Laat je verrassen ….ontdek de bijzondere kruiden & specerijen!

Als het op kruiden & specerijen aankomt, ben ik een zeer groot fan. Ik kan eigenlijk stiekempjes geen dag zonder, want ik verwerk ze echt overal doorheen. Omdat er zo ontzettend veel zijn, is het iedere dag even “ iene-miene-mutte “ welke ik weer ga gebruiken. Ik kan nog altijd niet erg goed begrijpen, waarom kruiden & specerijen niet wat meer aandacht en liefde krijgen, en dat we vaak blijven haken op de standaard kruiden & specerijen als peper en zout, kaneel en paprikapoeder. Lekker, dat zeker, maar gut, echt, er valt nog ZOVEEL MEER te ontdekken! Het is zo zonde, om al die heerlijke smaken, geuren en kleuren niet te ontdekken. Er is MEER dan alleen maar kerriepoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout. Ik bedacht daarom, om een reeks aan vrij onbekende en bijzondere kruiden & specerijen uit te lichten om ze zo wat meer bekendheid te gaan geven. Echt mensen , PLEASE probeer ze eens! Want er gaat echt letterlijk een wereld voor je open !

Lees verder

Vijf nuttige tips om met de industrie om te gaan en meuk te herkennen….

Iedere dag stromen mijn berichten en mailboxen vol met vragen over bepaalde merken / producten. Mensen zijn in de veronderstelling, dat ik de hele dag merken aan het uitpluizen ben, maar dat beeld is zeker niet waar. Daarnaast wordt ZWAAR onderschat, hoeveel tijd het kost, om iets tot de bodem uit te zoeken. Ik heb daarom eerder al eens artikelen geschreven, hoe je zelf veel kunt ontdekken en onderzoeken. Zo kun je kokosolie met DEZE HERKENNING TIPS beter onderscheiden, en vertel ik IN DT ARTIKEL bijvoorbeeld, hoe je ultra bewerkt voedsel kunt herkennen. Lees verder

….ik wil het even hebben over des informatie / nep nieuws….doe de sociale media test!

Ik wil het in dit blog eens gaan hebben over des / mis informatie, ook wel NEPNIEUWS genoemd. Ik maak mij daar namelijk echt enorm grote zorgen over. Zoals velen weten, en mij daar zelfs door kennen, bevindt ik mij veel op sociale media, voor mijn werk. Het is het platform, om mijn werk naar buiten te kunnen brengen, gehoord te worden en anderen te helpen op gebied van voeding en gezondheid. Ik beweeg mij sinds 2013 daar zo’n beetje dagelijks, ik heb mijzelf op Facebook laten groeien tot waar ik nu ben. Ik loop dus ruim elf jaar mee en helaas zie ik met de dag alles steeds grimmiger, slechter, akeliger en haatdragender worden. Ik ben nu op een punt gekomen, dat ik mij niet graag meer op deze platformen bevindt als dit niet nodig is. Ik heb een olifantenhuid ontwikkeld, wat echt nodig is, wil je het werk kunnen doen wat ik doe, maar het blijft lastig. Ik moet vaak even afstand nemen, omdat de haat en de kift onderling te heftig wordt. Lees verder

Hoe gezond zijn afbak broden? Plus review meest meukvrije afbak broden !

Er zijn mensen die er daadwerkelijk verslaafd aan zijn : afbakbrood. Het is een vrij goedkope manier om dagelijks verse knapperige broodjes in een oven af te bakken. Er is van alles verkrijgbaar, van gevulde luxe broodjes tot simpele pistolets en broden. Zeker tijdens feestdagen worden er erg veel afbak broodproducten verkocht.

Afgezien van het feit of je nu wel of geen brood consumeert, of wel of geen gluten consumeert, kunnen we ons afvragen hoe gezond afbakbrood eigenlijk is. En of het nu net zo gezond is als ( dag ) vers gebakken brood. Ik dook erin, en…ik testte een aantal  “ meukvrije “ afbakbroden.

Lees verder

ALPRO NOT MILK…..sssshhhh…is het echt wat?

Afgelopen jaren heb ik vrij veel over het merk ALPRO geschreven.  Algemeen genomen ben ik geen fan van dit merk, in mijn artikelen vertel ik waarom. Nu ben ik sowieso geen fan van alle zogenaamde melkvervangers, daarover kun je IN DIT ARTIKEL alles lezen. Lees verder