nog niet erg toegeslagen, waardoor ik ben gezegend met een nog vrij rimpelloze huid. Natuurlijk ontkom ik er op mijn 49 ste niet helemaal aan, want rondom mijn ogen is de  verzakking wel zichtbaar. Ik probeer mij daar een klein beetje mee te verzoenen, maar eerlijk = eerlijk, soms kan ik in de spiegel kijken en ervan balen. Het geeft me erg snel een vermoeide blik.  Lees verder

De tegenwoordige cracker…..hoe gezond zijn deze nog te noemen?

Ik eet ze al sinds dat ik ze van mijn moeder mocht gaan eten: crackers. Ik vind ze echt heerlijk. Ik hou enorm van knapperige dingen, en ik hou enorm van brood. Een cracker wordt gezien als een vervanger voor de boterham, maar dan knapperig en “ lichter “. In de jaren 70 was het merk WASA de koploper in de markt van crackers. In die periode begonnen de onbekende merken in crackers zijn opmars te maken in Nederland, waardoor WASA wat lichte concurrentie ervoer.  Lees verder

Cellulite……hoe komt het en hoe kom je ervan af?

Mijn kennis C. gaat flink gebukt onder cellulite. Bij haar is het inderdaad meer zichtbaar dan bij mij, want ja, ook ik heb er last van. Maar gelukkig is het bij mij nauwelijks zichtbaar en hindert het mij totaal niet. Het haalt overigens meteen de fabel weg, dat cellulite alleen voorkomt bij mensen met overgewicht. Alhoewel je sneller cellulite ontwikkelt als je wat te zwaar bent, nauwelijks sport en niet al te gezond eet, kun je ook cellulite ontwikkelen als je op topniveau sport en heel gezond eet en drinkt. In dit artikel alles over deze aandoening, en wat je het beste kunt doen om het te voorkomen, plus wat je het beste kunt eten en drinken. Lees verder

Andere benamingen voor suiker op verpakkingen…de lijst en hoe herken je ze?

Suiker lijkt steeds meer “ het verboden woord” te worden in de voedselindustrie. Nu dat de consument zich steeds bewuster is geworden van het ( extreme) suikergebruik in ons dagelijks voedsel, proberen fabrikanten van alles om het woord suiker te ontlopen. Er zijn inmiddels ontzettend veel zogenoemde “ alias-suikers” in de omloop. Dit zijn suikers die worden toegevoegd, maar een andere benaming hebben waardoor de consument niet wordt afgeschrikt door het woord “ suiker” en het product kopen, in de veronderstelling dat er geen suiker in zit. Gelukkig zijn er veel verschillende lijstjes van al deze benamingen in de roulatie, maar toch trappen veel consumenten in deze slimme misleiding. Vaak weet men totaal niet dat het om een suiker gaat. Er wordt meestal gedacht dat het om een hulpstof ( E nummer) gaat of een “ natuurlijke “ suiker. Ik heb besloten wat tijd te gaan steken in een zeer overzichtelijke lijst, waarin ik ALLE ( of tenminste zoveel als mogelijk ) alias suikers belicht. Je leest in een oogopslag alle alias-benamingen en een korte uitleg over de suiker. Doe er je voordeel mee. Ik adviseer je om deze lijst op je gemak aandachtig door te lezen, om kennis op te doen. Zodat je voortaan alle alias suikers op verpakkingen kunt herkennen.  Lees verder

Super gezond en lekker ice-tea recept met echte thee/ infusies van Royal Green!

Vriendlief is dol op icetea. Gelukkig vind hij mijn eigen gebrouwen icetea nét zo lekker als de meuk uit de supermarkt. Sterker , hij vind het veel lekkerder. Icetea is denk ik wel het meest onderschatte suikerproduct in de schappen van de supermarkt. Het heeft een erg gezond imago, dankzij het thee-aandeel. Maar meestal bestaan de icetea-producten uit suikerwater, waaraan een thee-extract wordt toegevoegd. Het gaat in vrijwel de meeste gevallen niet eens om thee! Het is een zeer populaire ( fris) drank, die in de markt wordt gezet als goed en gezond, maar  juist onder de meest ongezonde dranken vallen.

 

Wist jij bijvoorbeeld, dat een glas icetea ( 250 ml) al gemiddeld zo’n 9 gram suikers bevat? Dt is meteen al 10% van de RI ( Referentie Inname ) De meeste icetea-varianten bestaan uit water en suiker, glucose en fructosestropen en wat thee-extract. Dit gaat dan ook nog maar eens om hooguit 0,10% , omdat een extract enorm heftig is in smaak, In sommige ice-tea’s vinden we naast bovenstaande ingrediënten ook nog eens zandemmertjes vol aan conserveermiddelen en kunstmatige zoetstoffen als Sucralose, en Acesulfaam-K. Allemaal smaakversterkers om de thee-smaak te verhogen. Wil je meer lezen over ice tea? KLIK DAN HIER. Wil je een review lezen over de FUZE TEA? KLIK HIER

MAAK HET ZELF!

Ik zeg het vaak, maar als het op icetea aankomt is het zelf-maken zo kinderlijk eenvoudig, dat je erom kunt lachen. Je bent niet alleen veel gezonder uit, ook ben je voordeliger uit. De conventionele ice-tea’s zijn vooral enorm winstgevend voor de frisdranken-industrie. Inhoudelijk kost het de fabrikant bijna niets, er valt dus gigantisch veel winst aan te behalen. Dit is ook een goede reden om het voortaan gewoon lekker zelf te maken.
Alles wat je nodig hebt is water , thee, en eventueel wat zuivere stevia. Water even koken, thee laten trekken en af laten koelen, en eventueel enkele druppels stevia toevoegen. Na afkoelen in de koelkast zetten en bij uitserveren ijsklontjes toevoegen. Is dat alles? JA! Dit is ECHT ALLES!

KIES DE JUISTE THEE!

Alle thee/ theesoorten zijn in principe geschikt om icetea van te maken. Van losse thee, tot builtjes, van groene / witte/ zwarte thee tot infusies. Het is maar net, waar jouw smaakvoordeuren naar uitgaan. Toch adviseer ik, om wel voor de juiste merken te kiezen. Dit zijn merken, die rekening houden met mens, dier en milieu, alleen 100% natuurlijke ingrediënten gebruiken en biologisch werken. Dit geeft niet alleen veel lekkerdere ice-tea, ook geeft het jou een nog beter gevoel aan het milieu te denken, en verzekerd te zijn dat jouw thee niet wordt geproduceerd door uitbuiting van mensen. Wat mij betreft voldoet één merk aan al deze eisen: ROYAL GREEN. Royal Green heeft onlangs een hele mooie serie theeën / infusies op de markt gezet, waar de echte thee-liefhebber zielsgelukkig  van wordt. Ik heb er een uitgebreid artikel over geschreven, KLIK HIER om te lezen waarom ik alleen voor deze thee kies voor mijn ice tea.

HEERLIJK VERFRISSEND RECEPT MET ROYAL GREEN !

De thee van ROYAL GREEN geeft je oneindige mogelijkheden. Zeker op gebied van ice -tea. Er zijn 12 soorten thee/ infusies waaruit je kunt kiezen. Door smaken te combineren krijg je een verrassende ice tea. Ik heb even geëxperimenteerd met alle smaken, om tot dit heerlijke ultieme ice-tea-recept te komen. Meer dan goed gekeurd door vriendlief, de echte ice-tea-kenner bij uitstek. 😉  Dit ice tea recept is verfrissend, heeft een explosie aan smaken en werkt dorstlessend. Het bevat nauwelijks calorieën, koolhydraten, suikers enzovoort. Een geweldige dorstlesser voor na het sporten. Hoe maak je het?
DIT HEB JE NODIG:

ZO MAAK JE HET:
Laat de zakjes in het water trekken terwijl het water afkoelt. Voeg de stevia toe en zet de afgekoelde icetea in de koelkast, met de zakjes er nog in. Verwijder de zakjes na 3-4 uur in de koelkast te hebben getrokken. Als je de thee wilt gaan serveren, voeg er dan ijsklontjes, bevroren aardbeien en cranberry’s aan toe. Dit fruit heeft een zeer laag suiker ( fructose ) gehalte. Je kunt uiteraard ander bevroren fruit toevoegen.
Een pakje ROYAL GREEN thee kost € 2.99. Daarvoor krijg je 16 zakjes thee. Je kunt denken ” PHOE! Dure thee! ” Maar als je mijn review erop naleest, lees je waarom deze thee wel heel erg bijzonder is te noemen. Bedenk je daarnaast ook eens hoeveel geld je bespaart. En het milieu bespaart. Van een pakje thee kun je liters  en liters ice-tea maken. Tel uit je winst, plus de winst die je behaalt op je gezondheid`!