Hoe komen we gezond de herfst/wintermaanden door?

Het is mijn meest favoriete seizoen van het jaar: DE HERFST! Alles aan de herfst vind ik heerlijk. De prachtige metamorfose van de natuur, het gure weer, de donkerte, het knusse, en uiteraard de heerlijke pompoenen en andere verse herfstgroenten. Ik kan er ieder jaar opnieuw reikhalzend naar uitkijken. De zomermaanden zijn voor mij niet erg fijn omdat ik zeer slecht tegen de zon en de warmte kan. De herfst is voor mij dan een soort verademing na een lange zomer. Ik hou ervan. Oktober is mijn favoriete maand, omdat de herfst zich dan pas echt van zijn beste kant laat zien.  Lees verder

Sta jij stil bij het milieu als je toiletpapier koopt?

Vraagje: sta jij stil bij welk toiletpapier je koopt? En kijk je altijd naar een leuk motiefje? Speelt de prijs bij jou de allergrootste rol in je keuze? Je bent de enige niet. Als we iets zonde vinden om ons geld aan uit te geven, dan is het toiletpapier. We vegen er letterlijk en figuurlijk immers onze kont mee af. Hoe goedkoper, hoe beter. En als het ook nog eens een lekker geurtje heeft en een leuk motiefje, dan is dat mooi meegenomen. Waar we ons meestal niet aan wagen is het spot-goedkope “ schuurpapier”. We zijn dan wel bereid, om voor zacht toiletpapier een dubbeltje meer te betalen. Lees verder

Super snelle linzen slof!

OEH! Blijf hier maar eens vanaf! Ik heb deze week erg veel aandacht besteed aan peulvruchten, wat mij meteen inspireerde om er wat geweldig lekkers mee te gaan maken, samen met mijn eigen Moos Favorites kruidenmixen, want die combinatie…MAN MAN! 🙌🏼 Zoals deze linzenslof, die ik maakte van de biologische Beluga linzen van Puur & fit . Super eenvoudig in de airfryer! Het duurt gemiddeld 45 minuutjes van je kostbare tijd, nouwwww, da’s toch best te doen? 

Lees verder

Bak-bananenmeel…wat is dat en is dat gezond?

Nu dat we steeds meer glutenvrij zijn gaan eten, komen er veel nieuwe meel-soorten op de markt. Het lijkt dan vaak, alsof ze nieuw op de markt verschijnen, maar vaak gaat het om meelsoorten die in omringde landen of landen buiten Europa al jarenlang worden gebruikt. Neem nu bak-banaanmeel. Het is wat de naam al zegt, meel gemaakt van bak-bananen.  Bak-banaanmeel wordt in landen als Suriname al jarenlang gebruikt. Allereerst maar even een kort lesje over de bak-banaan. Wat is bak-banaan precies? Lees verder

snelle zwarte bonen burgers ! Met maar twee ingredienten!

Ik zet ze vaak op mijn menu : ZWARTE BONEN. Tot voor kort waren de zwarte bonen vooral zeer bekend in de Mexicaanse keuken, waar ze net zo worden verwerkt en gebruikt als wij hier doen met de Hollandse bruine boon. De Mexicanen zijn zo gek dus nog niet om zwarte bonen veelvuldig op hun menu te zetten, want het zijn echte gezondheids-bommetjes.  Zwarte bonen zijn een stuk kleiner dan de bruine boon, en hebben een gitzwarte kleur. Dat zwarte bonen erg gezond en voedzaam zijn was al vrij bekend. Waarom er echter nu plots een ware hype is ontstaan rondom de zwarte boon, en het ook plots hoog in de lijst der “superfoods” voorkomt, komt omdat veel onderzoek heeft uitgewezen dat zwarte bonen zeer rijk zijn aan antioxidanten. Ze bevatten zelfs net zoveel antioxidanten dan de blauwe en zwarte bes, die op hun beurt weer een superfood-stempel hebben gekregen vanwege hun hoge doseringen antioxidanten. Zwarte bonen zijn zeer rijk aan een groep antioxidanten, genaamd anthocyanen, dezelfde chemische verbindingen die de bessen zoveel gezondheid geven. Zwarte bonen zijn ook zeer rijk aan magnesium. Ze bevatten ook veel thiamine en foliumzuur, twee zeer belangrijke B-vitaminen. Zwarte bonen houden ook de bloedsuikerspiegel goed op peil. Ze zijn tevens rijk aan eiwitten en vezels, wat hen tot een perfecte vleesvervanging maakt. Een kopje zwarte bonen volstaat al om het dagelijkste stukje vlees eens te vervangen. Zwarte bonen worden ook wel vaak door fanatieke sporters gebruikt vanwege de gedoseerde afgifte van koolhydraten. Ze leveren erg veel energie en zijn goed vullend: de eerste uren na het eten van een kopje heb je geen honger. Lees verder