Groene koffie

IMG_1402

Jaren geleden had ik er al eens wat over gelezen: groene koffie. Ik heb mij toen verder niet zo verdiept, maar onlangs kwam ik het tegen in mijn biowinkel. Alhoewel ik ( tegen wil en dank0 geen echte koffiedrinkster ben was mijn interesse gewekt. Een verhelderend artikel. Lees verder

Eiwitpoeders…is het commerciële onzin????

IMG_1698

Je zult ze vast wel eens hebben zien staan bij sportscholen, gezondheidswinkels en zelfs in supermarkten: de grote potten eiwit ( proteïne) poeders. Proteïnepoeders zijn nog altijd hip and happening. Er zijn ontelbaar veel webwinkels die zich geheel hebben gespecialiseerd in eiwitpoeders. Vroeger werden deze poeders vooral verkocht door sport-speciaalzaken, met name aan mensen die aan body building doen. Inmiddels zijn er verschillende soorten poeders, en kun je bijvoorbeeld kiezen uit kant en klare shakes, afvalshakes, en shakes voor tussendoor. Proteïnepoeders zijn allang niet meer alleen voor sporters. Ook de wereld van diëten en afvallen hebben de poeders ontdekt. Wat ze vrijwel allemaal wel gemeen hebben is de vrij hoge prijs. Eiwit-preparaten zijn niet goedkoop. De grote vragen zijn dan ook of deze prijzen terecht kunnen worden neergelapt, of is het een knap staaltje marketing? Hoe gezond is het? En is het niet gevaarlijk?  Lees verder

Rijk aan proteïne…het nieuwe superfood of slimme marketing?

IMG_1386

Na “ 100% natuurlijk” lijkt er een nieuwe wind door de voedingsmiddelen te waaien onder de naam “ rijk aan proteïne”. Opeens kunnen we volop producten kopen die rijk zijn aan eiwitten of zien we zelfs proteïne producten. Vooral zuivelproducten. Daar lijkt de voedselindustrie een mogelijke gat in de markt te hebben gevonden. Eiwit ( sjiek verwoord proteïne, dat klinkt net even wat interessanter) lijkt het nieuwe superfood te gaan worden. Op tal van zuivelproducten lezen we hoe rijk deze aan eiwitten zijn. Meestal groot en in procenten, soms in kleinere tekst, maar altijd op de voorgrond en in het oog springend.  Wat klopt er nu van al die hippe producten? Zijn ze werkelijk zoveel rijker aan eiwitten, en hebben we allemaal wel zoveel extra eiwitten nodig? Een verhelderend artikel. Lees verder

Review Greensweet-stevia BROWN basterdsuiker

IMG_1355

Iedereen vind het wel lekker: bruine ( basterd) suiker. Ik maak al jaren zelf mijn eigen bedachte bruine suiker. Uiteraard heb ik geprobeerd, om deze formule ook in productie te brengen, maar helaas heeft dat ontzettend veel haken en ogen en kost dit een klein vermogen. Ik heb samen met www.grensweet-stevia.nl geprobeerd, om mijn bedachte bruine suiker op de markt te zetten, maar dit kan een vrij kleine onderneming als greensweet-stevia gewoonweg niet dragen. Het produceren kost zo ontzettend veel geld dat zij de tent wel kunnen opdoeken als zij deze in productie zouden brengen. Daarom is er uitgeweken naar andere mogelijkheden, want er was ontzettend veel vraag naar een gezond alternatief op bruine suiker. Greensweet stuitte op deze variant. En deze hebben zij onlangs uitgebracht. Een review. Lees verder

Alles over lupine + heerlijk pancake recept!

IMG_1345

Lupine wordt steeds populairder. Eigenlijk is het een beetje bekender geworden dankzij de Vegetarische slager, hij bracht de vele producten op basis van lupine goed op de markt. Velen vragen zich af wat lupine nu precies is. Het wordt gezien op HET alternatief op soja, en omdat lupine een vlees-achtige bite geeft wordt het gezien als HET alternatief voor vlees. Is het gezond?  Lees verder