Alle ins and outs over….NOTEN!

Afgelopen jaren zijn noten enorm populair geworden. Natuurlijk eten we al decennia’s lang noten, maar nog nooit eerder waren ze zo vreselijk in trek. Dit is te danken aan de gezonde trends van afgelopen jaren. Er wordt overal verteld, dat noten knetter-gezond zijn. En dat is terecht, maar toch zijn er wat kanttekeningen. Want de ene noot is de andere niet. Zo speelt de bewerkingen en bereidingen van noten een zeer cruciale rol of een noot wel of niet een gezonde aanvulling is op onze gezondheid. In dit artikel alles over noten. Hoe herken je goede en gezonde noten? Welke zijn er? Waar zijn ze goed voor? Zijn er ook nadelige kanten aan het eten van noten?  Lees verder

Hoe komen we gezond de herfst/wintermaanden door?

Het is mijn meest favoriete seizoen van het jaar: DE HERFST! Alles aan de herfst vind ik heerlijk. De prachtige metamorfose van de natuur, het gure weer, de donkerte, het knusse, en uiteraard de heerlijke pompoenen en andere verse herfstgroenten. Ik kan er ieder jaar opnieuw reikhalzend naar uitkijken. De zomermaanden zijn voor mij niet erg fijn omdat ik zeer slecht tegen de zon en de warmte kan. De herfst is voor mij dan een soort verademing na een lange zomer. Ik hou ervan. Oktober is mijn favoriete maand, omdat de herfst zich dan pas echt van zijn beste kant laat zien.  Lees verder

Sta jij stil bij het milieu als je toiletpapier koopt?

Vraagje: sta jij stil bij welk toiletpapier je koopt? En kijk je altijd naar een leuk motiefje? Speelt de prijs bij jou de allergrootste rol in je keuze? Je bent de enige niet. Als we iets zonde vinden om ons geld aan uit te geven, dan is het toiletpapier. We vegen er letterlijk en figuurlijk immers onze kont mee af. Hoe goedkoper, hoe beter. En als het ook nog eens een lekker geurtje heeft en een leuk motiefje, dan is dat mooi meegenomen. Waar we ons meestal niet aan wagen is het spot-goedkope “ schuurpapier”. We zijn dan wel bereid, om voor zacht toiletpapier een dubbeltje meer te betalen. Lees verder

Super snelle linzen slof!

OEH! Blijf hier maar eens vanaf! Ik heb deze week erg veel aandacht besteed aan peulvruchten, wat mij meteen inspireerde om er wat geweldig lekkers mee te gaan maken, samen met mijn eigen Moos Favorites kruidenmixen, want die combinatie…MAN MAN! 🙌🏼 Zoals deze linzenslof, die ik maakte van de biologische Beluga linzen van Puur & fit . Super eenvoudig in de airfryer! Het duurt gemiddeld 45 minuutjes van je kostbare tijd, nouwwww, da’s toch best te doen? 

Lees verder

Bak-bananenmeel…wat is dat en is dat gezond?

Nu dat we steeds meer glutenvrij zijn gaan eten, komen er veel nieuwe meel-soorten op de markt. Het lijkt dan vaak, alsof ze nieuw op de markt verschijnen, maar vaak gaat het om meelsoorten die in omringde landen of landen buiten Europa al jarenlang worden gebruikt. Neem nu bak-banaanmeel. Het is wat de naam al zegt, meel gemaakt van bak-bananen.  Bak-banaanmeel wordt in landen als Suriname al jarenlang gebruikt. Allereerst maar even een kort lesje over de bak-banaan. Wat is bak-banaan precies? Lees verder