Chocolade broodjes

IMG_0181

Wauw. Wauw. Wauw. Yummie! Zoooh lekker zeg! Jee wat lekker! MAG IK ER NOG EENTJE? Zomaar wat uitspraken van mensen ( en kinderen) die ik deze onweerstaanbare chocoladebroodjes liet proeven…En terecht zijn ze, deze kreten, want my oh my oh my! Van deze broodjes wordt iedereen blij en gelukkig!

IMG_0185

De broodjes zijn 100% meukvrij, zijn geschikt voor veganisten, bevatten geen geraffineerde suikers, en hebben een heerlijke crisp dankzij de toevoeging van kasha ( geroosterde boekweitkorrels) Ze zijn uiteraard vrij van gluten en koemelk/lactose. Dat is gezond smullen!!!

Dit heb je nodig:

( voor circa vijf bollen)

  • 475 gram glutenvrije havermoutmeel
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een kleine banaan, fijn gepureerd
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • een eetlepel speculaas of koekkruiden
  • warm water
  • een flink kopje kasha geroosterde boekweitkorrels
  • een eetlepel gesmolten kokosolie of avocado olie

Voor de chocoladetopping:

IMG_0182

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de broodjes stevig door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe, tot er een stevig deegje ontstaat. Bevochtig steeds je handen en draai uit het deeg/ beslag vijf bollen, leg op de bakplaat. Bak de bollen in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds controleren, Laat afkoelen.

IMG_0183

Roer de cacao door de poedersuiker en voeg steeds hele kleine beetjes water toe tot er een mooi, stevig glazuur ontstaat. Besmeer de bollen met het glazuur en laat hard worden. ( als je zo lang kunt wachten….)

IMG_0184

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *